Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 20 160 kJ / 4 818 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 287,65 g |
Tuky | 308,14 g |
Vláknina | 28,38 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 2,82 g |
Sůl | 7,05 g |
Sacharidy | 209,42 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z kuchařky "Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček". Podobný recept už tu sice je, ale s použitím trošku jiných surovin :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2013 19:11
recept se mi velmi zamlouvá, fotka je svůdná
no nic... letí k odzkoušení
no nic... letí k odzkoušení
10. 1. 2013 22:11
Úplně nádherný recept (mimochodem, máš překrásné fotky), rozhodně zkusím v nejbližší době... Bod posílám dopředu, už se těším.
Být tak chytrá jako Vlasta, zopakuji si češtinu.
Být tak chytrá jako Vlasta, zopakuji si češtinu.
10. 1. 2013 20:39
Vlasta: Ale mě o něm nic vysvětlovat nemusíte Jak už jsem psala (a píšu znovu a snad už naposled), je to z prakulovské kuchařky a mě nepřísluší ten recept přejmenovávat. To musí udělat autor sám Kdyby to byl můj recept, tak se klidně poučit nechám Receptům, které převezmu z kuchařek, nebo z různých webů, názvy neměním A když už jsme u toho...Měla byste poučit i wikipedii http://cs.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1nos_Esterh%C3%...
10. 1. 2013 20:03
Moc fajn receptík a moc hezky připraveno
10. 1. 2013 19:56
Mirusha:
Nikto Vás nenutí něco opravovat.
Rodina Eszterházy byla (a ještě stále je...) významná rakousko-uherská šlechtická familie, která byla velice vážená císařem. Tak v Maďarsku jak v Rakousku do dnešního dne zůstali stavební památky (zámky, paláce atd.) spjaty s Eszterházyovcama. Jídlo vzniklo v Rakousku a bylo pojmenováno na jejich počest. Nějaká "prakulovská" kuchařka není v tomhletom vůbec směrodajná.
Jestli Vás trochu zajíma historie (a taky souvislost i s tímhle jídlem), v Internetu najdete všechno.
Jestliže Vám něco říká Haydnova Symfonie č. 45 "Na rozloučenou", tak se o Eszterházyovcích dozvíte něco víc.
Nikto Vás nenutí něco opravovat.
Rodina Eszterházy byla (a ještě stále je...) významná rakousko-uherská šlechtická familie, která byla velice vážená císařem. Tak v Maďarsku jak v Rakousku do dnešního dne zůstali stavební památky (zámky, paláce atd.) spjaty s Eszterházyovcama. Jídlo vzniklo v Rakousku a bylo pojmenováno na jejich počest. Nějaká "prakulovská" kuchařka není v tomhletom vůbec směrodajná.
Jestli Vás trochu zajíma historie (a taky souvislost i s tímhle jídlem), v Internetu najdete všechno.
Jestliže Vám něco říká Haydnova Symfonie č. 45 "Na rozloučenou", tak se o Eszterházyovcích dozvíte něco víc.
10. 1. 2013 19:12
Paráda
10. 1. 2013 17:01
Recept jsem doplnila o poznatek Danky V kuchařce to vůbec napsané není a já si to ani neuvědomila...."Bouchala" jsem to sem už pozdě večer Já jsem omáčku přecedila a mírně zeleninu propasírovala, ale jen část, ne všechnu.
Jinak jak je napsáno v poznámkách, recept je z "prakulovské" kuchařky a tam je přímo napsáno "Esterházy", takže název opravovat nebudu
Jinak jak je napsáno v poznámkách, recept je z "prakulovské" kuchařky a tam je přímo napsáno "Esterházy", takže název opravovat nebudu
10. 1. 2013 14:07
Nádherný, žravý recept a ty noky..no-koment
10. 1. 2013 13:33
10. 1. 2013 13:15
Vlasta: myslím že ani tak nezáleží jak je napsaný název ... jako spíš natom jestli je jídlo dobré ... to bych tu asi neřešila
10. 1. 2013 13:13
vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším a ohodnotím
10. 1. 2013 11:59
Snad by bylo vhodné napsat jméno správně:
ESZTERHÁZY
Tak, jak je napsané, se čte Ešterházy.
ESZTERHÁZY
Tak, jak je napsané, se čte Ešterházy.
10. 1. 2013 11:16
Mirusho, znám to, dělám to a je to dobré tak 4.bod
danka1965: Danko, to záleží na každém, jak to má rád, může se to nechat nastrouhané na nudličky, může se to rozmixovat a může se to propasírovat a dokonce i přecešdit, kdo nesnáší zeleninu v omáčce a v tom případě se muswí víc zahustit
danka1965: Danko, to záleží na každém, jak to má rád, může se to nechat nastrouhané na nudličky, může se to rozmixovat a může se to propasírovat a dokonce i přecešdit, kdo nesnáší zeleninu v omáčce a v tom případě se muswí víc zahustit
10. 1. 2013 09:17
Jak píše aisha, klasika.... mňáám
10. 1. 2013 07:51
Mám dotaz, nemá se zelenina, co se dusí s masem rozmixovat nebo případně propasírovat? Jinak krásné jídlo a určitě zkusím. Posílám bod.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 4 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 9 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 10 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Právě bylo uvařeno:
Muffiny s kousky čokolády
JitkaSchusterova uvařila před 30 minutami
Kakaový zákusek s tvarohem a meruňkami
Miska2 uvařila před 57 minutami
Domácí kmínový chleba
knedlifek uvařila před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Miiichiii21 uvařil před 2 hodinami
Brownie
Terinkacicinka uvařila před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Mensi uvařil před 3 hodinami
Placky s medvědím česnekem
MarcelaPa uvařil před 3 hodinami
Nadýchaný perník
MartinaKucharka uvařil před 3 hodinami
Vepřová kýta po uhersku
Ivet88 uvařila před 3 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
eskymak uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vybrat hovězí přední maso? Záleží, na co jej chcete použít
Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: omáčka esterházy hovězí nudličky esterházy maso esterházy uherská hovězí pečeně uherská pečeně hovězí pečeně na zelenině hovězí plátek esterházy hovězí maso s noky maďarská hovězí pečeně hovězí maso esterházy esterházy esterházy omáčka pečeně hovězí na zelenině vepřová pečeně esterházy hovězí pečeně omáčka esterhasy krupicove noky našich babiček platek esterhazy kostka esterházy esterházy recept
Suroviny: plec hovězí, špek, máslo, mrkev, celer, petržel, citron, vývar hovězí, smetana zakysaná, jíška, sůl, pepř, mléko, máslo, mouka polohrubá, krupice, žloutek, bílek, ořech muškátový, sůl
Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Gg0
16 názorů