Uzeniny zapečené s kysaným zelím

toprecepty.cz Kuchař:

Ostatní 2 názory

32

Suroviny

100 g prorostlé slaniny (tenkých plátků)
1 kg kysaného zelí
500 g brambor
500 g uzené krkovice
4 nožičky paprikové klobásy
2 nožičky domácích párků
3 cibule
6 stroužků česneku
8 ks bobkových listů
8 ks hřebíčků
8 kuliček pepře
8 kuliček nového koření
250 ml bílého vína (ryzlink rýnský, Tramín)
250 ml hovězího vývaru
čerstvě mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dno pekáče vyložíme slaninou.

  2. Na slaninu rozložíme polovinu kysaného zelí, půl dávky koření, pak brambory nakrájené na plátky, na kolečka nakrájenou klobásu, párek, plátky krkovice, cibuli a česnek, dobře přimáčkneme, osolíme, opepříme a přikryjeme druhou polovinou zelí.

  3. Směs zalijeme vínem a vývarem, posypeme zbytkem koření, zakryjeme poklicí nebo alobalem a dusíme v předehřáté troubě při 170°C cca 1 hodinu. Ke konci poklici (alobal) sundáme a dopečeme dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzeniny zapečené s kysaným zelím

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kysané zelí recept jelito se zelím recepty z uzenin zapečené maso se zelím recepty z kysaného zelí mleté maso zapečené se zelím zapečené hlávkové zelí s uzenym uzene maso se zelim jelita se zelím zapecene uzene maso se zelim pokrmy z kysaného zelí zapečené jelita zapečené nudle se zelím zapecene veprove maso se zelim pečené jelito s bramborem kureci stehna se zelim maso zapečené se zelím pečené klobásy se zelím zapečené kuřecí maso se zelím pokrmy se zelim

Zapomněl/a jsem heslo