Italská pizza (Neapol)- 2*30cm
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 7 342 kJ / 1 755 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,18 g |
Tuky | 26,49 g |
Vláknina | 28,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,25 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 317,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Doporučení a vysvětlení na závěr (vše má svůj smysl):
Pokud použijete teplou vodu, vyhřátou mísu na kynutí (a v mém případě i el. troubu, která má i program kynutí pří 35 stupních), dojde k vykynutí na dvojnásobný objem už cca po 30 minutách- ušetří Vám to čas. (pizzy na fotkách jsou z těsta, které nakynulo za 40 minut cca na trojnásobek).
Použití elektrického robota/ hnětače je prostě skvělé (to nás "posunulo" dál při všech kynutých těstech).
Kvasnic dávejte vždy přesně (běžne kostka 42g na 1 kg mouky)- pokud dáte více, budou v pizze cítit kvasnice a to není dobře.
Sám používám pro pečení pizzy slinutý kámen (neglazovanou dlažbu, kterou nechám v rozehřáté troubě cca 30 minut). Kámen do sebe naakumuluje velké množství energie, těsto se "zarazí" a pizza je tak upečená za cca 8-10 minut.
Chlebová mouka je to zásadní, těsto není "buchtové".
Pokud chcete experimentovat s tenčí pizzou, stačí dát ještě méně vody- těsto méně kyne a je tužší, nebo udělejte průměr třeba 33-35 cm.
U nás vede tenčí pizza s chutným, nadýchaným okrajem.
Pečící papír si ustřihnu vždy cca o 2 cm širší, než je požadovaný průměr- dobře se tak odhaduje velikost pizzy při "roztahávání" těsta.
S tímto receptem si velmi pravděpodobně uděláte pizzu lepší, než je v mnoha pizzeriích.
Pokud budete mít tip pro zdokonalení, rád si přečtu Vaše komentáře.
Dobrou chuť!!!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 1. 2013 19:33
20. 1. 2013 21:48
20. 1. 2013 21:06
20. 1. 2013 10:46
20. 1. 2013 00:01
19. 1. 2013 22:28
19. 1. 2013 22:23
19. 1. 2013 22:15
19. 1. 2013 21:58
Hladkou bílou chlebovou moukou je myšlena pšeničná chlebová? Dík
19. 1. 2013 21:36
19. 1. 2013 21:27
Pizza v tvém podání je jako od profíka a jistě bude dobrá, dávám ti 3.bod
19. 1. 2013 21:02
19. 1. 2013 20:41
19. 1. 2013 20:38
Bod je na cestě, samozřejmě.
19. 1. 2013 20:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 1 hodinou
Kefírová rychlovka
Přidáno před 12 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 14 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 17 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem
Zlatka75 uvařil před 36 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 6 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 9 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 10 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 10 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 10 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 10 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 11 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pravá italská pizza těsto recept pravé italské těsto na pizzu pizza pečení v mikrovlnce italská omáčka na pizzu pizza neapol pizza v mikrovlnce pravá italská pizza recept pizza kámen do trouby těsto na pravou italskou pizzu druhy italské pizzy valení pizzy pizza neapol recept druhy italských pizza pečení pizzy v troubě pečeni pizy pečeni pizzy v mikrovlnce pravá italská pizza těsto italská pizza recept italská pizza pečící kámen na pizzu
Suroviny: olej olivový extra virgin, česnek, rajče, sůl, koření oregáno, droždí čerstvé, voda, mouka chlebová, mouka polohrubá, sůl
Italská pizza (Neapol)- 2*30cm
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZXV8
15 názorů