

Švestkovo-jablečná marmeláda
Suroviny
- 500 g jablek
- 500 g švestek
- šťáva z půlky citronu
- 1 želírovací cukr 2:1
- 2 kousky celé skořice
- 3 polévkové lžíce rumu
Postup přípravy receptu
Jablka oloupeme, zakapeme citronovou šťávou a švestky vypeckujeme.
Asi 200 g ovoce pokrájíme na kousky, dáme stranou a ostatní rozmixujeme nebo umeleme.
Pak ovoce znovu smícháme, přidáme cukr, skořici a rum.
Důkladně povaříme minimálně 5 minut, vyndáme celou skořici a marmeládu plníme ihned do vyhřátých sklenic.
Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: noviny Blesk
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Švestkovo-jablečná marmeláda
-
Dobrý večer,
dnes jsem vařila Váš recept na marmeladu a je opravdu výborný. Všem co jsem dala ochutnat moc chutnal ????. Děkuji za recept a určitě si uvařím další várku marmelady ... -
Švestky nejsou. +bodík 3
-
To bych zkusila, ukladam. Taky posilam 2. bod.
-
Krásná fotka Hello.
+