Špikované srdce po burgundsku

Vaclav Fronek Kuchař:

Pokrmy z vnitřností 5 názorů

55

Suroviny

2-3 vepřové srdce
4 střední cibule
Masox
100-150 g uzené slaniny
2 lžíce sádla
1,5 dcl dobrého červeného vína
5 kuliček nového koření
sůl
asi 5 kuliček pepře
1 hřebíček
špetka tymiánu
špetka muškátového oříšku
trochu hrubé mouky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Srdce nakrájíme na menší díly (podle velikosti srdce) a každý díl co nejvíc prošpikujeme. Čím více tím lépe. (Je lepší aby byla slanina v lednici - lépe se s ní dělá). Nakrájenou cibulku zpěníme na sádle a obděláme na ní posléze prošpikované kusy srdce. Asi po 2-3 minutách přilijeme víno a necháme a po 2 minutách přilijeme cca 4 dcl vody (záleží kolik budeme chtít omáčky a kolik je kusů srdce).

  2. Pak už jen rozdrobíme Masox a přidáme v hmoždíři upravené koření. Vaříme, dokud není srdce měkké. (Srdce je vždy dost houževnaté a někdy je třeba přilívat horkou vodu - dobré je vařit v papiňáku).

  3. Po uvaření zaprášíme moukou, dle našich představ hustosti omáčky. Dochutíme. Zůstala-li nám slanina a nebo kůže ze slaniny, je dobré ji nechat též vařit v omáčce.

Poznámka

Již jsme dělali i z hovězího srdce. Podáváme, jak kdo má rád s houskovým knedlíkem, bramborem. My máme jako přílohu rýži.

Dá se i s těstovinami. Já jím srdce (je žravé) z hlubokého talíře a vidličkou vždy kus srdce napíchnu a ukusuju, nebo si srdce nejdřív nakrájím, abych se nezdržoval Hi Hi. Ach ta etiketa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špikované srdce po burgundsku

  • pipre pipre

    Já osobně mám vnitřnosti moc ráda, jen škoda, že rodinka ne. Ale nevadí, stejně si to udělám a možná podle tohoto receptu tomu přijde na chuť i manžel :-) Dávám bodík!:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Jo,to vypadá dobře,dlouho jsem srdce nedělala,ale stane se co nejdřív :-p:-p,dávám bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Srdíčko milujeme v jakékoliv podobě (již jsem to tu jednou psala):yes::-p + bodík

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Vašku, tak to je opravdu žravé,;-) taková jídla miluju.;-) Není to tak dávno, co jsem vařil hovězí srdce na slanině http://www.toprecepty.cz/recept/4430-hovezi-srdce-.... V každém případě posílám bodík!:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Vašíku, to bych si hned dala, kolikrát člověk neví, co se srdcem a já mám vnitřnosti moc ráda. Určitě ten receptík využiju!!:yes: Plusík letí z Orlové!;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo