Vepřová plec na žampionech a smetaně

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

500 g vepřové plece v celku
8 žampionů
cibule
olej
sůl
pepř
kmín
smetana
popřípadě trochu mléka
2 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si spěníme na oleji, přdáme nakrájené žampiony na plátky, pak osolenou a opepřenou a mírně okmínovanou plec vcelku a ze všech stran ji opečeme.

  2. Podlijeme vodou a dusíme v tlakovém hrnci asi 35 minut.

  3. Pak maso vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme smetanou se dvěmi lžícemi hladké mouky, pokud chceme omáčky víc, nastavíme ji mlékem.

  4. Vše dochutíme podle své chuti. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová plec na žampionech a smetaně

Tématické fráze: vepřové na žampionech vepřově plecko na žampionech vepřová plec recepty hovězí na žampionech se smetanou vepřové na žampionech se smetanou maso na žampionech se smetanou vepřová plec vepřová pečeně na žampionech vepřové na smetaně vepřová na žampionech plecko na žampionech vepřové maso na žampionech se smetanou vepřová pečeně na smetaně vepřové plecko na žampionech se smetanou veprova plec recept veprova na smetane žampiony na smetaně vepřová pečeně se žampiony plecko na smetaně vepřové maso na smetaně se žampiony

Zapomněl/a jsem heslo