Lahodné kremrole
Na první kousnutí křupavá, uvnitř však vláčná a plná cukrové náplně. Řeč je o božských kremrolích. Podle našeho receptu si je můžete snadno upéct i doma. Tukové těsto se peče na trubičkové formě a po upečení je plněno bílkovo-cukrovou náplní.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde asi 20 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 358 kJ / 4 149 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 69,11 g | 
| Tuky | 171,05 g | 
| Vláknina | 10,50 g | 
| Cholesterol | 472 mg | 
| Sodík | 746 mg | 
| Sůl | 1,65 g | 
| Sacharidy | 577,95 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Prosátou mouku promneme s nastrouhaným tukem (doporučuji ho dát na nějaký čas do lednice, aby se lépe strouhal), přidáme žloutek, ocet a studenou vodu. Těsto důkladně propracujeme, přikryjeme alobalem a necháme 2 hodiny odležet v lednici.
	Krok 2: Poté ho rozválíme a nakrájíme na 2cm proužky. Jednotlivé proužky natočíme na plechové trubičky potřené tukem.
	Krok 3: Kremrole potřeme vajíčkem a dáme péct na vysokou teplotu asi na 15-20 minut. Upečené kremrole necháme vychladnout a vyndáme trubičky.
	Krok 4: Poté je plníme směsí z bílků ušlehaných v horké lázni za přidávání cukru.
	Krok 5: Na závěr necháme krém ztuhnout, ocukrujeme a podáváme.
Zveřejněno 21. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Lahodné kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXYV
Moje poznámka
					
				
Lahodné kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXYV
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 12 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 15 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							ty nejlepší kremrole recept, 
						
						
							kremlole, 
						
						
							nejlepší kremrole recept, 
						
						
							kremrole recept, 
						
						
							nejlepší kremrole, 
						
						
							recept na kremrole, 
						
						
							recept kremrole, 
						
						
							jak dlouho peceme kremrole, 
						
						
							nejlepší domácí kremrole, 
						
						
							nejlepší domácí kremrole, 
						
						
							kremrole, 
						
						
							pečeme kremrole, 
						
						
							kremrole ze ztuženého tuku, 
						
						
							nejlepší recept na kremrole, 
						
						
							recept na kremlole, 
						
						
							plechové trubičky na kremrole, 
						
						
							pravé kremrole, 
						
						
							recept na pravé kremrole, 
						
						
							domácí kremlole, 
						
						
							jak se dělají kremrole
						
					
						Suroviny:
						
							ocet, 
						
						
							tuk ztužený, 
						
						
							voda, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							bílek, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							tuk, 
						
						
							vejce
						
					
	
			
Komentáře (36)
Jj, takto by to mělo lépe "listovat"
než podle postupu, kde je uvedeno "Těsto důkladně propracujeme,..."
(toto těsto stačí péci při 190°C)
Jinak vypadají úžasně