Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Hověží nudličky s dresingem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 1. 2009 19:47

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 676 kJ / 640 kcal
Bílkoviny134,78 g
Tuky7,97 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 288 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

anonym

5. 2. 2010 22:01

:yes:

Paprika Paprika

15. 1. 2009 18:57

Jó, to právě nevím a ptej se řeků ve fastfoodu, co Ti to dávají za maso!!! Já jsem ráda, že si rozumíme, když jim říkám - hovězí steak a oni se mi ptají, jakou chci na to omáčku. Ale jak jsem psala, tuším, že to bude "normální" zadní, protože roštěnou a svíčkovou poznám. Já jsem spíš myslela, že to bude déle naloženo. Tak 2 dny ?!?! Ta 1/2 hoďka se mi zdá málo.;-)

hanny

15. 1. 2009 17:56

Papričko, a víš co je to za maso? Jsou plemena krav, která jsou chovaná speciálně pro tyto "steakové" účely. Pak ještě záleží na tom, z které zadní části kravičky ten který kousek je. Takže předpokládám, že žádná restaurace s minukovými úpravami masa nepůjde k běžnému řezníkovi...prosím zadní hovězí, jakékoliv...a pak z toho bude dělat steaky. Proto jsem se ptala, o co konkrétně jde.... A to jen tak, že není maso jako maso a není to tak jednoduché, jak to vypadá.;-):-D;-):-D

Paprika Paprika

15. 1. 2009 17:28

Sebeno, podpořím tě. Občas chodím do řeckého fastfoodu a tam dělají hovězí steak. Vždycky ho vyndají z marinády, opečou na plátu, pak ho nakrájí přesně na takovéhle nudličky a polejí tzatzikama nebo pálivou omáčkou (se salátem, rýží nabo hranolkama). Když na to maso koukám při přípravě, tak to určitě není roštěná a svíčková už vůbec. Já bych to doma taky zkusila, ale nevěděla v čem je to naloženo a jak dlouho. Takže moc Ď. :yes:;-)

hanny

15. 1. 2009 17:21

Tak OK, možná to někdy risknu taky. Dík.:-);-)

sebena sebena

15. 1. 2009 17:15

hanny, je to opravdu uplně obyčejné hovězí zadní a kupuju ho v úplně normálním řeznictví, akorát si vždycky vyberu nějaký pěkný kousek aby tam nebyly žádné tučné blány a tak podobně. Tenhle recept vznikl tak že jsem slibovala známym že je pozvu na steaky akorát, jsem nikde nesehnala pořadné steakové maso a tak jsem si řekla že to rysknu se zadním no a povedlo se, jsem vyučená kuchařka takže o mase něco vim, ale měla jsem taky pochybnosti, jestli to pujde....

hanny

15. 1. 2009 17:05

Sebena, no tak se nezlob !;-) Kdybych už mockrát něco takového nevyzkoušela, tak ten komentář nebudu psát. Ale "zadní hovězí" je moc široký pojem, zajímá mě, který kousek konkrétně kupuješ a jestli v běžném řeznictví a nebo v nějaké speciální prodejně, kde mají steakové maso z hovězích plemen k tomu určených. A fakt nic ve zlém..:-):-p

sebena sebena

15. 1. 2009 16:51

Hanny, opravdu mám ráda lidi kteří kritizují ješte dřív než sami vyzkoušejí:-S...... Opravdu kupuju na tenhle recept hovězí zadní a krájím ho na 1,5 - 2cm, rozpálím si panvičku a ztlumím teplotu a pak tam dám maso a opeču ho. Přidávám další fotky, tohle jídlo dělám opravdu často protože nám hodně chutná.

vybusna vybusna

15. 1. 2009 10:40

btw argentinske hovadzie...ja by som v zivote neuverila, keby mi niekto tvrdil, ze v tom nemoze byt rozdiel, keby som to sama nevyskusala. v kauhofe predavaju argentinske hovadzie stejky, velmi rada ich kupujem, aj ked su drahsie, ako obycajne. no a raz ich nemali, tak som kupila nemecke, vyzerali presne tak isto krasne....no a moj muz okamzite spozornel a hovori, ze co je to za maso, lebo chuti inak. a aj sa mi tie nemecke robili inak...ked som ich opekala ako argentinske, tak boli uplne krvave a nie tak krehkokrvave, ale zuvavo...tak som ich musela dlhsie a to uz boli uplne prepecene...no skratka je to ine maso.

hanny

15. 1. 2009 09:55

Vybusna, mě to tady trochu zvedlo ze židle.:-D Ale třeba měla sebena nějaké argentinské steakové maso, co já vím. Ale v tom případě by to měla napsat. Třeba to upřesní, uvidíme. ;-)

vybusna vybusna

15. 1. 2009 09:48

no hanny...si nam dala:-//, ked tie rezy su uplne uzasne...tak ako ma hovadzi stejk vyzerat..ruzovy, na povrchu opeceny a vidiet ze su aj krehke.....

hanny

15. 1. 2009 09:45

Fotka vypadá pěkně, ale obávám se, že neodpovídá receptu. Pokud budu 1,5cm plátek zadního hovězího (jakého přesně?) opékat 4 minuty po každé straně, bude úplně propečené, tvrdé a neužvýkatelné. Navíc zadní maso, co je běžně k dostání, se na minutky nehodí. Použitelná je samozřejmě svíčková nebo kvalitní roštěná. Ale i ta je velmi záludná, někdy se povede, někdy je tvrdá jako kámen. Záleží na mase. Ani marináda nepomůže. Hodnotit nebudu, musela bych být hodně přísná, ale ty jedničky jsou předčasné.:no:

Paprika Paprika

15. 1. 2009 07:15

Sory, už to vidím 1/2 hod. :-8

Paprika Paprika

15. 1. 2009 07:14

Tak to bych si dala. Pořádný kus flákoty, propečený medium, no ... :-p:-p:-p Super :yes::yes::yes: Dávám 1
Dotaz: Jak dloho mám to maso marinovat?

spagetka spagetka

14. 1. 2009 20:38

jejda, už mámn to chuť - radši zítra ;-):-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí zadní recept hovězí zadní recepty hovězí zadní hovězí minutky zadni hovězí zadní hovězí recept zadní hovězí recepty hovezi minutka recept hovězí zadní recept na hovězí zadní recepty hovězí zadní recepty hovězí zadní minutky hovězí zadní steak hovězí zadní minutka hovězí stejk hovězí nudličky na smetaně recepty na hovezi zadni hovězí plec dresing ze zakysané smetany hovězí recept

Suroviny: hovězí zadní, cibule, česnek, kopr, bylinky zelené, smetana zakysaná, sůl, pepř drcený, omáčka sojová, olej, víno bílé, šťáva citronová, koření provensálské, brambory

TopRecepty.cz

Hověží nudličky s dresingem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ0Y