jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Vepřové bratislavské plecko

Vepřové bratislavské plecko
nahoru
Vepřové bratislavské plecko Vepřové bratislavské plecko Vepřové bratislavské plecko Vepřové bratislavské plecko Vepřové bratislavské plecko Vepřové bratislavské plecko Vepřové bratislavské plecko Vepřové bratislavské plecko Vepřové bratislavské plecko Vepřové bratislavské plecko Vepřové bratislavské plecko Vepřové bratislavské plecko
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vepřové maso

Suroviny:

500 g vepřové plece, sůl, olej, 1 větší cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g, 40 g hladké mouky, zhruba 2 dl mléka a trochu sladké smetany, citrónová šťáva, 1 vařená malá mrkev a kousek celeru, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce hrášku

Postup přípravy receptu

Na oleji osmahneme do světle růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak, promícháme a mírně podlijeme vývarem nebo vodou. Dusíme maso do měkka, podle potřeby přidáváme vodu, vyjmeme a později nakrájíme na porce. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu citrónové šťávy a zvolna necháme dobře provařit. Během varu přidáme mléko a nakonec zjemníme smetanou. Dobře provařenou omáčku procedíme a přidíme do ní drobně nakrájenou zeleninu a hrášek a ještě jednou chvilku provaříme a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem

Poznámka

Je to běžné jídlo které známe z našich jídelen nebo i restaurací. Recept taky najdete v Recepturách teplých pokrmů.
Mé další recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
42 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Vepřové bratislavské plecko"

autor: Merylas
vloženo: 12.08.2014 19:13:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zdena 3: Díky za pochvalusmajlik

pazderka83: Jsem ráda,že recept nezklamal úplněsmajlik

autor: zdena 3
vloženo: 31.07.2014 19:35:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající a bod.smajliksmajlik

autor: pazderka83
vloženo: 27.06.2014 15:40:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Toto jidlo jsem nikdy nejedla, takze nevim jak ma chutnat,ale neni to spatne. Zase mame alespon neco jineho smajlik

vloženo: 18.05.2014 11:16:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas:smajlik

autor: Merylas
vloženo: 17.05.2014 21:26:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:Děkuji za fotosmajlik

vloženo: 16.05.2014 13:35:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miluji tuhle omáčku. Jen já nedávám zeleninu. Přidávám fotosmajlik

autor: Merylas
vloženo: 05.04.2014 17:42:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dáagi: Taky občas něco nechápu, ale ať si každý vaří jak je zvyklý a upraví si postup podle sebe. Zahustit se dá různým způsobem, dost často používám tzv.suchou jíšku a při zahuštění jak je uvedeno v receptu je důležité delší prováření, cca 30 minut. Ale může se základ vyrestovat do tuku a zaprášit moukou, jak píšete, nebo zahustit jíškou.

Alzbetina Prk.: Děkuji, jsem ráda že chutnalosmajlik

autor: PaCaOl
vloženo: 31.03.2014 11:02:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

JKpipule : To je "Znojemská"

autor: PaCaOl
vloženo: 31.03.2014 11:00:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikDáagi:

vloženo: 31.03.2014 10:50:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vyzkoušela jsem tuto snad už skoro retro klasiku o víkendu a moc nám chutnalo. Vynikající navinulá omáčka a já jsem vděčná za novou inspiraci, co se omáček týká smajliksmajlik

vloženo: 12.12.2013 11:26:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

casino:smajliksmajlik Takovou plec dělám taky a “zaklechtávám“ smetanou s hl. Moukousmajlik

autor: casino (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.12.2013 10:51:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dáagi píše:"Nechápu kdo tohle vymyslel.Vím že se to tak skoro dělá všude ale je to hnus"
Myslím, že to vymyslel nějakej línej muskej co neměl hlavu jenom na klobouk...smajlik
Jsou jídla, která se zasmažují klasicky...
Jsou jídla, která se, a fffčíl se nelekněte, zaklechtávajísmajlik
Jsou jídla, která lze zahustit tak i tak
Jsou některá jídla, která lze zahustit tyčákem (pasírováním)...
...a pokud je záklechtka (vodová, mléčná, smetanová, vínová) "hnus", pak jsem hnusák, hihihi!

