

Vepřová plec na žampionech a smetaně
Suroviny
- 500 g vepřové plece v celku
- 8 žampionů
- cibule
- olej
- sůl
- pepř
- kmín
- smetana
- popřípadě trochu mléka
- 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
Cibuli si spěníme na oleji, přdáme nakrájené žampiony na plátky, pak osolenou a opepřenou a mírně okmínovanou plec vcelku a ze všech stran ji opečeme.
Podlijeme vodou a dusíme v tlakovém hrnci asi 35 minut.
Pak maso vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme smetanou se dvěmi lžícemi hladké mouky, pokud chceme omáčky víc, nastavíme ji mlékem.
Vše dochutíme podle své chuti. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová plec na žampionech a smetaně
-
Miška: díky
-
výborný recept
-
Swinga: díky, je to takové obyčejné jídlo, ale moc dobré
-
8 bodík, díky za faj recept hned jsem si přidala do oblíbených
-
-
nikiskaaaa, záleží na tom, jestli to budeš dělat v celku, nebo maso nakrájíš. Pokd budeš opravdu dělat z půl kila vcelku a v tlakovém hrnci, tak asi 4 dcl, možná půl litra. Pokud budeš dělat v klasickém hrnci, tak tak do půlky masa a podle potřeby vodu přilévat.
-
Zítra se chystám uvařit, ale můžete mi poradit, kolik té vody mám dát? Jsem začínající kuchařka, tak bych chtěla, aby se mi to povedlo. :) Děkuji za odpověď
-
Aničko díky a jsem moc ráda, že vám snad chutnalo
-
Dnes jsme si pochutnali na této dobrotě
Jen plecko jsem už měla nakrájené,ale na príma chuti to nic nezměnilo
Dávám další+7 bodík
Dovolím si přidat fotku -
Jani, už jsem si šoupla do oblíbených a tobě bodík
-