Špikované srdce po burgundsku

Vaclav Fronek Kuchař:

Pokrmy z vnitřností 5 názorů

55

Suroviny

2-3 vepřové srdce
4 střední cibule
Masox
100-150 g uzené slaniny
2 lžíce sádla
1,5 dcl dobrého červeného vína
5 kuliček nového koření
sůl
asi 5 kuliček pepře
1 hřebíček
špetka tymiánu
špetka muškátového oříšku
trochu hrubé mouky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Srdce nakrájíme na menší díly (podle velikosti srdce) a každý díl co nejvíc prošpikujeme. Čím více tím lépe. (Je lepší aby byla slanina v lednici - lépe se s ní dělá). Nakrájenou cibulku zpěníme na sádle a obděláme na ní posléze prošpikované kusy srdce. Asi po 2-3 minutách přilijeme víno a necháme a po 2 minutách přilijeme cca 4 dcl vody (záleží kolik budeme chtít omáčky a kolik je kusů srdce).

  2. Pak už jen rozdrobíme Masox a přidáme v hmoždíři upravené koření. Vaříme, dokud není srdce měkké. (Srdce je vždy dost houževnaté a někdy je třeba přilívat horkou vodu - dobré je vařit v papiňáku).

  3. Po uvaření zaprášíme moukou, dle našich představ hustosti omáčky. Dochutíme. Zůstala-li nám slanina a nebo kůže ze slaniny, je dobré ji nechat též vařit v omáčce.

Poznámka

Již jsme dělali i z hovězího srdce. Podáváme, jak kdo má rád s houskovým knedlíkem, bramborem. My máme jako přílohu rýži.

Dá se i s těstovinami. Já jím srdce (je žravé) z hlubokého talíře a vidličkou vždy kus srdce napíchnu a ukusuju, nebo si srdce nejdřív nakrájím, abych se nezdržoval Hi Hi. Ach ta etiketa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špikované srdce po burgundsku

  • pipre pipre

    Já osobně mám vnitřnosti moc ráda, jen škoda, že rodinka ne. Ale nevadí, stejně si to udělám a možná podle tohoto receptu tomu přijde na chuť i manžel :-) Dávám bodík!:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Jo,to vypadá dobře,dlouho jsem srdce nedělala,ale stane se co nejdřív :-p:-p,dávám bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Srdíčko milujeme v jakékoliv podobě (již jsem to tu jednou psala):yes::-p + bodík

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Vašku, tak to je opravdu žravé,;-) taková jídla miluju.;-) Není to tak dávno, co jsem vařil hovězí srdce na slanině http://www.toprecepty.cz/recept/4430-hovezi-srdce-.... V každém případě posílám bodík!:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Vašíku, to bych si hned dala, kolikrát člověk neví, co se srdcem a já mám vnitřnosti moc ráda. Určitě ten receptík využiju!!:yes: Plusík letí z Orlové!;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kapr po burgunsku jak dlouho vařit vepřové srdce hovězí po burgunsku jak dlouho vařit srdce vepřové po burgundsku jak uvařit vepřove srdce jak dlouho se vaří vepřové srdce vepřové srdce hovězí srdce po burgundsku vaříme srdce vaříme srdce na slanině hovězí po burgundsku srdce na slanině jak dlouho vařit vnitřnosti burgunsky gulas jak dlouho vařit hovězí srdce vařime z vnitřnosti vaříme vepřové srdce guláš po burgunsku hovězí srdce na slanině

Zapomněl/a jsem heslo