autor: Dáagi (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.12.2013 00:02:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nechápu jak někdo může zahuštovat s MOUKOU ROZMÍCHANOU VE VODĚ. Tak snad šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou.Nechápu kdo tohle vymyslel.Vím že se to tak skoro dělá všude ale je to hnus.Změní to chut jídla

autor: terynka
vloženo: 13.07.2013 10:03:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za receptík, omáčka byla vynikající. Moc chválím a dále doporučujismajliksmajlik

autor: JKpipule (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.05.2013 17:03:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dávám ještě do omáčky nakrájený kyselý okurek, to je pravá bratislavská.
smajlik

autor: Honza (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.01.2013 16:08:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak zrovna vyrábím,mám tohle rád a i když jsem ho ještě nedělal přesně takhle tak jsem dělal leteckou plec v jednom hrnci,dneska si s ním vyhraju protože mám čas,ale nevím jak to ocení ta paní co se mnou bydlí,nemá totiž ráda mrkevsmajliksmajliksmajlik

autor: helena stehlikova (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.01.2013 20:16:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

boze ted jsem to udelala je to mnamina dekuju za recept na dochuceni jsem pouzila trosku cukru vice citronove stavy a sul uzasnesmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 05.10.2012 13:35:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maruško, dnes jsem si na plecko vybrala tvůj recept a dobře jsem udělala. Moc jsem si pochutnalasmajlik a zbytek rodiny si pochutná pozdějismajlik. Zaokrouhluji na 30. bodíksmajlik a posílám foto. Mrzí mě, že už sem nepřidáváš svoje výborné receptysmajlik a chválím tvé stránkysmajliksmajlik

autor: jahoda
vloženo: 03.09.2012 21:35:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný, osvědčený recept. Dělala jsem z vepřových ocásků s rýží. Jen se zaprášilosmajlik
Na fotku bohužel již nezbylo, tak alespoň smajlik29smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 02.09.2012 19:40:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem spáchala tento receptík s malou úpravousmajlik,použila jsem hovězí loupanou plec. Je to dobrůtkasmajlik a to hovězí maso posunulo chuť omáčky o level dál. Bylo to strááášně moc dobrýsmajliksmajlik Posílám pár obrázků jako důkaz a děkujismajliksmajliksmajlik

autor: Koubkova
vloženo: 05.07.2012 15:22:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jemná chut a barevná kombinace, dnes jsme měli k obědusmajliksmajlik.

autor: Jenny
vloženo: 13.06.2012 20:56:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já mám teď přísnou dietu,takže na fotce nejsou knedlíky,ale těstovinky,tohle byl včerejší oběd...smajliksmajlik

autor: Dana61 (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.04.2012 14:07:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

skvělá klasika smajliksmajlik- dělám velmi podobně

autor: sefrovka
vloženo: 26.03.2012 22:58:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vyzkoušeno, chutnalosmajlik. přidávám bod

autor: Irena (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.01.2012 01:38:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám moc málo volna a musím vařit pro 3 dospělé chlapy. Včera jsem dělala \"fofrbratislavskou plec\" podle momentálního nápadu - ovšem inspirovaná zde a ejhle. Povedl se zázrak. Ačkoliv jsem zastánce klasického vaření bez pomoci konzerv a prášků, nedostatek času mě donutil a výsledek ohromující: Místo zeleniny,okurek a hrášku jsem do hrnce prostě vyklopila směs na přípravu bramborového salátu i s nálevem, lžíci plnotučné hořčice, pak standartní postup a na konci vaření vložila na kousky pokrájenou šunku. Bylo rychle hotovo a pánové nešetřili slovy chvály.

autor: Merylas
vloženo: 01.11.2011 20:42:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luke:Díky a pak poreferuj, jak chutnalasmajliksmajlik

autor: Luke (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.10.2011 17:48:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiste bude vyborna,jsem omackovej a vypada moooc dobre.smajlik

autor: Merylas
vloženo: 28.07.2011 10:32:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljusa: Děkuji opožděně za tak moc velkou pochvalusmajliksmajlik

Zorka: Díky za nahlédnutí na Topky a za Tvůj komentář Jsem moc ráda, že je rcp v tak velké oblibě a že jídlo chutná.smajlik Já jsem Tě měla i chvíli v podezření, že snad ani skrz výroby těch nádherných dortíků nemáš čas na vařenísmajlik Na Tvé stránky občas nakouknu a kochám se, protože tam je laťka opravdu moc vysokosmajlik Měj se hezkysmajlik

autor: Zorka (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.07.2011 19:01:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky Maruš, tenhle tvůj receptík patří mezi mé oblíbené, a i když nejsem "Topkařka", musím ti to sem písnout. A mažu to zamíchat, nebo se mi to připálí smajlikhttp://www.zorka.estranky.cz/

autor: Iljusa
vloženo: 03.01.2011 21:54:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V lednici čekalo na zpracování vepř. plecko a tak padla volba na tvůj recept. Připravila jsem pokrm v "pomalém hrnci" - Maruško, to byla chuť smajlik - manžel za ušima boule, jen stále u toho spokojeně vrněl smajlik Děkuji za receptík a posílám ti bodíka s velkým B smajliksmajlik

