Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí
Opravdu pečlivě a pomalu připravovaná krkovice je krásně šťavnatá. Samozřejmě nesmí chybět zelí, příjemně vonící po rozmarýnu. Odměnou za vaši trpělivost vám bude pokrm plný různých chutí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 502 kJ / 1 076 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,88 g |
Tuky | 35,34 g |
Vláknina | 34,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 92,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspiraci jsem čerpala v listopadovém čísle Apetitu, ale recept jsem si upravila dle dostupných surovin.
Je to šťavnatá záležitost. Zelí je jakoby karamelové, vonící rozmarýnem a lehce pikantní díky zázvoru. Pomerančový džem tomu všemu dodal zajímavou dimenzi.
Jako přílohu jsme měli vařené brambory, ale docela jistě by se hodil i čerstvý chleba.
Budu ráda, když někdo vyzkoušíte. Je to velmi zajímavá, nevšední chuť. Mým strávníkům aspoň chutnalo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2012 15:34
29. 1. 2012 15:34
29. 1. 2012 15:33
29. 1. 2012 15:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 18 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 6 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 6 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 7 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 7 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 7 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 8 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 8 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 9 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak připravit jednoduchou pomazánku z červené řepy. Vařenou nebo syrovou řepu doplníme ořechy či křenem
Jak snadno a poměrně rychle nakrájet hlávku zelí. Po zhlédnutí názorného videa si s pevnými hlávkami snadno poradíte
Další recepty
Tématické fráze: pečená vepřová krkovice pečená krkovice v celku pomalu pečené vepřové maso pomalu pecena krkovicka pečená krkovice vepřová krkovice pečená pomalé pečení vepřového masa krkovička pečená na zelí pečená vepřová krkovice recepty pecena krkovicka se zelim vepřová krkovice pečená v celku vepřová krkovice na zelí krkovice na zelí pecena krkovička v celku pečená vepřová krkovička vepřova krkovička, pečeně, recepty pomalu pečená krkovička v celku krkovička na zelí pomalu pečené maso pečená vepřová krkovička recept
Suroviny: krkovice vepřová, pepř drcený, sůl, rozmarýn, olej, cibule, zelí bílé hlávkové, jablko červené, víno bílé suché, džem pomerančový, zázvor čerstvý, ocet vinný bílý, cukr krupice, olej
Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7w6
34 názorů