Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Šťavnaté špízy z vepřové panenky připravené v troubě jsou ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Kombinace masa, klobásy, barevné zeleniny a slaniny zaručuje výbornou chuť i atraktivní vzhled. Výsledek potěší celou rodinu.
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Z4
Moje poznámka
Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Z4
Nejnovější recepty
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 3 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno před 23 hodinami
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno 30. 6. 2025 21:05
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 28 minutami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 1 hodinou
Královské žampiony
Lenka1980 před 1 hodinou
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta II
Linda 989 před 2 hodinami
Hlíva se žampiony na smetaně
Lenka1980 před 2 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Sally.K51 před 2 hodinami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Kate_123 před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Kubovat@seznam.cz před 6 hodinami
Meruňkové nanuky
bronislava před 6 hodinami
Tématické fráze:
živáňská v troubě,
recept na živáňskou,
pečené špízy,
zivanska do pekace,
živanska na jehle,
živáňská na ohni,
živáňská jehla,
špízy pečené v troubě,
špízy v troubě,
pečený špíz,
živáňská omáčka,
recept na zivanskou peceni,
živáňská na grilu recept,
pečení špízů,
živáňská na grilu kluci v akci,
zivánska pečeně na grilu,
kluci v akci vepřové špízy,
vepřové špízy pečené,
recept na živáňskou v troubě,
živáňská na grilu
Suroviny:
panenka vepřová,
klobása,
cibule,
slanina,
rajče,
lusk paprikový,
pórek,
česnek,
sůl,
paprika sušená sladká,
koření na steaky,
olej olivový,
houby,
játra,
chilli paprika čerstvá,
žampióny,
párky,
maso uzené,
kečup sladký,
hořčice,
tatarská omáčka
Komentáře (13)
Dúfam, ze to nepouzívate na varenie. To je horsie nez olej do motora.
To je odpad zo súp uz z vytlaceného oleja zmiesaného s horúcou vodou aby este nieco mastné vytieklo.
V skutocnosti by to malo byt zakázané predávat.
Poznáte tzv. "výskok" (po slovensky) pri pálení slivovice alebo iného ovocného destilátu (mám na mysli legálne, v pálenici)?
Olej "di sansa" je presne to isté.