Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojemská omáčka s vepřovým masem

Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také variace z vepřového masa, na které si pochutnají i náročnější strávníci.

Hodnocení receptu je 5,0 (97×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

15. 3. 2012 23:05

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 593 kJ / 3 010 kcal
Bílkoviny157,74 g
Tuky242,89 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 898 mg
Sodík 4,08 g
Sůl9,92 g
Sacharidy46,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsně před tím, než je omáčka hotová (tj. když už je zahuštěná a pouze probublává), přimáčknu trochu čerstvé šťávy z limetky, omáčku to příjemně zjemní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vseumel

16. 3. 2012 18:08

Znojemská je moc dobrá, jen mě mrzí, že ten knedlík neumím. I když koukám, že s rýží to jde taky. Posílám bodíka.;-):yes:

anubis

16. 3. 2012 12:56

Lůca: taky neznám rozmixované, ale nevařim pro děti (u kterých chápu že to mixuješ, já to jako malá taky nechtěla jíst když jsem viděla, jak v tom plave okurka), ale pro chlapa, kterej funguje na opačným principu :-D

spagetka spagetka

16. 3. 2012 11:24

Lůca: tak rozmixované to neznám, ale vyzkouším

Lůca

16. 3. 2012 11:23

Taky dělávám, jen maso vařím v celku, až je hotové, tak vyndám a ostatní (okurky, vajíčka, párek) rozmixuji (děti by to jinak nejedli)-. Zároveň to rozmixování i trochu zahustí. Maso pak nakrájím na kousky a zamíchám do omáčky. Jinak moc dobré.

Merylas Merylas (moderátorka)

16. 3. 2012 09:22

Taky dělávám, jen malinko odlišným postupem. Zalévám menším množstvím vody - zhruba 200 ml, aby se maso dusilo a více dodám až při zahuštění. Okurky si před přidáním orestuju na trošce oleje a přidávám až do zahuštěné šťávy. Vajíčko dávám až úplně na samý konec a jen lehce promíchám ve šťávě, nechám zavařit a odstavím. Ode mě bodík;-):-K

spagetka spagetka

16. 3. 2012 02:56

Znám, dělám, mňamky:-p:yes:
Přidávám teda svůj vývar, ale to je na každém, jo a ještě 6 kuliček nového koření

1 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: znojemska omacka recept znojemská omáčka znojemská omáčka z vepřového znojemská pečeně z vepřového masa znojemská omáčka z vepřového masa znojemská znojemská z vepřového masa recept na znojemskou omáčku omáčka z vepřového masa znojemská omáčka s rýží recepty z vepřového masa omáčky recept znojemská omáčka omacky z veproveho masa vepřové maso omáčky recepty znojemská recept znojemská vepřová pečeně s rýží znojemská vepřová pečeně znojemska pecene znojemská omáčka recept z vepřového masa znojemská vepřová s rýží

Suroviny: kýta vepřová, cibule, slanina libová, hořčice plnotučná, okurky sterilované, vejce, olej, sůl, pepř, vývar masový, olej, mouka hladká

TopRecepty.cz

Znojemská omáčka s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jL9R