Pečené živáňské špízy se šťávičkou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

Vepřová panenka
klobása
cibule
slanina
olivový olej
rajče
paprikový lusk
pórek
česnek
paprika sladká
koření na steaky
nějaká obloha:
kečup
hořčice
tatarka
může být:
houby
játra
chilli papričky
žampiony
párek
uzené maso
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Téměř všechny ingredience si nakrájíme na kolečka, nebo malé kousky.

  2. Maso naklepat, posolit, opaprikovat, opepřit, zasypeme kořením na steaky, popatláme utřeným česnekem a olejem.

  3. Uděláme si přehledné kopičky z ingrediencí a postupně je na střídačku napichujeme na špejli, nebo jehlu.

  4. Naskládáme do pekáčku, do kterého dáme trochu oleje a trochu vody. Na špízy poházíme cibuli a pórek nakrájené na proužky, přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme v troubě do měkka, aby byly pěkně pečené. Několikrát během pečení podlijeme trochou vody, aby byla šťávička. Tak 15 minut před koncem sundáme víko pekáče, aby špízy byly pečené pěkně do hněda a šťáva se vypekla na tolik porcí, kolik jich použijeme. Tou pak poléváme špízy i přílohu.

Poznámka

Špízů je velké množství, podle toho co se použije z ingrediencí. Tento jsem si upravila sama a trošíčku mě inspirovala živáňská pečeně. Ta je ovšem jiná a dělá se převážně venku na ohni- tak tu si uděláme v létě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené živáňské špízy se šťávičkou

  • Pepe Pepe(neregistrovaný)

    Pri zväcsení fotografie som objavil Olej "di sansa".
    Dúfam, ze to nepouzívate na varenie. To je horsie nez olej do motora.
    To je odpad zo súp uz z vytlaceného oleja zmiesaného s horúcou vodou aby este nieco mastné vytieklo.
    V skutocnosti by to malo byt zakázané predávat.
    Poznáte tzv. "výskok" (po slovensky) pri pálení slivovice alebo iného ovocného destilátu (mám na mysli legálne, v pálenici)?
    Olej "di sansa" je presne to isté.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Francka:óóó, děkuji za pochvalu a je vidět, že jsi pečenou Živáňskou dělala;-):yes:

    Odpovědět

  • Francka Francka(neregistrovaná)

    P. Kociková, to nevypadá báječně, to je báječné!

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vypadá to báječně:-K+:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Dělala jsem dnes manželovi podobné špízy. Chrochtal blahem. Fotku jsem nestihla udělat.:-8:-8 To mluví za vše ;-)

    Odpovědět

  • panda panda(neregistrovaná)

    a delka peceni je prosim Vas jaka? alespon priblizne jestli hodina nebo dve hodiny a na kolik stupnu v troube?

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-p mňam, no to musí být bašta. Už aby ti moji kluci trochu vyrostli a já mohla vařit takovéto dobroty. Občas něco pikantního udělám, ale pak musím vařit 2 jídla a to už těžko zvládám. Bodík je jasný ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Vyzerá to úžasne, len na živánku ide viac druhov mäsa, ale to na tomto recepte nič neuberá ;-) ide bodíček:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    vybusná Janča má pravdu, jsou to brambory:-D:-));-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    vybusna, myslím, že jsou to brambory a kdybych znala nějaké citoslovce na polknutí, použila bych ho. Mňam:-p:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    bibi co to mas za prilohu na tom taniery?

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recept na živáňskou pečené špízy zivanska do pekace živáňská v troubě živanska na jehle živáňská jehla živáňská na ohni pečený špíz špízy v troubě živáňská omáčka živáňská na grilu recept recept na zivanskou peceni živáňská na grilu kluci v akci zivánska pečeně na grilu kluci v akci vepřové špízy špízy pečené v troubě pečení špízů vepřové špízy pečené živáňská na grilu špízy recept

Zapomněl/a jsem heslo