

Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší
Suroviny 4 porce
- 6 brambor
- 2 lžíce másla
- sůl
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme a nakrájíme na ploché a širší hranolky. Vložíme do hrnce s vodou a necháme cca půl hodiny louhovat škrob, který obsahují.
Slijeme, opláchneme, dobře vysušíme utěrkou a rozprostřeme na hlubší plech. Máslo necháme rozpustit a suché hranolky v něm obalíme. Ihned vložíme do trouby, vyhřáté na 250 °C a pečeme dozlatova. Během pečení plechem asi třikrát protřeseme.
Zlaté hranolky osolíme a hned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Jedná se o velmi jednoduchý recept, ale když se dodrží postup, jsou to opravdu skvělé, lehce křupavé hranolky s jemnou máslovou chutí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší
-
Dobrý den, na jaký režim je v troubě děláte při zmíněných 250 stupních? A jak dlouho cca trvá, než jsou hotové? Děkuji za každou odpověď
-
Výborné. Hranolky jsem podle doporučení 1,5 min povařila ve vodě se špetkou soli a malou lžičkou octa. Byly na povrchu křupavé. Super
-
Vyzkouším.
-
Jan: nevariť , nechať namočené vo vode - vyluhovať ..
-
Jan: Louhovat ve studené vodě, aby se co nejvíc vyplavil škrob a hranolky se neslepovaly.
-
Asi jsem tomu nerozuměl, ale nechat půl hodiny louhovat ve vodě asi neznamená vařit, že? To by byly na kaši... Nebo je lepší 1,5 minuty povařit, jak někdo napsal?
-
Moc se mi líbí. Hranolky nekupuji, nechutnají mi. Určitě vyzkouším. Myslím, že povařit ve vodě je dobrý nápad. Dělám to tak s americkými bramborami
-
Ja hranolky povarím vo vode asi 1,5 minúty, kde pridám trochu soli a malú lyžičku octu. Po upečení, alebo vypražení sú výborné a chrumkvavé. To som sa naučila z tel. relácie s kuchárom okolo sveta
-
Domácí hranolky si dělám dlouho a dnes jsem vyzkoušela tyhle. Byly moc dobré a jiné už asi dělat nebudu. Máslo moc dobrý nápad, měly skvělou chuť
Posílám další bodík
-
Mňam, mňam, moc jsme si doma pochutnali, takže přidávám bodík.
Jen jsem se chtěla zeptat, jak je mám udělat, aby byly křupavé? Jak dlouho se dělají? Už se mi začínaly připékat, tak jsem je odstavila; hotové byly, ale ne křupavé. I tak jsou moc dobré a třeba časem z nich vyždímu i něco křupavého.
-
Hranolky jsou výborné
-
Výborné
-
Zkusime budeme delej jak dopadlo?
-
Brrr, to nebylo dobré! A to jsem dodržoval recept presne, jak je psano! S hranolkami to ma spolecny asi jen tvar a ani to se neda rict podle Vasich fotek. Vubec nejsou krupave ale docela dost mastné. Sice jsem to snědl, ale musel jsem to zachránit spoustou koření.
-
Eli hranolky jsou výborné, jiné už nedělám.