Jehněčí kýta špikovaná spišskými párky

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 90 min 4-5 ( podľa veľkosti mäsa ) Jiné maso 3 názory

Suroviny

jehněčí kýta
3-4 spišské párky
1 cibule
1 červená paprika
1 stopka řapíkatého celeru
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mäso prešpikujeme párkami a po celom povrchu osolíme a okoreníme.

  2. Previažeme špagátom, aby držalo tvar.

  3. Do pekáča narežeme na kolieska cibuľu, na kúsky stopkový zeler a na pásiky papriku. Na tento základ uložíme mäso.

  4. Podlejeme vodou a zakryté pečieme cca 1 hod, podľa veľkosti mäsa, kým nie je mäkké. Priebežne kontrolujeme a v prípade potreby podlievame horúcou vodou tak, aby sme mali dostatok šťavy.

  5. Mäkké mäso vyberieme a šťavu rozmixujeme. Dochutíme horčicou a podľa potreby dosolíme a dokoreníme.

  6. Mäso narežeme na plátky a prelejeme šťavou. Podávame s ryžou, tarhoňou alebo podľa svojej chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jehněčí kýta špikovaná spišskými párky

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    cecilka: :-) Cecilka, radšej by som použila pór ako špargľu. Určite nič nepokazíš. ;-):-D

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Hneď ako prídem domov, urobím. Ale stopkový zeler určite nezoženiem:-// a hádam nič nepokazím, keď ho nahradím pórom, prípadne konzervovanou špargľou:-?
    P.s. :-D:-D:-D:-D som sa na "výzore" prešpikovaného mäsa v surovom stave. Kým som zaostrila, zdalo sa mi, že je to zrkadlový obraz v "drieku" prerezaného kurčaťa:-D:-D:-D:-D. Trčiace párky mi pripadali ako stehienka.:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Terezko, lákavý recept. Ovšem u nás jehněčí vidím tak na svátky:-S

    Odpovědět

Tématické fráze: jehněčí kýta recept jehněčí maso recepty kýta jehněčí kýta recepty jehněčí kýta jehněčí recepty jehněčí kýta recepty recept na spišskou pečeni kýta s párkem jehněčí kýta video