Italská pizza

Desnika Kuchařka:

Pizzy 17 názorů

510

Suroviny

droždí
2 lžičky cukru
2 dcl teplé vody
250 g polohrubé mouky
rajčatový protlak
měkký salám
nakrájená bazalka
žampióny
cibule
zelená paprika
černé olivy
sardinky
mozzarella
parmezán
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku a sůl a promícháme.

  2. Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není hladké a poddajné.

  3. Vytvoříme z něho kruh a vložíme do okrouhlého pekáče na pizzu.

  4. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, posypeme salámem nakrájeným na nudličky, bazalkou, houbami, cibulí, nakrájenou paprikou a olivami.

  5. Navrch poklademe sardele a pizzu posypeme mozzarellou a parmezánem.

  6. V předehřáté troubě ji pečeme 30 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Italská pizza

  • Eliška Eliška(neregistrovaná)

  • g.kamilka g.kamilka

    Tak dnes jsem ji dělala a výborná. Z množství se udělají krásně 4 tenké. :-)

    Odpovědět

  • Z-zuzi Z-zuzi

    Tak jsem dnes zkoušela a opravdu nám moooc chutnalo. Těsto je výborné!:yes:

    Odpovědět

  • okil okil(neregistrovaný)

    polohruba mouka jo ? snad hladká a cukr jen??:no: nechybí tam snad sůl copak to je sladký koláč!!!

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Haničko,děkuji za pochvalu,zapomněla jsem.Ahojky.:-)

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Jo Hančo,to máš pravdu.Jen jsme ji ochutnali a nechali na ráno.:-))

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Jarmilko, takhle v noci takové dobroutky:-D pizzu bych mohla jíst pořád, ale ta kila potom...:-( máš moc pěkné fotky a parádní postup:yes::yes: +

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Nevím jestli to je Italská pizza,ale je opravdu výborná.Nejdřív se mi zdálo,že tam toho je moc,ale je fakt dobrá.Mám velkou kulatou formu,takže těsto bylo slaboučké.:yes::yes::-p Denisko přidala jsem fotečky.:-p

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Ta fotka je stažená z i-netu...:no::-//

    Odpovědět

  • Frenky Frenky(neregistrovaný)

    to testo je zajimavi ale ze sve skusenosti vim zetomu neco chybi,ja tam davam este trochu mleka a stejny pocet lzic soli jako cukru,dale ho pripravuju z hladke mouky-lip se spracovava ale dase to treba i nakombinovat s tou polohrubou.Ja tam dale davam olej,to vse micham dokavat se to trochu nespoji,pridam hladkou mouku micham dote doby dokut se nespoji a pak jej necham v pytli nakynout priblizne pul hodinky,kdyz je testo mneke k spracovani udelam si zhruba 200-250kg bulky,ty spracuju tak ze testo pohybi zatahuju do vnitr pak jej dam na pomasteni tac-aby lepe sli sundat a pomazu bulky olejem.dale dam hotove bulky na tacu do lednicky aby trochu stuhli a sli krasne tvarovat na pozadovanou velikost a i tvar.NO a dal pak jeto jen na vas co tam date,tak vam preju pevne nervi a dobrou chut.FRENKY PIZZAR

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Velmi zajímavý komentář od demi chef, určitě stojí za uvážení. Já picu nedělám, ale kdo ji dělá, tak si myslím, že je to popsané moc dobře. Jednou mi jistý Ital picu popisoval podobně a smál se z toho, jak ji děláme v ČR, ale je fakt, že je to jejich specialita, tak by ji měli umět zrovna tak, jak my třeba vepřo-zelo-knedlo, nebo svíčkovou, české buchty a podobně.:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Téééda Ricky-ty jsi mistr!Konečně srozumitelný popis jak pracovat s pizza těstem.Thanks!:-*

    Odpovědět

  • demi chef demi chef

    Hm, talianska pizza a to myslim prava talianska pizza na sebe ma len paradajkovu omacku a syr. Na tvojej su sardinky skombinovane so syrom, co by taliani nikdy neurobili, pretoze neradi miesaju syr s morskymi plodmy, no o tom by sa dalo disputovat na dlho a tak sa tomu venovat nebudeme.

    Co ma ale zaraza je ten obrazok. Je na nom pizza s hrubymi okrajmi. Talianska pizza by mala byt tenucka, chrumkava a zapecena pekne do hneda.

    Dalej co sa tyka receptu. Na pizzu sa pouziva specialna pizza muka, tzv. Tipo 00, a definitivne potrebujes aj trocha olivoveho oleja, kedze ten doda cesti chrumkavost, no a sol ktora doda pizze chut. Najlepsie morska.

    Co sa tyka postupu, nevsimol som si, ze by si cesto nechala vykynut. To je doulezite. Poviem ti ako to robim ja, ale je to take male pizza tajomstvo a tak pst, nikomu ani muk;-).

    Urob si cesto, nech uz je podla akehokolvek receptu. Hned ako je hotove, vytvaruj z neho gulicky, ktore ti vojdu do dlane. Cim gulatejsie, tym lahsie sa otvaraju.

    Teraz tieto tzv pizza balls nechaj chvilu postat, no nezabudni ich prykrit aby nevyschli. Ked cesto trosku narastlo a je makke, je ready.

    Zober jednu gulicku a pobuchaj na nu zvrchu aby si vytlacila vsetok vzduch, nezabudni udrziavat kruhovy charakter.

    Teraz bud pouzi valcek na cesto alebo svoje ruky, kedy kruhovymi pohybmi cesto otvoris na pozadovanu velkost. Malo by byt tenucke. Opatrne ho daj na plech potri paradajkovou omackou, posyp syrom a zmesou byliniek na pizzu a hajde do rury:-)

    Malo by to fungovat. Ak sa pizza zacne nafukovat, znamena to ze si nevytlacila dostatok vzduchu.

    Dobru chut

    Ricky Bobby

    Odpovědět

  • kiki kiki(neregistrovaný)

    zkoušela sem to uvařit ale nic moc:-((:no::-((:no::-((

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    kuchar...tebe ocividne dala desnika kosom;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo