Hověží nudličky s dresingem

sebena Kuchařka: sebena

Hovězí maso 16 názorů

Suroviny

600 g hovězí zadní
1 větší cibule
česnek
kopr
petrželka (jiné zelené bylinky - celér, majoránka, záleži na tom co vám chutná)
zakysaná smetana
sůl
barevný drcený pepř
sojová omáčka
olej
bílé víno
citronová šťáva
provensalské bylinky
cca 1,2 kg brambor
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky silné cca 1,5 cm. Připravíme si marinádu: drcený pepř, sůl, 1 PL sojové omáčky, olej, 1 PL provensálských bylinek. A naložíme do ní maso. Marinujeme cca 1/2 hodiny.

  2. Připravíme si dresing: zakysaná smetana, prolisovaný česnek, půl cibule nakrájené na jemno, trocha bílého vína, sůl, citronová šťáva a bylinky nasekané na drobno. Poměr surovin záleží na vaši chuti.

  3. Brambory dobře omyjeme a i se slupkou nakrájíme na měsíčky, osolíme, posypeme provensálskými bylinkami a dáme péct na olejem vymazaný plech do předehřáté trouby.

  4. Naložené maso opečeme na pánvičce, z každé strany tak 4 minuty a vyjmeme na prkénko, kde jej následně nakrájíme na tenké nudličky. Do výpeku přidáme nakrájenou druhou polovinu cibule a orestujeme, přidáme nakrájené maso a ještě krátce orestujeme.

  5. Podáváme tak, že si na talíř připravíme porci pečených brambor, na ně 1-2 PL dresingu a na dresing dáme porci masa. Kdo má rád dresingu více muže si jej navýšit.

    Dobrou chuť :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hověží nudličky s dresingem

  • anonym anonym(neregistrovaný)

  • Paprika Paprika

    Jó, to právě nevím a ptej se řeků ve fastfoodu, co Ti to dávají za maso!!! Já jsem ráda, že si rozumíme, když jim říkám - hovězí steak a oni se mi ptají, jakou chci na to omáčku. Ale jak jsem psala, tuším, že to bude "normální" zadní, protože roštěnou a svíčkovou poznám. Já jsem spíš myslela, že to bude déle naloženo. Tak 2 dny ?!?! Ta 1/2 hoďka se mi zdá málo.;-)

    Odpovědět

  • hanny hanny

    Papričko, a víš co je to za maso? Jsou plemena krav, která jsou chovaná speciálně pro tyto "steakové" účely. Pak ještě záleží na tom, z které zadní části kravičky ten který kousek je. Takže předpokládám, že žádná restaurace s minukovými úpravami masa nepůjde k běžnému řezníkovi...prosím zadní hovězí, jakékoliv...a pak z toho bude dělat steaky. Proto jsem se ptala, o co konkrétně jde.... A to jen tak, že není maso jako maso a není to tak jednoduché, jak to vypadá.;-):-D;-):-D

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Sebeno, podpořím tě. Občas chodím do řeckého fastfoodu a tam dělají hovězí steak. Vždycky ho vyndají z marinády, opečou na plátu, pak ho nakrájí přesně na takovéhle nudličky a polejí tzatzikama nebo pálivou omáčkou (se salátem, rýží nabo hranolkama). Když na to maso koukám při přípravě, tak to určitě není roštěná a svíčková už vůbec. Já bych to doma taky zkusila, ale nevěděla v čem je to naloženo a jak dlouho. Takže moc Ď. :yes:;-)

    Odpovědět

  • hanny hanny

    Tak OK, možná to někdy risknu taky. Dík.:-);-)

    Odpovědět

  • sebena sebena(autorka receptu)

    hanny, je to opravdu uplně obyčejné hovězí zadní a kupuju ho v úplně normálním řeznictví, akorát si vždycky vyberu nějaký pěkný kousek aby tam nebyly žádné tučné blány a tak podobně. Tenhle recept vznikl tak že jsem slibovala známym že je pozvu na steaky akorát, jsem nikde nesehnala pořadné steakové maso a tak jsem si řekla že to rysknu se zadním no a povedlo se, jsem vyučená kuchařka takže o mase něco vim, ale měla jsem taky pochybnosti, jestli to pujde....

