Kurkumové rizoto s houbami a hovězím masem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 950 kJ / 2 378 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,96 g |
Tuky | 33,67 g |
Vláknina | 26,45 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 215 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 414,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kurkuma patří ke zdravé výživě. Působí blahodárně na játra, žlučník a žaludeční stěny. Svádí boj s rakovinotvornými látkami a podle zahraničních výzkumů spolu se skořicí pomáhá upravovat hladinu cukru v krvi. Přestože název působí cizokrajně, najdeme kurkumu v mnoha potravinách. Její jasně žluté barvivo se používá k barvení másla, pečiva, těst, sýrů, likérů, dřeva i látek. Má lehce nakyslou nebo nahořklou chuť, podporuje trávení a velmi dobrá kombinace je se zázvorem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2013 12:44
varilamyskakasicku:
26. 10. 2013 12:33
A-kucharka-Z: díky
26. 10. 2013 12:32
varilamyskakasicku:
26. 10. 2013 12:29
Děvčata a kluci děkuji za příjemné a i kritické komentáře k receptu, každá kritika člověka nakopne a posouvá Vás dál. Všechno, co se v životě zažije, ať už kladné nebo záporné, je v podtstatě užitečné. K těm, co sem vkládají často své negace, k tomu mohu říci toto. " Máš-li v sobě hněv, je to Tvoje věc, já Ti ho posílám zpátky"- razím heslo: "žít a nechat žít"
26. 10. 2013 12:26
Teda lidi, Vy tady máte vážně STAROSTI....
26. 10. 2013 09:16
rebeka: SOUHLASÉM. Nemám rád, když se něco zbytečně haní. Ani u nás v rodině není vždy shoda s určitým vařením. Každý dělá jinak -podle svého a chuti.
Když už mne něco naštve je, že se třeba někdo přihlásí ne na vaření,ale soutěže o jídle ,jako je např."Prostřeno" a pak nejí, sladkí,červené,maso vepřové ,nebo hovězí,saláty atd,atd. Jak může takový soutěžící něco hodnotit, když to neochutná, . Proč tam vůbec leze a nenechá místo těm co to zajímá a baví a rádi jí a ochutnají nové věci. Já se neodtahuji od ničeho a rád vše ochutnám,kromě pejska bych nemohl. Je to pro mne srdeční záležitost stejně jako bych měl jíst člověčí.
Když už mne něco naštve je, že se třeba někdo přihlásí ne na vaření,ale soutěže o jídle ,jako je např."Prostřeno" a pak nejí, sladkí,červené,maso vepřové ,nebo hovězí,saláty atd,atd. Jak může takový soutěžící něco hodnotit, když to neochutná, . Proč tam vůbec leze a nenechá místo těm co to zajímá a baví a rádi jí a ochutnají nové věci. Já se neodtahuji od ničeho a rád vše ochutnám,kromě pejska bych nemohl. Je to pro mne srdeční záležitost stejně jako bych měl jíst člověčí.
26. 10. 2013 08:28
vím, že tento koment bude za chvilku smazán... ale opravdu nechápu, proč se u některých autorů mažou komentáře, já sice většinou negativní komenty nepíšu, to všichni ví, ale když má někdo k receptu výhrady, není mu něco jasné, nebo se mu prostě nezdá např. gramáž atd, komentář je napsán slušně, tak PROČ je smazán
pak se nedivím, že neregistr. píší, že se to tady kastuje... v tom případě mají pravdu
hezký den
pak se nedivím, že neregistr. píší, že se to tady kastuje... v tom případě mají pravdu
hezký den
26. 10. 2013 07:02
www.toprecepty.cz: Dovolim si Vam oponovat, ale moje dva komentare, tykajici se pouze a jen receptu- tedy mnozstvi oleje a ryze, pouziti vody ci vyvaru, byly smazany. Neni to zadna tragedie, svet bude urcite fungovat i bez nich. Kdokoli trochu soudny a pri smyslech to pochopi sam, staci si precist recept. Kdyz korektne, tak vsichni, vcetne autorky receptu.
25. 10. 2013 20:26
rebeka:
25. 10. 2013 19:53
jarda Kadic: no, já teď pročítám recepty, a vůbec tomu nerozumím... to je jak u Chocholouška... kometáže nedávají smysl, asi tím, že některé byla smazány... u jiných receptů nevadí, že jsou tam komentáře, netýkající se receptů
25. 10. 2013 19:46
Jak to vidím,tak všichni autoři receptů jsou si rovni, někteří však rovnější.Klidně to můžete vymazat
25. 10. 2013 16:53
www.toprecepty.cz:I neregi Myšmaš, Simona Kučerová, já a další jsme psali k receptu připomínky, jak to vaříme my nebo jak bychom to vylepšily. To je snad taky k receptu. Ne vždy se musí se vším souhlasit.
25. 10. 2013 16:51
komentáře, které se týkaly pouze receptu jsem nesmazal
LH
LH
25. 10. 2013 16:37
www.toprecepty.cz:Můžete mi teda sdělit, proč byly smazané i komentáře, které se receptu týkaly? To si jen tak autor receptu může určit, které tam chce nechat a které smazat? No to už je teda vrchol tady
25. 10. 2013 16:13
Dobrý den,
budeme opravdu moc rádi, když komentáře se budou týkat pouze receptů a ostatní si budete řešit jinde ( diskuze, soukromé vzkazy ) a nám tím necháte prostor pro práci na zlepšování stránek a nebudeme muset trávit čas mazáním příspěvků
děkujeme LH
budeme opravdu moc rádi, když komentáře se budou týkat pouze receptů a ostatní si budete řešit jinde ( diskuze, soukromé vzkazy ) a nám tím necháte prostor pro práci na zlepšování stránek a nebudeme muset trávit čas mazáním příspěvků
děkujeme LH
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 3 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 6 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 10 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 3 hodinami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 3 hodinami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 4 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 4 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 6 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 6 hodinami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 7 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Máslové brambory s pečeným česnekem: Chuťově výraznější příloha se báječně hodí k minutkám, ale i jako samostatné jídlo
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Další recepty
Tématické fráze: houbové rizoto s hovězím masem žlučník a houbami rizoto houbove s hovezim masem rizeto s kurkumou hovězí s kkurkumou smazané rizoto recept na hovezi rizoto rioto s kurkuma kurkumové recepty recept na rizoto na žlučník kurkumový knedlík rizoto z kurmumy rizeto z kurkumy houbové rizoto s kurkumou kurkumový likér sladkí recepty kurkuma ryzoto houbové rizoto s hovězím rýže s hovězím a houbami recept kometaze
Suroviny: rýže, houby lesní, olej, kmín drcený, sůl, pepř, kurkuma, cibule, maso hovězí na polévku, vývar
Kurkumové rizoto s houbami a hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBXY
19 názorů