

Vepřová krkovice na zelenině a hořčici
Suroviny 4 porce
- 4 plátky Vepřová krkovice
- 5 dkg Mrkve
- 5 dkg celeru
- 5 dkg petržele
- 2 vejce natvrdo
- 1 cibule
- 5 dkg sádlo nebo olej
- pepř
- sůl
- hořčice kremžská
- 2 kuličky nového koření
- 1 dcl vody nebo vývaru
- 2 polévkové lžíce hotové jíšky
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle.
V kastrolku rozpustíme sádlo a připravenou zeleninus cibulí mírně orestujeme.
Plátky krkovičky osušíme a naklepeme. Z jedné strany mírně opepříme a z druhé strany pomažeme hořčicí a osolíme. Vložíme do kastrolku na zeleninu a z každé strany orestujeme. Přilijeme 1 dl vývaru, přidáme nové koření a dusíme, až se voda skoro vydusí. Asi 3/4 hod.
Maso vyndáme, do výpeku nakrájíme na malé kousky natvrdu uvařená vejce, případně přisolíme a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou. Slabě povaříme a vložíme zpšt maso, aby se prohřálo. Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo vařeným bramborem, nebo s těstovinami
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová krkovice na zelenině a hořčici
-
Mali sme dnes k obedu,už dlho som nerobila mäso s koreňovou zeleninou,tak sme si moooc pochutili
Nevšimla som si,že tam má ísť kremžská horčica
tak som dala obyčajnú a trochu smotany nakoniec.Pridám fotky,ďakujem za výborný recept
-
-
-
Mńam...určitě to musí být dobré
-
hmm .. masíčko se zeleninkou můůůžu, fajn kombinace