    Odpovědět

  • hanny hanny

    Sebena, no tak se nezlob !;-) Kdybych už mockrát něco takového nevyzkoušela, tak ten komentář nebudu psát. Ale "zadní hovězí" je moc široký pojem, zajímá mě, který kousek konkrétně kupuješ a jestli v běžném řeznictví a nebo v nějaké speciální prodejně, kde mají steakové maso z hovězích plemen k tomu určených. A fakt nic ve zlém..:-):-p

    Odpovědět

  • sebena sebena(autorka receptu)

    Hanny, opravdu mám ráda lidi kteří kritizují ješte dřív než sami vyzkoušejí:-S...... Opravdu kupuju na tenhle recept hovězí zadní a krájím ho na 1,5 - 2cm, rozpálím si panvičku a ztlumím teplotu a pak tam dám maso a opeču ho. Přidávám další fotky, tohle jídlo dělám opravdu často protože nám hodně chutná.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    btw argentinske hovadzie...ja by som v zivote neuverila, keby mi niekto tvrdil, ze v tom nemoze byt rozdiel, keby som to sama nevyskusala. v kauhofe predavaju argentinske hovadzie stejky, velmi rada ich kupujem, aj ked su drahsie, ako obycajne. no a raz ich nemali, tak som kupila nemecke, vyzerali presne tak isto krasne....no a moj muz okamzite spozornel a hovori, ze co je to za maso, lebo chuti inak. a aj sa mi tie nemecke robili inak...ked som ich opekala ako argentinske, tak boli uplne krvave a nie tak krehkokrvave, ale zuvavo...tak som ich musela dlhsie a to uz boli uplne prepecene...no skratka je to ine maso.

    Odpovědět

  • hanny hanny

    Vybusna, mě to tady trochu zvedlo ze židle.:-D Ale třeba měla sebena nějaké argentinské steakové maso, co já vím. Ale v tom případě by to měla napsat. Třeba to upřesní, uvidíme. ;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no hanny...si nam dala:-//, ked tie rezy su uplne uzasne...tak ako ma hovadzi stejk vyzerat..ruzovy, na povrchu opeceny a vidiet ze su aj krehke.....

    Odpovědět

  • hanny hanny

    Fotka vypadá pěkně, ale obávám se, že neodpovídá receptu. Pokud budu 1,5cm plátek zadního hovězího (jakého přesně?) opékat 4 minuty po každé straně, bude úplně propečené, tvrdé a neužvýkatelné. Navíc zadní maso, co je běžně k dostání, se na minutky nehodí. Použitelná je samozřejmě svíčková nebo kvalitní roštěná. Ale i ta je velmi záludná, někdy se povede, někdy je tvrdá jako kámen. Záleží na mase. Ani marináda nepomůže. Hodnotit nebudu, musela bych být hodně přísná, ale ty jedničky jsou předčasné.:no:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Sory, už to vidím 1/2 hod. :-8

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Tak to bych si dala. Pořádný kus flákoty, propečený medium, no ... :-p:-p:-p Super :yes::yes::yes: Dávám 1
    Dotaz: Jak dloho mám to maso marinovat?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jejda, už mámn to chuť - radši zítra ;-):-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hovězí zadní recept hovězí minutky hovězí zadní hovězí zadní recepty zadni hovězí zadní hovězí recept hovezi minutka recept hovězí zadní zadní hovězí recepty recepty hovězí zadní minutky hovězí zadní steak hovězí zadní minutka hovězí stejk hovězí nudličky na smetaně recepty hovězí zadní hovězí plec dresing ze zakysané smetany stejk recept minutky z hovězího hovězí stejk recept

Zapomněl/a jsem heslo