Vepřová kýta se sardelkami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 030 kJ / 1 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,06 g |
Tuky | 89,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 504 mg |
Sodík | 392 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 0,64 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze staré kuchařky / viz foto /. Je tam použita telecí kýta, kterou bohužel tady nekoupím, proto jsem použila vepřovou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2013 23:19
Jitkas to krásne definovala...
9. 8. 2013 21:30
Teda,Maruško,další parádní nářez moc príma dobroty ve Tvém podání
Jani.R.proužky slaniny můžeš na chvilku strčit do mrazáku.Pak to jde snáze do masa zatlačit
Jani.R.proužky slaniny můžeš na chvilku strčit do mrazáku.Pak to jde snáze do masa zatlačit
9. 8. 2013 20:40
Jana Remkova: Přesně jak to popisuje Maruška. Já to špikovací jehlou taky neumím a než na to dycky přijdu, nebyl by oběd.... Takže probodnu kudlou, prstem protlačím slaninu, bylinky, apod. a už se s žádnou jehlou netrápím, dyk naše babky a mamky to taky tak dělaly
9. 8. 2013 20:34
Jana Remkova: Jani já to špikovací jehlou taky moc neumím, proto používám nůž, to jde dobře, stačí spíš užší ostrý nůž - zapíchneš ho do masa, prořízneš vevnitř a strčíš tam slaninu, nebo co potřebuješ. Pomůžeš si prstem, kterým když vyndáš nůž, podržíš otvor otevřený. Zkus to, nic to není
Díky
Díky
9. 8. 2013 20:31
maris: Ukecalas mě a šla jsem se mrknout. Jo je tam
9. 8. 2013 20:28
spagetka: špagi není,je to stará kuchařka, já nevím, z jakého je roku, protože tam chybí na začátku stránky, ale Kejřová to možná tam má taky. Podívala bych se, ale mám ji v Praze, tak až tam budu
9. 8. 2013 20:26
Já neumím, fakt neumím špikovat a tohle by mi moc chutnalo
9. 8. 2013 20:24
maris: Maru, není ta kuchařka Anuše Kejřová? Mně to jen napadlo, že ji mám a je to podobný tisk na stránce (jsem ovšem líná se jít podívat do knihovny .) Jinak receptík se mi páčí
9. 8. 2013 20:20
Jitkas: snažila jsem se opravdu držet receptu, takže až na to telecí je to autentické. Ono to " podle babiček " se nyní i často zneužívá, ale je fakt, že většinou vařily skvělá jídla s použitím pár ingrediencí. Taková poctivá " měšťanská " kuchyně je opravdu skvělá.
Děkuju
Měla jsem velké cukání kapary přidat, ale odolala jsem
Děkuju
Měla jsem velké cukání kapary přidat, ale odolala jsem
9. 8. 2013 20:13
suslajda: děkuju
9. 8. 2013 20:09
maris: Dela se i z hoveziho a veproveho, jen se spikuje jeste cesnekem a podleva bilym vinem a je to mooc dobra pecinka. Nekdy se pridavaji i kapary. Ovsem respekt pro staricky recept je absolutni a Ty mas neuveritelny cit pro dobra a jednoducha jidla.
9. 8. 2013 19:16
to musí být dobrota+1
9. 8. 2013 19:02
varilamyskakasicku: děkuju
9. 8. 2013 18:52
Krása Maruško, jak Ty to děláš, vždy se jen olíznu, je to kouzlo, které oko nepřehlídne
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 14 minutami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 4 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 15 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 17 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Ořechová bábovka
Jardam uvařil před 6 minutami
Mrkvový salát s vejci
Petra Dvor. uvařila před 13 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Adela_Senti uvařil před 22 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
mejtys uvařila před 27 minutami
Rýžový nákyp
betkav uvařil před 42 minutami
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 1 hodinou
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 1 hodinou
Slepice na paprice
Japin uvařila před 1 hodinou
Tarhoňa se zelím a uzeným masem
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
alka.f uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: vepřové na sardelkách vepřová kýta recepty dá se špikovací vepřové maso spikovacka vepřová kýta na kaparech recept na vepřovou kytu vepřové plátky na sardelkách vepřová kýta na sardelkách kýta na sardelkách mlecna teleci kyta nasekaná vepřová kýta vepřová pečeně se sardelkou jak se špikovací jehlou jak se špikuje špikovací jehlou makro kyta recepty se sardelovými filety spikovani jehneci kyty jak se špikuje jehlou vepřové se sardelkou já špikovat
Suroviny: kýta vepřová, filet sardelový, slanina, cibule, petrželka zelená, máslo, vývar, sůl
Vepřová kýta se sardelkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7MLj
29 názorů