autor: misza
vloženo: 22.11.2010 12:13:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omáčky se vždy hodísmajliksmajlik Ukládám +18smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 21.11.2010 17:33:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Plecko je čerstvě koupené v lednici a už vím, co s nímsmajliksmajlik.....17smajlik

autor: ivulinka
vloženo: 21.11.2010 16:56:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 21.11.2010 16:55:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivi,moc a moc děkuji, jak za pochvalu receptu, tak za nádherné fotečkysmajlik Jsem opravdu ráda, že recept nezklamalsmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 21.11.2010 12:18:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maruško, tak tuhle klasiku jsem neznala do dneška, dokud jsem si sem nesedla a nezačala hledat co z plecka k dnešnímu obědu až jsem narazila na tento tvůj recept. Za takouvou dobrotu spěchám s fotkami, bodíkem a poděkováním, že jsme si dneska tak moc pochutnali. Děkujismajlik

autor: Merylas
vloženo: 15.11.2010 20:34:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky díky a Tobě Pájo taky děkuji za přidanou fotečku,mám radost, máš to smajliksmajlik

autor: Pajaska
vloženo: 14.11.2010 11:42:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

U nás doma je stálicí,dělala jsem nedávno.Moc dobré,hrášek došel.Přidala jsem zbyteček uzeniny.smajliksmajlik

autor: Ivana Ch
vloženo: 14.11.2010 04:49:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V ledničce mám kus plecka a lámala jsem si hlavu co s ním udělám.Už to vím, úplně jsem na tento recept zapoměla a při tom ho znám a je opravdu moc dobrý. Díky za připomenutí.

autor: Merylas
vloženo: 13.11.2010 19:04:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Všem vám děkuji za komentáře i bodíkysmajlik
Tomassek1987 a Evi, jsem moc ráda že jste vyzkoušeli a byli spokojeni. Evi, díky za krásnou a "jedlou" fotečkusmajliksmajlik Jsem moc ráda, že jsi ji přidalasmajlik
Sodovko, díky za Tvé přidané zkušenosti a postup, jak děláš Tysmajliksmajlik Je to opravdu dobrá klasikasmajlik

autor: Sodovka
vloženo: 13.11.2010 16:56:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bratislavské plecko dělám dost často, protože manžel je omáčkový. Přidávám typ na maso. Do masa udělám nožem otvor - jemně naříznu a nasoukám do něho syrovou mrkev. Když mám větší kousek masa, tak do něho nacpu i párek, který nechám nejdřív zmrazit. Mražený se líp do masa nasouká smajlik. Na řezu maso pak vypadá velice hezky. Do omáčky přidávám navíc ještě mraženou kukuřici. Bratislavské plecko je klasika, ale výýýýborná.smajliksmajliksmajlik Merilas, posílám +12.smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 12.11.2010 12:00:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas, tohle mi zase nějak uteklo a protože to znám a chutná nám, dávám 10.bodsmajlik

autor: eva hubova
vloženo: 12.11.2010 11:02:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maruško,oběd skvělýsmajliktakže fotečku a smajlik+9

vloženo: 06.09.2010 22:15:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný receptík..smajlik Nusím Ti složit poklonu..smajlik Všichni u nás doma mě chválili,když sem jim to podle Tebe připravil..smajlik

autor: Merylas
vloženo: 30.08.2010 18:48:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Šárkočmárkosmajlik, moc děkuji a jsem opravdu moc ráda, že chutnalosmajlik Mám radostsmajlik

autor: šárkačmárka (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.08.2010 17:46:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc děkuji za tento recept.Dlouho jsem nejedla takovou klasiku-samozřejmě výbornousmajlik
Dnes jsem měla v lednici kus plecka a zaboha živého jsem nevěděla co snímsmajlik (má fantazie má krátké hranice).
Sedla jsem k počítači a hned na Top recepty-vepřové a měla jsem hned vybráno a velmi dobře díky mocsmajlik
šárkačmárkasmajlik

autor: bambas (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.06.2010 22:46:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jeste doporucuji plec pred tim pekne prospikovat okurkou, spekem, mrkvi a cibuli a pak teprve orestovat. Nekdo pred orestovanim jeste navic plec "obali" v paprice sladke.

