Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový větrník na plech

Milujete klasické zákusky? Punčák, špička nebo větrník, to už je vysoká cukrařina, ale i kuchař amatér to může zvládnout! Vyzkoušejme skvělý karamelový větrník na plech, kterým pohostíme celou rodinu a všichni si pochutnají.

Hodnocení receptu je 4,9 (110×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 30 min

130 min (100 min příprava + 30 min tepelná úprava)

14. 11. 2013 14:45

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie36 759 kJ / 8 786 kcal
Bílkoviny142,75 g
Tuky694,93 g
Vláknina6,90 g
Cholesterol 4,09 g
Sodík 1,74 g
Sůl4,18 g
Sacharidy486,59 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem si půjčila ze stránek facebooku, kde koluje již delší dobu.

Miluji větrníky a tak jsem prostě neodolala a zkusila.

V mém podání to sice není žádná cukrářská nádhera, ovšem ta chuť ...hm, ta chuť. Neodolala jsem a rozkrojila bez odležení.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 11. 2020 19:40

Manavalu: Můžeš použít hustou karamelovou polevu naředěnou i vodou, sice trochu lepí , ale je to mňamka. Troubu neotvírej vůbec a po dopečení, když už těsto tmavne a má tmavé vršky, vypnout a nechat dojít v troubě 7-8 minut, aby nesplasklo. je tam poleva a mám ji odzkoušenou!

1974andrea 1974andrea

23. 11. 2020 18:23

Manavalu: Bohužel to neporadím, nemám vyzkoušeno ;-) Asi by to šlo, ale poměry Vám neporadím.

Manavalu Manavalu

23. 11. 2020 13:35

Mohla by jsem nahradit smetanu v polevě mlékem a máslem:-?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 3. 2019 09:14

Lenina 123: Mám odzkoušeno, že jenom ty kousky, které se mají sníst v ten den nechám ve špajzu nebo v lednici /mám studený špajz/. Ostatní kousky jdou na tácku volně do jednoho šuplíky do mrazničky ! Po zmrznutí naskládám do krabice a uzavřu.Mráz polevu usuší. Po vyndání nechám volně na talíři rozmrazit a podávám. Jsou jako čerstvě upečené. Těsto mám z hrubé mouky i když je lepivé , tak z něj dělám větrníky jedna báseň! Nikdy nemíchám těsto dlouho, jen aby se zamíchaly vajíčka.Podívej se na větrníky pečené v košíčku, možná tě něco osloví a pomůže......:yes:.

hosta hosta

13. 3. 2019 23:23

Lenina 123: pokud mluvíš pouze o polevě, tak většinou cukr, který obsahuje, natáhne vzdušnou (nebo ledničkovou) vlhkost a změkne, více teče :-)

1974andrea 1974andrea

13. 3. 2019 23:17

Lenina 123: To je úplně normální, druhý den už ani to těsto není tak křehké, jako první. Když si koupíte větrník, druhý den je taky gumový ;-)

Lenina 123

13. 3. 2019 20:13

Lenina 123

13. 3. 2019 20:12

Můžete mi prosím někdo poradit, kde dělám chybu při přípravě karamelové polevy? Postupuji dle návodu, ten den je krásně tuhý, ale ne že by se nedal krájet. Krásně se táhne. Druhý den je takový tekutější až dosti lepkavý

1974andrea 1974andrea

16. 11. 2018 12:41

Jansa1704: Zřejmě tam bude moc tekutin. Mouka bude málo savá, každá je trochu jiná. Zkuste přidat trochu mouky.

Jansa1704

16. 11. 2018 12:17

1974andrea: Ani po třičtvrtě hodině vaření a míchání se těsto nepřestává lepit. Kde dělám chybu?

1974andrea 1974andrea

21. 1. 2018 10:35

hosta: Tak to je dobře, že to máš vyzkoušené :yes: Já bych se bála, že mi to splaskne ;-)

hosta hosta

20. 1. 2018 23:57

Eva: na horkovzduch můžeš péci klidně oba plechy najednou (peču až čtyři) - předpokladem je důkladně vyhřátá trouba. Mám tu podobný recept, je tam fotka obou plechů s těstem https://www.toprecepty.cz/recept/29805-nebeske-mra...

casino casino

20. 1. 2018 23:48

1974andrea:
Promiňte, přehlídl jsem ten vanilkový;-(:-)

1974andrea 1974andrea

20. 1. 2018 23:33

casino: Já myslím, že paní Eva tím chtěla říct, že jí chybí jeden pudink, ten karamelový. Že má jako další jenom vanilkový a čokoládový.

casino casino

20. 1. 2018 23:27

Eva:
Náhrada pudinku?
No, jestli nemáte Solamyl ani Gustin, můžete zkusit přidat krém z hl. mouky:-)

1 2 3 4 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: větrníky na plech podle hrušky domaci vetrnik na plech větrník na plech podle ládi hrušky větrník na plech podle ládi hrušky recept domácí větrníky na plech lada hruška větrník na plech větrnik na plech ládi hrušky větrník na plech od ládi hrušky velký větrník na plech větrník na plech láďa hruška karamelový větrník recept větrnik na plechu podle hrušky láďa hruška recepty vetrniky na plech recept na domácí větrník na plech větrník recept větrník na plechu ládi hrušky větrníky na plech ládi hrušky recepty ladi hrušky větrník na plech vetrník naplech vetnik na plech

Suroviny: voda, máslo, mouka hladká, sůl, vejce, mléko, pudink karamelový, cukr moučkový, máslo, smetana ke šlehání, ztužovač, cukr, cukr krupice, smetana ke šlehání

TopRecepty.cz

Karamelový větrník na plech

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZoA