Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 12. 2011 15:58

Suroviny pro 8

8

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 569 kJ / 1 092 kcal
Bílkoviny165,41 g
Tuky26,40 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 4,16 g
Sodík 5,44 g
Sůl13,60 g
Sacharidy29,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

*Podáváme s opečenou bagetkou, ovocnou omáčkou a bílým sladkým vínem typu ledové.

*V tomto receptu byla použita játra z kachen speciálně krmených za tímto účelem.

*Rozměry terinky, kterou jsem použil 18x13x9 cm.

*Je vhodné zkonzumovat terinku do 6 dní.

*Originální recept "Terrine de foie gras de canard au confit fondant" je z knihy "Mes 100 recettes de foie gras" od Jeana-Charlesa Karmanna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 1. 2012 12:35

:-p:-p:yes:

Pajaska Pajaska

30. 12. 2011 14:14

Miquel:No já jsem si to myslela ,že to budou lanýže.Co jiného do této luxusní terinky.:yes::yes:Díky za odpověď.:-K

Eliza Eliza

29. 12. 2011 19:44

Je to hezké, posílám bod.:yes: Také jsem se letos o Vánocích pokusila o domácí paštiku - dvojího druhu - a až bude čas, přidám recept, pokud tu teda není. Příště bych ráda zkusila tento recept. Játra jako taková nedělávám, ale knedlíčky do polévky a paštiky jsou fajn.:-p

Miquel Miquel

29. 12. 2011 14:22

Pajaska:Děkuji za upozornění,chyba nastala při překladu;-(Když mě se slovo trufa prostě zdálo tak český:-)Mám recept ve španělštině a tam je zmínka o trufas tak jsem si to hned počeštil:-DSprávně tam má být lanýž. Už jsem to i opravil. Většinou se ke kachním játrům dělá omáčka z malin nebo ze směsi lesních plodů, ale prakticky by šla jakákoliv ovocná omáčka.Já tam mám malinovou.
vseumel:Já taky játra nemusím, ale kachní nebo kuřecí mám rád;-)

cardanka

29. 12. 2011 13:08

Miquel:-K jedním slovem delikatesa:yes:;-)+

Pajaska Pajaska

29. 12. 2011 12:57

Miquel:Moc děkuji za odkaz.Jsou tam pochoutky,až srdce plesá.Chtěla bych se zeptat na ovocnou omáčku kterou děláš,z brusinek...manga??Nebo by se mohlo použít víceleté balsamiko?Jo a prosím,co jsou to trufy?Děkuji:-K

vseumel

29. 12. 2011 12:10

Já sice játra nemusím, ale za recept posílám bodíka. Líbí se mi fotky. :yes:

Miquel Miquel

29. 12. 2011 09:54

Děkuji za všechny komentáře a hodnocení:-K Je pravda že tento recept je poněkud náročnější z hlediska finančního i časového.
Ale jednou za čas si člověk může dovolit menší luxus pro chuťové pohárky:-)a když máme v kuchyni nějakého pomocníka tak to jde samo od ruky;-)
Pajaska:Ve specializovaných obchodech se nechá sehnat konfit v konzervě http://www.francie-vino-delikatesy.cz/Potraviny-ce... ,nevím jak jsou na tom supermarkety:-)
spagetka:Určitě tam může být i ten hrubý vícebarevný, nebo i obyčejný mletý, tím nic nezkazíš;-)

drahulin drahulin

28. 12. 2011 20:21

Je to paráda,:yes:ale na mě nějak složité.:-8

spagetka spagetka

28. 12. 2011 20:16

Líbí se mi to a mooc. Ten pepř, jak píšeš, může to být i ten hrubý vícebarevný? Myslím že ho má firma Kotanyi (jistá si nejsem, momentálně ho nemám):-p:-p:yes::yes:
Konfitované stehno jsem viděla v Intersparu, musím mrknout, ale skvělý nápad :yes::yes::yes:

chocolate chocolate

28. 12. 2011 20:08

Krásný recept:-K.

Colombo65 Colombo65

28. 12. 2011 20:08

Co dodat "Bůh existuje";-);-);-)

zizala zizala

28. 12. 2011 19:07

Luxusní papáníčko :yes:

Pajaska Pajaska

28. 12. 2011 18:42

Hmmm,tak toto je vyšší kuchařina.:yes::yes:To musí bých pochoutka tedy.:-K Třeba se někdy k tomu dokopu,jen to konfitované stehno neseženu,bude třeba udělat doma,ale kde vzít tolik času.Musí to být ale pohlazení chuťových buněk.:-p:-p

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

28. 12. 2011 17:24

No, tedy, žádná jednoduchá věc, ale vypadá moc krásně:-K:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: terinka co je terinka terinka z foie gras terinka foie gras terinky konfitovana kachni jatra konfitovaná játra kachní konfit terinka z kachní foie gras - recept kachní sádlo terina z foie gras recept luxusní játra foie gras terina recept recepty foie gras konfitované maso konfiovaná kachní játra játrová terinka terinka z kachních foie gras terinka recept terina foie gras recept

Suroviny: játra kachní, stehno kachní, sádlo kachní, cibule šalotka, pepř, cukr, víno portské, sůl, pečící papír

TopRecepty.cz

Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P5xA