Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na ploché a širší hranolky. Vložíme do hrnce s vodou a necháme cca půl hodiny louhovat škrob, který obsahují.

  2. Slijeme, opláchneme, dobře vysušíme utěrkou a rozprostřeme na hlubší plech. Máslo necháme rozpustit a suché hranolky v něm obalíme. Ihned vložíme do trouby, vyhřáté na 250 °C a pečeme dozlatova. Během pečení plechem asi třikrát protřeseme.
    Zlaté hranolky osolíme a hned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Jedná se o velmi jednoduchý recept, ale když se dodrží postup, jsou to opravdu skvělé, lehce křupavé hranolky s jemnou máslovou chutí.

Komentáře k receptu Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší

  • Caarl Caarl

    Dobrý den, na jaký režim je v troubě děláte při zmíněných 250 stupních? A jak dlouho cca trvá, než jsou hotové? Děkuji za každou odpověď :-8

    Odpovědět

  • Lenora32 Lenora32

    Výborné. Hranolky jsem podle doporučení 1,5 min povařila ve vodě se špetkou soli a malou lžičkou octa. Byly na povrchu křupavé. Super<3:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Miroku Miroku

    :-8 Vyzkouším.

    Odpovědět

  • milanko778 milanko778

    Jan: nevariť , nechať namočené vo vode - vyluhovať ..

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jan: Louhovat ve studené vodě, aby se co nejvíc vyplavil škrob a hranolky se neslepovaly.

    Odpovědět

  • Jan Jan(neregistrovaný)

    Asi jsem tomu nerozuměl, ale nechat půl hodiny louhovat ve vodě asi neznamená vařit, že? To by byly na kaši... Nebo je lepší 1,5 minuty povařit, jak někdo napsal?

    Odpovědět

  • Lenora32 Lenora32

    Moc se mi líbí. Hranolky nekupuji, nechutnají mi. Určitě vyzkouším. Myslím, že povařit ve vodě je dobrý nápad. Dělám to tak s americkými bramborami:-):yes:

    Odpovědět

  • Ludmila Ludmila(neregistrovaná)

    Ja hranolky povarím vo vode asi 1,5 minúty, kde pridám trochu soli a malú lyžičku octu. Po upečení, alebo vypražení sú výborné a chrumkvavé. To som sa naučila z tel. relácie s kuchárom okolo sveta

    Odpovědět

  • petuli. petuli.

    Domácí hranolky si dělám dlouho a dnes jsem vyzkoušela tyhle. Byly moc dobré a jiné už asi dělat nebudu. Máslo moc dobrý nápad, měly skvělou chuť :-) Posílám další bodík :yes:

    Odpovědět

  • Arween Arween

    Mňam, mňam, moc jsme si doma pochutnali, takže přidávám bodík.:yes: Jen jsem se chtěla zeptat, jak je mám udělat, aby byly křupavé? Jak dlouho se dělají? Už se mi začínaly připékat, tak jsem je odstavila; hotové byly, ale ne křupavé. I tak jsou moc dobré a třeba časem z nich vyždímu i něco křupavého.:-D:-))

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Hranolky jsou výborné:-K:yes::-)

    Odpovědět

  • Janča Janča(neregistrovaná)

    :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DVýborné

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    :-)Zkusime budeme delej jak dopadlo?:-p

    Odpovědět

  • jirka164 jirka164

    Brrr, to nebylo dobré! A to jsem dodržoval recept presne, jak je psano! S hranolkami to ma spolecny asi jen tvar a ani to se neda rict podle Vasich fotek. Vubec nejsou krupave ale docela dost mastné. Sice jsem to snědl, ale musel jsem to zachránit spoustou koření.

    Odpovědět

  • adiss adiss

    Eli hranolky jsou výborné, jiné už nedělám.:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: domácí bramborové hranolky z trouby domácí bramborové hranolky výborné domácí hranolky z trouby bramborové hranolky hranolky recept steakové hranolky recept hranolky do trouby steakové hranolky bramborove hranolky v troube domácí smažené hranolky hranolky z brambor jak udělat křupavé hranolky domácí bramborové smažené hranolky v troubě recept křupavé hranolky hranolky v troubě hranolky z trouby hranolky z brambor do trouby hranolky z brambor v troube jak delat domácí hranolky výborné domácí hranolky