Nejopravdovější slovenský guláš od Evosheeka

evosheek Kuchař: evosheek

Doba přípravy: min 120 min 4 porce Hovězí maso 9 názorů

Suroviny

1 lžíce oleje
100 g anglické slaniny
2 cibule
500 g hovězího masa
1 l hovězího vývaru
mletá paprika
kmín
podle potřeby voda
100 g bryndzy
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na kostky nakrájenou slaninu osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme lehce do zlatova.

  2. Přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem a dusíme do té doby, než se voda vydusí.

  3. Důkladně promícháme a opět podlijeme a dusíme do té doby, než se voda vydusí. Opět důkladně promícháme, zaprášíme mletou paprikou a kmín a podlijeme vodou a dusíme do té doby, než se voda vydusí. V této fázi už by mělo být maso měkké.

  4. Opět důkladně promícháme, a podlijeme vodou, uvedeme do varu, lehce provaříme a přidáme bryndzu. Tou guláš zahustíme a dochutíme.
    Podaváme s haluškami a zdobíme na kostičky nakrájenou paprikou a zbytkem bryndzy.

Poznámka

Tento guláš je nejslovenštější guláš ze všech slovenských gulášů, co jich na internetu je.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 573 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nejopravdovější slovenský guláš od Evosheeka

  • evosheek evosheek(autor receptu)

    Martin: Dík za upozornění. Chyba ale není na mé straně. Jak je vidět z komentářů, původní suroviny byly zadány správně. Hned to opravím.

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Suroviny

    Vajíčka 3 ks 250 g Sýr Mascarpone 400 g Smetana ke šlehání Cukr Hořká čokoláda Kokosová moučka Trocha rozpustné kávy (uvařené) 5 cl Pomerančový likér Podlouhlé piškoty
    :-?:-?:-?

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    boze...tejaja je vychod, magdalenka zapad a ja som stred...a hlasim, ze som sa s bryndzou v gulasi v zivote nestretla...ale recept samozrejme nekritizujem, netusim vobec ako by to mohlo chutit

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • clupmi clupmi

    Také si myslím, že to vůbec nemusí být špatné:yes::yes::yes: a technologický postup opakovaného "vydušení" má určitě svůj význam:-!:-!:-! moje babička takto dělala celé dopoledne roštěnky na kamnech, ty se na jazyku samy rozplynuly. :-!:yes:

    Odpovědět

  • MARTA U MARTA U(neregistrovaný)

    Na Slovensko -Bratislava a Vysoké Tatry-jsem jezdívala každé prázdniny,ale brynzu do gulaše to jsem se tam s tím ještě nesetkala.no,nevím,nevím.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Je to najslovenskejšie kvôli tej bryndzi? Zaujímavé...ako tejaja, ani ja som sa s niečím takýmto nestretla, hoci po Slovensku som sa nacestovala dosť...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Neviem, či naslovenskejší, ale pridávať bryndzu do gulášu, to počujem prvý raz. Tým nechcem povedať, že to nie je dobré, práve naopak, môže to byť chutné ;-):-D

    Odpovědět

  • *** ***(neregistrovaný)

    LuxuS:-!

    Odpovědět

Tématické fráze: bratislavský guláš hovězí guláš slovensky slovenské recepty bratislavske lokše slovenský hovězí guláš recept na bratislavsky guláš slovenský vepřový guláš sovensky gulas soversky gulas slovenský guláš s paprikou postup recept ze slovenska gulaš hovězi slovenský sllovensky gulas kdy se vydusí voda samuraj z divočáka divocak gulas samuraj svovenski gulaš tmavej gulas slovenský likér bratuslavsky gulas

Zapomněl/a jsem heslo