autor: Merylas
vloženo: 14.03.2010 22:02:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miruš, jsem moc ráda, že chutnalosmajlik Jen lituji, že jsi nestihla vyfotit, protože Tvé fotečky jsou ozdobou každého receptusmajlik

autor: mirca75
vloženo: 13.03.2010 13:21:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylassmajliktak jsem před pár dny vařila "bratislavu" a nevěřila jsem vlastním očím,jak se náš jinak šťouravý synek nacpalsmajlik.A to si ještě zbytek poručil k večeřismajlik.No pochutnali jsme si všichni i dvojčata.Vůbec nevím,proč jsem jí nikdy nezařadila do rodinného jídelníčkusmajlik.Až když jsem jí zahlédla ve tvých receptech ,tak jsem se vrátila k dobré české klasicesmajlik.Posílám pátou boďku,ale fotečka nenísmajlik - rodinka byla rychlejšísmajlik.

autor: Eliza
vloženo: 26.02.2010 20:25:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle vařívala moje babička (také byla hospodská kuchařka), asi to kvůli vzpomínkám také prubnu...smajlik Merylásku, díky...smajlik

autor: Lusinda79
vloženo: 01.12.2008 07:44:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přesně jak jsi napsala Merylas-Normy nemá každý doma, tak mi ta pozn.Mrkyny přišla mimo mísu.Já jsem k Normám přišla jako slepý k houslím.Když jsem byla na mateřské a stěžovala si tchyňce, že už nevím co vařit a točím vlastně jen ta samá jídla, která jsem se naučila od mamky plus občas něco z časopisů.A můj muž právě takovou klasiku má moc rád.Musím říct, že na taková ta"hospodská"jídla(v dobrém samozřejmě), tam najdu inspiraci vždycky.smajlik

autor: Merylas
vloženo: 30.11.2008 23:01:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vybusna, děkuji smajlik a jsem ráda, že chutnalo. Opravdu. Tvůj muž má pravdu, je to klasické hospodské jídlo a že bylo vynikající, tak to je už jen a jen tvoje zásluha smajlik smajlik Uvažovala jsem, jestli ho tady dát, ale pak jsem si řekla, že každý nemá doma Receptury neboli Normy a vím, že právě na obyčejnou klasiku se receptíky hůř hledají. Já se musím přiznat, že jsem spíš na tu klasiku a vařím tak nějak obyčejně smajlik

autor: vybusna
vloženo: 30.11.2008 15:21:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jaj...to bola velka fajnotka...moj manzel sa vyjadril.. klasicke vynikajici hospodske jidlo....ani som to nesfotila, pretoze to vyzeralo presne ako u merylas. velka 1.
merylas ani si netusila, ze medzi tymi vsetkymi delikatesami na neviemake sposoby, sa tak tvoj receptik ujme ...vsak?
a vdaka

autor: Lusinda79
vloženo: 29.11.2008 15:58:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento recept je klasika v každých Normovačkách a já děkuji Merylas, že ho zveřejnila i pro všechny začínající kuchyňky...pro mě za 1, manžel jídlo miluje.

autor: Merylas
vloženo: 29.11.2008 08:40:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mrkyna, já osobně to nebudu komentovat, odpověděla jsem na Váš email.

autor: MRKYNA (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.11.2008 06:45:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

RECEPT JE OPRAVDU UŽASNÝ,TAK JSEM HO POUsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlikIŽILA.SNAD SE PRAVÝ MAJITEL NEBUDE ZLOBIT.ALE JÍDLO OPRAVDU SKVOST.DEKUJI MOOOOOCsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 28.11.2008 12:03:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Koukni,jsi slavná:http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=31431

A bašta vypadá perfektně,určo se do toho brzo pustím!smajlik

vloženo: 24.11.2008 23:14:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle jídlo jsem měla uložené, že až budu mít víc fotek ve foťáku, tak to sem šoupnu, abych nenatahovala jednu fotku. Tak jsi mne předběhla. Musím říct, že je to vynikající omáčka a ta tvoje fotka stejně vypadá lépe! smajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

vepřová plec po bratislavsku bratislavska omacka recept recepty z vepřové plece vepřová plec recepty recepty bratislavské plecko recept plecko bratislavská vepřová plec co uvařit z plecka mimibazar.cz recepty recepty z plecka veproveho bratislavská plec recept na plecko recept bratislavské plecko bratislavská plec na smetaně veprove plecko co uvarit bratislavské vepřové plecko co uvařit z vepřové plece recepty z plecka bratislavske plecko na smetaně vepřová plec recept bratislavská plec recept bratislavská plec omáčka bratislavské plecko recept recept z plecka bratislavská vepřová plec - babicovy dobroty plecko po bratislavsku plecko recept bratislavska veprova plec recept recepty z vepřového plecka bratislavská vepřová veprove plecko recepty recepty veprove plecko recept na bratislavské plecko veprove plecko recept bratislavské plecko bratislavské maso vepřove bratislavske plecko recepty plecko plecko recepty bratislavská omáčka plecko vepřové plecko




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz