Boršč z Arbatu
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka pochází z Ukrajiny, ale boršč se s expanzí Ruského impéria rozšířil do mnoha zemí.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 12 129 kJ / 2 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,10 g |
Tuky | 157,20 g |
Vláknina | 49,92 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 7,34 g |
Sacharidy | 163,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poctivě jsem prošla všechny zdejší recepty na boršč a každý se něčím lišil. Proto jsem se rozhodla tento recept napsat.
Pokud si někdo pamatuje první český "fast food" s názvem Arbat na pražských Příkopech, kde byl v polovině osmdesátých let k dostání nejenom tento výtečný boršč, ale také křupavé hranolky s tatarkou či kečupem (možná první v Praze), tak si může recept uvařit třeba jen ze sentimentálních důvodů...
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat celé dopoledne, případně odpoledne, ale nikdo nebude litovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2016 12:34
7. 1. 2016 12:34
7. 1. 2016 12:24
7. 1. 2016 12:23
7. 1. 2016 12:00
7. 1. 2016 11:49
6. 1. 2016 22:48
při té návštěvnoati.O patro výš byla vinárna restaurace a snad ještě v suterénu vinárna Gruzie, to už si nepamatuju
6. 1. 2016 17:50
6. 1. 2016 17:37
6. 1. 2016 11:26
19. 12. 2015 16:34
19. 4. 2015 11:39
2. 8. 2014 15:16
31. 7. 2014 10:20
15. 3. 2014 14:23
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 5 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 7 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 9 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 20 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 22 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Právě bylo uvařeno:
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Mmelinda uvařila před 10 minutami
"Pštrosí" vejce
Standby uvařila před 56 minutami
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 2 hodinami
Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou
Kamilana uvařila před 2 hodinami
Vepřová plec na hořčici
Styliane uvařil před 3 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
IvanaMiskova uvařila před 3 hodinami
Pikantní majonézová křidélka
radekhk uvařila před 3 hodinami
Pórková polévka
Adela_Senti uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty z červené řepy, které zachutnají i prospívají zdraví
Klasický ruský boršč: Tenhle jednoduchý recept na dokonalou podzimní polévku zaručeně zvládnete
Reportáž: Občerstvení před fotbalem? Slavia dnes skóruje. Dali jsme si sekanou za 140 Kč, skvělý byl i červenobílý donut
Další recepty
Tématické fráze: arbat praha boršč pirožky ze slovanského domu arbat na příkopech boršč recept borč-polévka boršč z vepřového masa arbat hranolky top recepty boršč boršč bez masa nejlepsi borsc restaurace arbat arbat arbat v praze restaurace arbat praha boršč v jednom hrnci boršč ze tří druhů masa boršč v praze hranolky z arbatu borst
Suroviny: přední hovězí, plec vepřová, kýta vepřová, špek, kost hovězí, cibule, řepa červená, zelí bílé, mrkev, petržel, celer, rajče cherry, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, koření nové koření, bobkový list, cukr, ocet, šťáva citronová, pepř mletý, sůl, smetana zakysaná, kopr
Boršč z Arbatu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPox
88 názorů