

Marcipánové cukroví
Suroviny
- Na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 200 g cukru moučka
- 200 g másla nebo hery
- půl sáčku vanilkového cukru
- marcipán:
- 100 g marcipánu
- 1/2 lžičky pomerančového aroma
- 3 lžice nastrouhané čokolády
Postup přípravy receptu
Ze surovin na těsto uděláme těsto a rozdělíme na polovinu.
Z každé poloviny uděláme na folii váleček dlouhý cca 25cm.
Ve válečkách uděláme pomoci konce vařečky po celé délce žlábek.
Ze surovin na marcipán uděláme hmotu a rozdělíme na polovinu.
Z každé poloviny uděláme váleček stejně dlouhý jako váleček z těsta.
Do těsta pak dáme marcipánový váleček. Kraje žlábku spojíme k sobě a pomocí folie vytvarujeme čtyřhranné válečky a dáme min. ma 2 hodiny do lednice ztuhout.Poté krájíme čtverečky 1cm silné, dáme na papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180st do zrůžovění.
Můžeme dozdobit čokoládou.
Poznámka od kuchařky
U nás nejlepší cukroví, co jsme kdy měli.