Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Segedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou chutná nejlépe s krajíčkem voňavého, čerstvého chleba.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 329 kJ / 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,59 g |
Tuky | 17,38 g |
Vláknina | 22,87 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 4,27 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 35,75 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 6. 2020 18:48
Eja57:Len autor receptu môže nastaviť tú ktorú fotku za hlavnú, v tomto prípade Dajda. (a zrejme moderátorky)
17. 6. 2020 18:00
Eja57: Díky moc, pobavila jsi mně..
17. 6. 2020 17:47
mika59: ale no tak přece teď nezačnu vařit fotka je ...ale nějak nechápu, proč jako hlavní fotka zůstává ta co nejmíň odpovídá receptu....
17. 6. 2020 17:12
U nás teda s chlebem Přidávám bod a fotku.
19. 1. 2020 15:52
bohynovka: no toto...takový poklad jsem přehlédla...děkuji za vytažení receptu
19. 1. 2020 15:43
sonal: Protoze foto neni autorky receptu. Ja jsem tento gulas jiz nekolikrat realizovala a vysledek je vizualne naprosto jiny. Diky peceni v troube je vysledna barva daleko tmavsi a smes hustsi.
Vysledek je ovsem, pri dodrzeni postupu vyse, opravdu famozni. Maso je velmi krehke a lehce opecene, s tokajskym je celkova chut naprosto dokonala a opravdu je nejchutnejsi s chlebem.
Vysledek je ovsem, pri dodrzeni postupu vyse, opravdu famozni. Maso je velmi krehke a lehce opecene, s tokajskym je celkova chut naprosto dokonala a opravdu je nejchutnejsi s chlebem.
19. 1. 2020 15:27
Nabízíme proleželé s čerstvým chlebem (žádné kynuté české knedlíky!) ja ho mám rada s chlebíkom, tak prečo foto s knedlí:-kom..
15. 8. 2017 23:29
Tak to je NEBE V HUBĚ!!!!!! Lepší Segedín jsem ještě nejedl. Akorát místo Tokaje jsem použil domácí vývar.
23. 7. 2017 16:45
Neviem,koho to bola babicka,ale urcite robila jeden z najlepsich gulasov Segede v slnecnej sustave.. Teraz som ho dovaril a teda klobuk dole... Dakujem za recept
2. 5. 2017 18:46
Dajdo, je opravdu vyborny. Tokajske krasne doladilo nase Turanske zeli a i s minimem koreni byl vyborny.
Zapomnela jsem na cesnek, ale i tak to byla (s cerstvym chlebem) mana nebeska.
Dekuji za recept a vrele doporucuji. To krehounke opecene masicko zlaka kazdeho.
Zapomnela jsem na cesnek, ale i tak to byla (s cerstvym chlebem) mana nebeska.
Dekuji za recept a vrele doporucuji. To krehounke opecene masicko zlaka kazdeho.
16. 1. 2017 22:47
Lumiel: Super!
16. 1. 2017 20:20
Povedlo se moc dobreeeej byl
14. 1. 2017 05:07
Lumiel: Až se začne dělat na povrchu "kůrčička". Stupně Vám neřeknu, to záleží na troubě. Rámcově bych řekla raději více, ale pozor na spálení vrchní vrstvy, musí to být jen ta kůrčička. Maso by nemělo plavat, měla by to být taková hustší směs.
13. 1. 2017 22:58
Na kolik minut to mam zapect a kolik stupnu? Dekuji
2. 8. 2013 17:47
Dajda: Je to přesně ten tvůj, dělala jsem ho podle tebe
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 43 minutami
Koláče po babičce
Brumaire uvařila před 47 minutami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 9 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 12 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 12 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 12 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pravý segedínský guláš segedínský guláš se zakysanou smetanou maďarský guláš v troubě maďarské speciality recepty segedíňák segedínský guláš se šlehačkou segedín guláš recept pravý segedín recept segedin podle babičky segedinsky guláš recept segedinský guláš pravy segedin madarský segedýn segedin se zakysanou smetanou segedin guláš skvělý segedínský guláš segedínský guláš v troubě pravý segedýnský guláš segedinský guláš podle babiček segedin podle maďarské babičky
Suroviny: maso vepřové, zelí kysané, cibule, smetana zakysaná, paprika sušená sladká, česnek, sůl, víno bílé, tuk
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xp2o
57 názorů