Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská pizza

Hodnocení receptu je 4,9 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 7. 2008 09:26

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 797 kJ / 908 kcal
Bílkoviny25,00 g
Tuky2,50 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy192,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

PavelPetr

25. 9. 2022 18:48

demi chef: chefe, Italové tam dávají SARDELKY, běžně!

Eliška

6. 2. 2013 14:08

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-K

g.kamilka

19. 5. 2012 22:04

Tak dnes jsem ji dělala a výborná. Z množství se udělají krásně 4 tenké. :-)

Z-zuzi Z-zuzi

10. 2. 2011 21:19

Tak jsem dnes zkoušela a opravdu nám moooc chutnalo. Těsto je výborné!:yes:

okil

24. 9. 2009 18:44

polohruba mouka jo ? snad hladká a cukr jen??:no: nechybí tam snad sůl copak to je sladký koláč!!!

Jaruna18 Jaruna18

12. 8. 2009 10:31

Haničko,děkuji za pochvalu,zapomněla jsem.Ahojky.:-)

Jaruna18 Jaruna18

12. 8. 2009 10:30

Jo Hančo,to máš pravdu.Jen jsme ji ochutnali a nechali na ráno.:-))

HankaPu HankaPu

11. 8. 2009 23:02

Jarmilko, takhle v noci takové dobroutky:-D pizzu bych mohla jíst pořád, ale ta kila potom...:-( máš moc pěkné fotky a parádní postup:yes::yes: +

Jaruna18 Jaruna18

11. 8. 2009 22:46

Nevím jestli to je Italská pizza,ale je opravdu výborná.Nejdřív se mi zdálo,že tam toho je moc,ale je fakt dobrá.Mám velkou kulatou formu,takže těsto bylo slaboučké.:yes::yes::-p Denisko přidala jsem fotečky.:-p

Iness Iness

25. 7. 2009 20:22

Ta fotka je stažená z i-netu...:no::-//

Frenky

29. 12. 2008 21:48

to testo je zajimavi ale ze sve skusenosti vim zetomu neco chybi,ja tam davam este trochu mleka a stejny pocet lzic soli jako cukru,dale ho pripravuju z hladke mouky-lip se spracovava ale dase to treba i nakombinovat s tou polohrubou.Ja tam dale davam olej,to vse micham dokavat se to trochu nespoji,pridam hladkou mouku micham dote doby dokut se nespoji a pak jej necham v pytli nakynout priblizne pul hodinky,kdyz je testo mneke k spracovani udelam si zhruba 200-250kg bulky,ty spracuju tak ze testo pohybi zatahuju do vnitr pak jej dam na pomasteni tac-aby lepe sli sundat a pomazu bulky olejem.dale dam hotove bulky na tacu do lednicky aby trochu stuhli a sli krasne tvarovat na pozadovanou velikost a i tvar.NO a dal pak jeto jen na vas co tam date,tak vam preju pevne nervi a dobrou chut.FRENKY PIZZAR

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 12. 2008 14:13

Velmi zajímavý komentář od demi chef, určitě stojí za uvážení. Já picu nedělám, ale kdo ji dělá, tak si myslím, že je to popsané moc dobře. Jednou mi jistý Ital picu popisoval podobně a smál se z toho, jak ji děláme v ČR, ale je fakt, že je to jejich specialita, tak by ji měli umět zrovna tak, jak my třeba vepřo-zelo-knedlo, nebo svíčkovou, české buchty a podobně.:yes:

Lusinda79

28. 12. 2008 14:12

Téééda Ricky-ty jsi mistr!Konečně srozumitelný popis jak pracovat s pizza těstem.Thanks!:-*

demi chef demi chef

28. 12. 2008 14:05

Hm, talianska pizza a to myslim prava talianska pizza na sebe ma len paradajkovu omacku a syr. Na tvojej su sardinky skombinovane so syrom, co by taliani nikdy neurobili, pretoze neradi miesaju syr s morskymi plodmy, no o tom by sa dalo disputovat na dlho a tak sa tomu venovat nebudeme.

Co ma ale zaraza je ten obrazok. Je na nom pizza s hrubymi okrajmi. Talianska pizza by mala byt tenucka, chrumkava a zapecena pekne do hneda.

Dalej co sa tyka receptu. Na pizzu sa pouziva specialna pizza muka, tzv. Tipo 00, a definitivne potrebujes aj trocha olivoveho oleja, kedze ten doda cesti chrumkavost, no a sol ktora doda pizze chut. Najlepsie morska.

Co sa tyka postupu, nevsimol som si, ze by si cesto nechala vykynut. To je doulezite. Poviem ti ako to robim ja, ale je to take male pizza tajomstvo a tak pst, nikomu ani muk;-).

Urob si cesto, nech uz je podla akehokolvek receptu. Hned ako je hotove, vytvaruj z neho gulicky, ktore ti vojdu do dlane. Cim gulatejsie, tym lahsie sa otvaraju.

Teraz tieto tzv pizza balls nechaj chvilu postat, no nezabudni ich prykrit aby nevyschli. Ked cesto trosku narastlo a je makke, je ready.

Zober jednu gulicku a pobuchaj na nu zvrchu aby si vytlacila vsetok vzduch, nezabudni udrziavat kruhovy charakter.

Teraz bud pouzi valcek na cesto alebo svoje ruky, kedy kruhovymi pohybmi cesto otvoris na pozadovanu velkost. Malo by byt tenucke. Opatrne ho daj na plech potri paradajkovou omackou, posyp syrom a zmesou byliniek na pizzu a hajde do rury:-)

Malo by to fungovat. Ak sa pizza zacne nafukovat, znamena to ze si nevytlacila dostatok vzduchu.

Dobru chut

Ricky Bobby

kiki

5. 10. 2008 20:20

zkoušela sem to uvařit ale nic moc:-((:no::-((:no::-((

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: testo na picu recept na picu recept na italskou pizzu recept na pravou italskou pizzu těsto na italskou pizzu italske testo na pizzu prave testo na pizzu recepty na picu s italem v kuchyni recepty pizza prava pizza recept pizza margarita recept pravá italská pizza těsto prave italske testo na pizzu těsto na pravou italskou pizzu italská pizza těsto pizza margarita pizza obrazky recept pizza margarita prava pizza recept na pravou pizzu

Suroviny: droždí, cukr, voda, mouka polohrubá, protlak rajčatový, salám měkký, bazalka čerstvá, žampióny, cibule, paprika čerstvá zelená, olivy černé, sardinky, sýr mozzarella, parmazán

TopRecepty.cz

Italská pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n2P