Kapustnica
Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba. Vylepšit jí můžete třeba haluškami, smetanou, domácí uzenou slaninou anebo jen čerstvou petrželkou.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 487 kJ / 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,30 g |
Tuky | 17,01 g |
Vláknina | 35,08 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 381 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 94,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tradiční slovenské jídlo. Tuto polévku můžete vařit i bez masa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 12. 2022 10:47
27. 12. 2022 23:33
7. 12. 2021 21:28
7. 12. 2021 21:12
Ale fakt jako na Slovensku. Poštěstí se mě, že jsem koupil výborné Slovenské zelí od firmy Andaco.
3. 10. 2012 16:46
12. 2. 2010 11:05
13. 1. 2009 15:17
10. 1. 2009 13:22
7. 1. 2009 14:02
7. 1. 2009 13:59
Oni jsou přímo z Košic, snad i maminka byla tuším(maminka tchýně)...no ale jak říkáš, každý si to upraví podle sebe...a pak je každý recept originál...
7. 1. 2009 13:57
7. 1. 2009 13:51
7. 1. 2009 13:51
7. 1. 2009 13:38
7. 1. 2009 13:32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 6 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 20 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 4 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 7 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 8 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 11 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 11 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 12 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 14 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 14 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se vyhnout rozvařeným či nedovařeným bramborám?
V některých krajích, a hlavně na Slovensku, je tradičním vánočním pokrmem kapustnica. Pojďte si ji uvařit s námi
Pravá valašská kyselice: Polévka z brambor a zelí, která postaví na nohy i horala, se dá vylepšit klobáskou nebo houbami
Další recepty
Tématické fráze: kapustnica kapustnica s klobasou kapustnica recept polévka kapustnica jak dlouho vařit brambory jak dlouho vařit uzené maso jak dlouho vařit uzené kapustnica s uzeným kapustnice kapustnica recepty zápražka polévka ze syrového zelí recept na kapustnicu kapustnica polevka kapusnice jak vařit uzené maso kapusnica jak dlouho vařit klobásku jak dlouho vařit klobásky recepty kapustnica
Suroviny: zelí, voda, maso uzené, maso vepřové, brambory, zelenina kořenová, houby sušené, česnek, cibule, kmín celý, sůl, pepř černý, paprika čerstvá červená, mouka hladká, máslo, cibule
Kapustnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Kr
18 názorů