Rostenky Esterhazy

vybusna Kuchařka: vybusna

Doba přípravy: 60 minut + priprava 2 porcie Hovězí maso 15 názorů

Suroviny

300 g hovězí roštěnky
150 g mrkve (cca 2 ks)
1/2 celerové bulvy
1 cibula
1 PL oleje
máslo
nové koření
1 bobkový list
120 g zakysané smetany
100 ml bílé víno
lžíce koňaku
hladká mouka na obalení (+ lzicka mouky do jogurtu)
sůl
pálivá mletá paprika
mleté koření
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrajane rostenky velmi jemne naklepem, osolim, okorenim a zaprasim mukou. V panvici rozohrejem maslo s olejom a zprudka rostenky opeciem, a odlozim ich na teple miesto.

  2. Panvicu ak treba tak ocistim od vypekov, pridam dalsie maslo, na rozohriate vlozim na kocky nakrajanu cibulu, poprazim pridam zeleninu, bobkovy list, korenie, vlozim naspat rostenky a podlejem vyvarom. Dusime do makka. Ked su rostenky makke, rostenky vyberiem.

  3. Vlejem vino, kvapku konaku a necham stavu dobre prevriet. Omacku premixujem tak aby nebola uplne hladka. Pridam 4 lyzice kyslej smotany a dochutim citronovou stavou.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3564

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rostenky Esterhazy

  • jahoda jahoda

    Zdenka1 mě včera navedla na tento recept a je to opravdu mňamka. Vonělo to v kuchyni, jak hovězí na divoko společně se svíčkovou.Chlapcům opravdu moc chutnalo a to tajemství, že jim zmizelo trochu koňaku - si nechám pro sebe:-O:-D:-p;-):yes: 12

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Tímto jídlem jsem se velmi mé rodině zavděčila. Skvělý recept a zasloužený bodík:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Já to také znám, ale je fakt, že už jsem to dlouho nedělala:-( takže díky za připomenutí a posílám plusík i za ty pěkné fotky:yes::yes: +

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To dělávala moje babička...:-p Že bych to také zkusila? Uvidíme, každopádně letí v oblíbené a směrem k tobě bodík, už proto, že chuť znám...:-p

    Odpovědět

  • alenka111 alenka111

    .. toto fakt lubim... my k tomu jeme hlavne tarhonu. Ku kombinaciam jedal mam dve skusenosti - v slovensko-azijskej restike u nas podaval vietnamec vyprazany syr s kapustovym salatom a ryzou a cudoval sa preco si to ludkovia neobjednavaju :-? ale o par dni spravil pre mna nepochopitelnu kombinaciu a to pecene kuracie stehno s koprovou omackou a to som ochutnala a bola to bajecna kombinacia. Doma som potom spravila chrenovu omacku s pecenym kuracim, ale koprova bola asi lepsia kombinacia...

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Esterhazy roštěnky taky znám a je to strááášně dávno, co jsem je dělala naposledy. A přitom jsou moc dobré!:-p Díky za připomenutí a za skvělé fotky posílám bodíka!:yes:;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Výborný recept a krásná fotka, posílám +:yes::-). Jako příloha by taky byla dobrá tarhoňa ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já přidávám kapary a sklenku vína, ne koňak. Jenže těch obměn je jako u každého receptu hooodně, takže záleží na chuti každého :-p;-);-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Roštěnky jedna báseň, fotka fakt nádherná. Dík za připomenutí, už jsem je nedělala ani nepamatuji. Jsou ýborné +:yes::yes::yes::-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Roštěnky Esterhazy taky neznám. A taky bych volila asi rýži, ale ani těstoviny bych neodvrhla. Kdysi jsem se setkávala v restauraci s člověkem, který si dával smažený sýr s rýží:-(, takže mne taky nic nepřekvapí. A ty vybusna jsi určitě začala chodit na kurzy focení;-). Nádherná fotka, super jídlo;-):yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    raz tu niekto na topreceptoch pridal recept...tusim vyprazany rezen s knedlou, alebo ryzou?..uz si nepamatam presne...no mne to prislo uplne neskutocne, ale uzivatelia z toho kraja, kde sa to tak robi, hovorili, ze je to uplne normalne a chutne...takze ja uz absolutne nezavrhujem nic..takze si tu ryzu kludne urob

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Výbušná ;-) Já má roštěnky spojené s rýží, ale to může být můj problém.:-8 Vzpomínám si, že jsme jednou na dovolené v Turecku dostali kuřecí grilovaná prsa a k tomu rýži (suchou) - tak to se mi tedy zdálo divné :-//

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    clovece ja ti neviem....ja som sa vzdy stretla s nejakou mucnou prilohou, cestovina, nokerle....ale pozri...urob si k tomu co ti chuti....ja mam napr najradsej k udenine bramborovy salat a moj zemiakovu kasu...aj mne aj jemu sa priloha toho druheho zda obsurdna....ale hej...urob si kludne aj ryzu....

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Možná je to chronicky známé, ale já to neznám. Dle názvu tipuji, že to bude asi maďarské jídlo, že? Nevypadá to špatně:-p. Dávají se k tomu jen makarony nebo by šla např. rýže?

    Odpovědět

Tématické fráze: rostenky dort esterházy hovězí esterházy rostenky recept hovězí pečeně esterházy omáčka esterházy hovězí esterházi řezy esterházy esterhazy dort hovězí maso s koprovou omáčkou hovězí roštěná esterhazy hovězí maso esterházy vepřová plec esterhazy dort esterhazi roštěnka recept esterházy omáčka recept na rostenky esther stavou recept roštenka omáčka esterhazi

Zapomněl/a jsem heslo