Neapolská pizza

lenka-m Kuchařka:

Pizzy 0 názorů

21

Suroviny

TĚSTO:
24 dkg hladké mouky
3 dkg kvasnic
asi 1,1 dcl vody
1 lžíce oleje
sůl
OBLOŽENÍ:
8 rajčat
12 sardelovych filet
oregano
20 dkg sýra blaťácké Zlato
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, sůl a kvasnice rozmíchané v trošce vody, olej a vodu.

  2. Vypracujeme vláčné těsto, středně husté.

  3. Posypeme je moukou a necháme pod utěrkou kynout asi 1 hodinu. Těsto musí zdvojnásobit svůj objem.

  4. Těsto rozdělíme na 2 nebo 4 díly, podle toho, jak velkou chcete pizzu mít.

  5. Lehce prohněteme a vyválíme tenká kolečka.

  6. Dáme na vymaštěný plech.

  7. Pak ještě těsto u okrajů roztlačíme směrem ven, aby vznikly okraje lehce zvednuté.

  8. Necháme ještě chvíli kynout.

  9. Potom potřeme olejem o obložíme.

  10. Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme nadrobno.

  11. Sardelky vykostíme a podélně rozkrojíme.

  12. Osolíme, okořeníme, pokapeme olejem.

  13. Dáme péct do trouby a ke konci pečení poklademe na pizzu tenké plátky sýra.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Neapolská pizza

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pizza se smetanou recept těsto na pizzu bez kynutí pizza se smetanou tenké těsto na pizzu těsto na pizzu bez kvasnic tunáková pizza pizza smetana recepty pizza tuňáková pizza recept pizza bez kvasnic recept pizza pizza těsto bez kvasnic jak pect pizzu těsto na pizzu tenké pizza smetana recept tenká pizza recept pizza se smetanou tenka pizza recept recept pizza smetana recept na pizzu bez kvasnic

Zapomněl/a jsem heslo