Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy

spagetka Kuchařka:

Doba přípravy: bez marinování a bez pečení asi 20 min. PT0H20M 4 - 6 porcí Vepřové maso 17 názorů

Velká obloha
512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

1 kg krkovičky (s kostí)
200 g slaniny
Na marinádu:
1 cibule (nakrájená na kostičky)
drcený kmín
bílý pepř
1 malá lžička koření Krkovička s česnekem (Vitana)
5 snítek rozmarýnu
několik kapek worchestru
4 lžíce oleje
sádlo (nebo jiný tuk na pečení)
Na kaši:
brambory (počet podle jedlíků)
mléko (teplé)
kousek másla
2 malé lžičky kurkumy
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku prošpikujeme slaninou a naložíme přes noc do marinády smíchané z cibule, koření, rozmarýnu, worchestru a oleje.

  2. Druhý den pečeme na rozpáleném tuku v zakrytém pekáči cca 50 minut na 200°C, při pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou. Podle potřeby přidáváme horkou vodu.

  3. Až je maso téměř hotové, odkryjeme pekáč, krkovičku obrátíme kostí na dno, mírně osolíme povrch krkovičky - už nepodléváme a necháme ještě asi 10 min vut troubě - utvoří se křupavá zlatá kůrčička.

  4. Bramborovou kaši uvaříme podle naešho zvyku a po přidání mléka a másla a při šťouchání přidáme kurkumu. Jednak hezky kaši obarví, navíc má příjemnou malinko pikantnější chuť, která se výborně hodí k rozmarýnu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy

  • Leenkaa Leenkaa(neregistrovaná)

    Věřím, že je vaše jídlo odbré, ale servírování viz. foto je přímo otřesné!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Eliz, jsem ráda, že chutnalo ;-):-8

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    jen jsem polkla naprázdno:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Teda Špagetko, už dlouho jsme si takhle nepochutnali :-p. Masíčko je dokonale šťavnaté, na řezu růžovoučké a ta chuť!! Všechny poměry ingrediencí jsem zachovala podle tvého návodu, jen jsem pekla odkryté asi 30 minut (zakryté těch 50 min.).
    Kurkumová kaše je taky skvělá, opravdu se snoubí s rozmarýnem a hezky vypadá (to víš, že padl dotaz, proč je tak žlutá :-D, ale nakonec všem chutnala...).
    Moc děkuji za perfektní recept a zpříjemnění neděle! :-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jani R :-8:-D:-D, pokračujv používání tymiánu a koriandru ;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Moc hezký recept:yes: a Janka napsala slohovou práci a né komentář:-D, ale souhlasím s ní, že holt každý je na něco jiného:-))

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Špagetko, :-Dvypadá to lákavě, rozmarýn mi roste na balkoně, tak dávám do oblíbených a určitě vyzkouším:yes::yes::-D +

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Skrátka, Eliza a spagetka si navzájem rozhodně mají v jídle co říct a o tom recepty jsou a to se mi moc líbí. Tady se známe a už podle fotky se poznáme. Já se strašně ráda dívám na fotky jídla, je to krása, co lidičky vymyslí. Já moc nevymyslím:-)):-D, ale aspoň se snažím realizovat to, co se mi líbí a co jíme. Rozhodně však respektuji i kulinářské umění těch ostatních a i ingredience, které jsou mi na hony vzdáleny. Stačí, že mne autorka receptu naučila ve velkém používat libeček, co? Paní libečková?:-)):-D:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Děkuji všem za bodíky -je to - tedy bylo to fakt výborné. :-8, Jani R. neboj se toho, zkus. Už jsem si všimla, že máme podobné chutě, takže jdi do toho ! ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jani :-), určitě to stojí za ten pokus - pokud je v receptu psáno 5 snítek rozmarýnu, tak to rozhodně má svůj smysl a pokud to člověk dodrží, může být obohacený o nový chuťový (a tady určitě ozkoušený)zážitek... Byla by věčná škoda to neprubnout, i za tu cenu, že to třeba nebude "to pravé"... Protože - co když bude...:-?:-));-):-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    spagi, ty máš s Elizou vždycky tak zvláštní recepty, kurkuma, lilek, cuketa, no, samé takové ingredience, co zas tak často člověk nepotkává, nicméně, moc lákavé. Rozmarým jsem nikdy nijak nepoužila, každý jsme jiný, ale máš to moc hezké a zajímavé a určitě se mnohým trefíš do vkusu;-) +

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jo, zapomněla jsem - bod posílám hned!!!

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To je recept na neděli, kdy se vše v klidu připraví a v klidu dohotoví... Trik se solí a dopečením dokřupava je dokonalý a na tělo psaný ospalému nedělnímu dopoledni...;-):-p
    A kašička...labužnická pochoutka!!! :-p;-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Špagetko, krásné fotky, moc hezký recept.:yes::yes: +

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetko, moc krásné:yes:, bodík letí:-))

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo