

Špikované srdce po burgundsku
Suroviny
- 2-3 vepřové srdce
- 4 střední cibule
- Masox
- 100-150 g uzené slaniny
- 2 lžíce sádla
- 1,5 dcl dobrého červeného vína
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- asi 5 kuliček pepře
- 1 hřebíček
- špetka tymiánu
- špetka muškátového oříšku
- trochu hrubé mouky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Srdce nakrájíme na menší díly (podle velikosti srdce) a každý díl co nejvíc prošpikujeme. Čím více tím lépe. (Je lepší aby byla slanina v lednici - lépe se s ní dělá). Nakrájenou cibulku zpěníme na sádle a obděláme na ní posléze prošpikované kusy srdce. Asi po 2-3 minutách přilijeme víno a necháme a po 2 minutách přilijeme cca 4 dcl vody (záleží kolik budeme chtít omáčky a kolik je kusů srdce).
Pak už jen rozdrobíme Masox a přidáme v hmoždíři upravené koření. Vaříme, dokud není srdce měkké. (Srdce je vždy dost houževnaté a někdy je třeba přilívat horkou vodu - dobré je vařit v papiňáku).
Po uvaření zaprášíme moukou, dle našich představ hustosti omáčky. Dochutíme. Zůstala-li nám slanina a nebo kůže ze slaniny, je dobré ji nechat též vařit v omáčce.
Poznámka od kuchařky
Již jsme dělali i z hovězího srdce. Podáváme, jak kdo má rád s houskovým knedlíkem, bramborem. My máme jako přílohu rýži.
Dá se i s těstovinami. Já jím srdce (je žravé) z hlubokého talíře a vidličkou vždy kus srdce napíchnu a ukusuju, nebo si srdce nejdřív nakrájím, abych se nezdržoval Hi Hi. Ach ta etiketa.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Špikované srdce po burgundsku
-
Já osobně mám vnitřnosti moc ráda, jen škoda, že rodinka ne. Ale nevadí, stejně si to udělám a možná podle tohoto receptu tomu přijde na chuť i manžel
Dávám bodík!
-
Jo,to vypadá dobře,dlouho jsem srdce nedělala,ale stane se co nejdřív
,dávám bodík
-
Srdíčko milujeme v jakékoliv podobě (již jsem to tu jednou psala)
+ bodík
-
Vašku, tak to je opravdu žravé,
taková jídla miluju.
Není to tak dávno, co jsem vařil hovězí srdce na slanině http://www.toprecepty.cz/recept/4430-hovezi-srdce-.... V každém případě posílám bodík!
-
Vašíku, to bych si hned dala, kolikrát člověk neví, co se srdcem a já mám vnitřnosti moc ráda. Určitě ten receptík využiju!!
Plusík letí z Orlové!