Rajská omáčka z domácího kečupu
Máte v zásobách dobrý domácí kečup? Připravte z něj výbornou rajskou omáčku, která voní tymiánem. Díky tlakovému hrnci netrvá příprava této omáčky dlouho. Podávejte ji s těstovinami nebo knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 947 kJ / 1 421 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,19 g |
Tuky | 38,10 g |
Vláknina | 6,73 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 1,88 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 254,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tymián je dost výrazný, takže kdo nemá rád výraznou chuť ať dá jen malou špetičku. Já si jím zdobím i talíř.
Místo jíšky můžeme použít omáčku gravy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 4. 2014 11:07
ano když chci omáčku k masu tak používám toto: http://www.waitrose.com/shop/DisplayProductFlyout?...
ale spíše si dělám omáčky vlastní, to mmusí být svátek když to použiji teď jsem si koupila normální granulát a jenom zahušťuji. http://www.waitrose.com/shop/DisplayProductFlyout?...
ale spíše si dělám omáčky vlastní, to mmusí být svátek když to použiji teď jsem si koupila normální granulát a jenom zahušťuji. http://www.waitrose.com/shop/DisplayProductFlyout?...
24. 4. 2014 10:31
Jitkas: v těch mých odkazech je jen vinný nebo balzamikový ocet + další přísady,myslím, že i to je vhodná náhražka proti sherry, i když dobré víno by šlo. Určitě ale je lepší si to udělat doma, než použít ony uměle vyráběné, na druhou stranu, já do přečtení receptu ani netušila, že nějaká takováto omáčka, nebo spíš jíška? existuje, proto mě napadlo hledat na netu, jestli se nedá udělat doma.
Jo ještě k tomu vínu - červené nebo bílé, já nevím, jakou barvu má mít ta omáčka, ale tipuju - červené? A suché určitě?
A jestli jsem tě správně pochopila, vždy se připravuje z masa, ze kterého je pak finální výrobek?
Jo ještě k tomu vínu - červené nebo bílé, já nevím, jakou barvu má mít ta omáčka, ale tipuju - červené? A suché určitě?
A jestli jsem tě správně pochopila, vždy se připravuje z masa, ze kterého je pak finální výrobek?
24. 4. 2014 10:25
Gravy(orig.) se pripravuje z masoveho vypeku(v tomto pripade z vepr. masa), kt. se necha vychladit, sebere se tuk a ten se pouzije na pripravu jisky, do te se prida masovy vypek bez(tuku), rozredi se masovym vyvarem (veprovym) a provari se alespon 15min. Dochucuje se vinem nebo sherry.
To, co pouzila autorka receptu je obycejny granulat typu demi-glace, tedy chemie. Vyrabi ho jak Knorr tak Maggi.
To, co pouzila autorka receptu je obycejny granulat typu demi-glace, tedy chemie. Vyrabi ho jak Knorr tak Maggi.
24. 4. 2014 09:45
spagetka: k mému překvapení je to hodně podobné Gravy v instantním provedení: bramborový škrob, sůl, pšeničná mouka, zeleninový olej, hovězí tuk, výtažek se sladového ječmene. Příchutě sůl, mléčný cukr, sojový protein, cobulový olej a plus takové ty látky co k instantnímu patří. Hotovou omáčku jsem ještě nepoužívala ale teď když vím, že na to existuje i recept tak to vyzkouším, moc děkuji za tip
24. 4. 2014 05:35
Já našla na netu 2 recepty na uvaření omáčky gravy, má tak nějak podobné složení?
http://www.senzarecepty.cz/recept/pokrmy/442-angli...
http://recepty.ekucharka.cz/omacka-gravy/
Jinak já dělám jak rajskou omáčku, tak třeba koprovku, svíčkovou s různými druhy masa, upřímně při dnešních cenách hovězího a hlavně jeho kvalitě, pokud nemáte dobrého řezníka...
Ale ty omáčky dělám i bez masa, koprovku třeba jen s vejcem, rajskou na knedlík nebo těstoviny
http://www.senzarecepty.cz/recept/pokrmy/442-angli...
http://recepty.ekucharka.cz/omacka-gravy/
Jinak já dělám jak rajskou omáčku, tak třeba koprovku, svíčkovou s různými druhy masa, upřímně při dnešních cenách hovězího a hlavně jeho kvalitě, pokud nemáte dobrého řezníka...
Ale ty omáčky dělám i bez masa, koprovku třeba jen s vejcem, rajskou na knedlík nebo těstoviny
24. 4. 2014 02:48
Proč si nedat k rajské vepřové??? Já k ní miluji například vařený jazyk z prasátka, je to super. Co člověk , to jiná chuť.
23. 4. 2014 23:40
Do rajské dávám kuličky z mletého masa (míchaného)z obchodu.
23. 4. 2014 20:57
To mě vůbec nenapadlo. Já to dělám snad už od té doby co jsem se učila vařit z vepřového :) Když dělám hovězí tak pečené ale nemám na to nervy to jsem dělala snad jen jednou. A například moje babička to umí i z králíka a je to ňamka až na to že k tomu dělá bramborové špalky které se mi k tomu moc nehodí
23. 4. 2014 20:01
Tiež som sa pozastavila nad tým...podľa mňa sa do receptu hodí hocijaké mäso.
23. 4. 2014 19:58
lomacka: A prečo nie bravčové? Kde je napísané, že iba hovädzie sa hodí k paradajkovej? Ak robím plnenú papriku, tak takisto sa používa bravčové mäso, akurát mleté.
23. 4. 2014 19:46
rajská a vepřové maso
23. 4. 2014 17:28
Iva: gravy je omáčka k masu. Já používám instantní (granulovanou)Používám ho jako zahušťovadlo pokrmů. Nevím, zda se to dá koupit v ČR, ale granulovaná jíška tmavá může Gravy hravě nahradit akorát z ní neuděáte omáčku.
23. 4. 2014 15:30
Prosím co je to Gravy ?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 5 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 6 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 8 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 2 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 2 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 2 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 3 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 3 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 5 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 5 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rakytník řešetlákový zahradu pěkně zdobí a navíc je nabitý vitamíny. Bobulky zmrazíme nebo zpracujeme na sirupy a džemy
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jíška je jednou z možností
Další recepty
Tématické fráze: zahusteni kecupu omáčka z kečupu rajská omáčka podle ládi hrušky recepty ládi hrušky rajska omacka jak se dělá rajská omáčka rajská omáčka láda hruška domaci rajska rajská omáčka ládi hrušky lada hruska rajska omacka kečup láda hruška rajska podle ladi hrusky senzarecepty.cz recept na rajskou z kečupu recept na rajskou omáčku z kečupu rajská omáčka rajská omáčka s kečupem omačka s kečupu rajska omacka od ladi hrusky vyroba rajske omacky rychla rajska omacka z kecupu
Suroviny: maso vepřové, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, tymián, vývar masový, cukr, ocet, kečup sladký, mouka, máslo
Rajská omáčka z domácího kečupu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVZp
13 názorů