Čínská švestková omáčka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 181 kJ / 1 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,10 g |
Tuky | 4,11 g |
Vláknina | 42,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 953 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 388,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 4. 2017 18:36
Určitě tuto omáčku vyzkouším..Už ji mám uloženou .jak budou švestky..Jen malinko odbočím..Loni jsem si chtěl uvařit jahodovou chilli marmeladu.Ale po starém,,to znamena,že jsem nepoužíval žadne pektiny..Jahody jsem rozvařil a pomalinku vařil cca 4 a půl hodiny,až se vapařila voda.Marmelada hezky zhoustla a tak jsem přidal 2 lžičky Kajenského pepře..Po ochutnání jsem si řekl,že jsem to s chilli trošku přehnal,,protože se mi orosilo čelo.nakonec jsem přidal cukr a vařil asi dalši půlhodinu..Po ochutnání přišlo zklamání. Ta ostrost uplně zmizela..Marmeláda byla lahodná ve sklenici vydržela cca skoro 2 roky i bez pektogelu,,ale chut měla nepikantní..ma někdo s tímto jevem zkušenosti???
29. 8. 2012 08:16
Straslipka Martin: já ti věřím.. i proto, že to musí být taková dobrota, že to hned zmizí
29. 8. 2012 06:28
Plním to do sklenic horké,takže pak už nezavařuji.Víčka se zatáhnou a nic se tomu nestane
28. 8. 2012 15:01
rebeka: hm, zajímavé, sice to nechápu, ale jasně asi pro pocit bezepčnosti, hm... každopádně ale zkusím
28. 8. 2012 14:48
spagetka: jasně že jo.. a ještě jsem popletla čas a teplotu sterilizace http://www.rozhlas.cz/pardubice/ostatni/_zprava/sv...
28. 8. 2012 14:45
rebeka:rebí, ale já nikdy džemy, marmelády apod.co mi projde varem, už nesterilujua nikdy se mi nic nezkazilo. Písla jsem jen svůj názor podle sebe, třeba se autor tedy ozve. Osobně bych to už nezavářela, ale respektuju názor druhých
28. 8. 2012 14:41
spagetka: dovolím si malinko nesouhlasit.. pravdu máš jen částečně.. nedělám chytrou, jen mi tento recept nedávno poslala jedna hodná Topačka, a tam se píše: buď uchováme v chladnu k rychlé spotřebě, nebo při 80st. sterilizujeme 15 minut
28. 8. 2012 14:24
Jana:Odpovím za autora, zcela určitě ne, protože směs už prošla varem, jen musíš mít samozřejmě dokonale čisté sklenice a víčka
28. 8. 2012 14:11
Chtěla bych se zeptat...ty plné sklenice už nezavařujeme?
5. 6. 2012 06:46
yanull:Za pokus nic nedáš Takhle tam jsou kousky švestek a není z toho hmota podobná povidlům,nebo marmeládě
3. 6. 2012 14:36
Take se mi to líbí , ale jen mám dotaz, zda by se prvně neměly začít rozvařovat švestky, protože jablka jsou rozvařená během chvilky +6
3. 6. 2012 14:22
Toto je veľmi zaujímavé a výborné. Uložila som si, keď budú slivky, určite si nachystám na zimu
3. 6. 2012 14:16
Straslipka Martin: v tom případě je to dobrý nápad a na grilování jak píše Nofrona, perfektní a ty máš 4.bod
3. 6. 2012 14:03
Jasně,používám jako studenou omáčku k masům (třeba místo tatarky)
3. 6. 2012 14:03
No na grilovačku, naprosto super
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 19 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 4 minutami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 47 minutami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 11 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 11 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Domácí kosmetické přípravky jsou čistě přírodní a levné. Ty, které jsou určeny pro mastnou pleť, mají i jiné výhody
Jak upéct a ozdobit číslicový dort. Úspěch budete mít hned napoprvé
Další recepty
Tématické fráze: švestková omáčka k masu cinska omacka omáčka na čínu čínská omáčka recept švestková omáčka švestková grilovací omáčka grilovací švestková omáčka omacka k cine rozhlas pardubice recepty omačka na čínu recept švestková omáčka na grilovani švestková omáčka ke grilování čínské omáčky recept švestková omáčka k masu výborná švestková omáčka grilovaci omacka ze svestek švestková chilli marmeláda čínská omačka ze švestek omáčka ze švestek jako příloha recept švestková omáčka
Suroviny: švestky, jablko, voda, chilli paprika čerstvá, pepř drcený, omáčka sojová, cukr
Čínská švestková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLJG
18 názorů