Ribollita
Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Energie | 10 709 kJ / 2 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,55 g |
Tuky | 11,66 g |
Vláknina | 206,31 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,14 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 360,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
1) změklý skrojek parmazánu je zvláštní odměnou kuchaři ;-)
2) do polévky lze podle chuti přidat zbylé těstoviny, zelené fazolky, hrášek, vypečenou pancettu nebo vařené brambory.
3) Italové používají kapustu Cavolo nero:
http://www.flickr.com/photos/guess1958/4272719488/
Překlad názvu - "převařená" nebo "znovu vařená" symbolizuje tuto hustou, sytou, ale výbornou polévku. Dělám ji vždy pro partu kamarádů, pokud chcete menší množství, úměrně tomu přizpůsobte ingredience. Ale dá se ohřívat několik dní znovu a znovu ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2017 14:27
25. 1. 2013 21:40
25. 1. 2013 19:58
25. 1. 2013 19:49
24. 1. 2013 22:51
24. 1. 2013 22:32
24. 1. 2013 22:25
24. 1. 2013 22:03
24. 1. 2013 21:56
12. 1. 2012 17:47
12. 1. 2012 13:36
11. 1. 2012 22:00
11. 1. 2012 21:55
11. 1. 2012 21:34
11. 1. 2012 21:28
Těší mě váš zájem
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 1 hodinou
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 2 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Kuře à la kachna na zelí
zutro uvařila před 26 minutami
Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou
BANIK9 uvařila před 1 hodinou
Rajská omáčka
romanadasa uvařila před 1 hodinou
Buřtguláš samotáře Rermora
Elivet uvařil před 2 hodinami
BeBe řez s kávovým krémem
Misinka91 uvařila před 3 hodinami
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Jitka J. uvařila před 3 hodinami
Moravský vrabec
Arasidka uvařila před 4 hodinami
Bezinkový sirup
Arasidka uvařila před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
machyrk uvařila před 5 hodinami
Troubelín - Hermelín z trouby
Jomanka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Vyhlášená bůčková pomazánka podle Kláry: Voní paprikou, česnekem a cibulí a z food festivalů mizí jako první
Ochutnejte Florencii: Pyšní se jednou specialitou, kterou byste ve městě zamilovaných určitě nečekali!
Další recepty
Tématické fráze: ribolita ribolita polevka recept polévka ribollita ribolita recept polévka rici pici polévka ribolita italská ribolita ribbolita ribolita toscana italská ribollita rybolita kadeřávek s mrkví recept černá kapusta cavolo nero pica italská polévka ribolita ribolelito vazole recept na polévku ribolita italská polévka recept ribbolita ribolata ribbolitta
Suroviny: fazole bílé, cibule, mrkev, celer, kapusta, česnek, rajče, petrželka, bazalka čerstvá, saturejka, sůl, parmazán, vývar zeleninový, chléb, olej olivový
Ribollita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0XWy
21 názorů