Rajská omáčka
Rajská omáčka je velmi oblíbená jak u dětí, tak dospělých. Talíř červené omáčky každému spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři, ale poslední dobou se příliš nevaří, prý pro delší dobu přípravy. Tímto receptem vám dokážeme, že tomu tak není.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 708 kJ / 1 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,41 g |
Tuky | 59,45 g |
Vláknina | 11,70 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 125,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 3. 2023 18:06
sikulka7: Také jsem byl proti tlakovému hrnci, než jsem zjistil že pouze urychlí změknutí masa a chuť je úplně stejná. Ale každého věc.
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
27. 4. 2022 18:08
RobertM: FAJN, TAK SI KLIDNĚ VAŘTE V PAPIŇÁKU DÁL, JE TO VAŠE VOLBA. DOBRÝ KUCHAŘ BY TO NIKDY NEUDĚLAL. Ale ten správně silný, voňavý vývar nikdy neuděláte. Když vaříte maso na nízký stupeň, aby voda jen lehce probublávala, téměř žádná se neodpaří. A hádejte, na co jsou pokličky?
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
27. 4. 2022 15:47
Dnes byla rajská k obědu. Přidala jsem foto.
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
16. 1. 2021 20:13
sikulka7: Fajn, tak já budu chodit každou půl hodinu doplňovat vypařené tekutiny a maso budu muset takto vařit aspoň dva dny, abych ho pokousal.
25. 12. 2015 19:14
Já zahuštuji nastrouhaným perníkem místo mouky,je to podle mojí babičky.Máme to moc rádi.
10. 4. 2015 23:30
Ano, souhlasím, maso v papiňáku - to ne! Musí se táhnout - lehce probublávat pěkně dlouho a je jedno, je-li to na polévku, guláš,svíčkovou, rajskou či jinou omáčku. Jenom tak získáte tu správnou sílu a chuť.
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
3. 2. 2015 14:41
povedla se.
mňam.
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
28. 3. 2014 16:49
MÍSTO JÍŠKY POUŽÍVÁM PERNÍK NA STROUHÁNÍ,OBSAHUJE JAK CUKR,SKOŘICI I HŘEBÍČEK A SKVĚLE ZAHUSTÍ,MAM TO OD BABIČKY A JE TO MNAMKA!!!
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
16. 12. 2013 09:19
Kopecký: Vy ste se dočista zbláznil! Víte vůbec, že se nacházíte v sekci RAJSKÁ OMÁČKA?
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
5. 11. 2013 20:08
rajskou jedině pasírovanou základ mrkev celer
![:no: :no:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/29.png)
4. 12. 2012 11:59
...jitule jdu na ni a běda vám, běda vám jak se mi nepovede...mimo jiné výprask tou největší vařečkou, a podobně.zatím vám přeji hezký den a mě držte palce, a pomalu stahujte gatě, neb já jsem hrozné trdlo, a máčku připálím.pajánek
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
16. 7. 2012 19:46
dneska moje premiéra s trochou vlastních mini úprav,ale jinak
mňamka![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
mňamka
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
19. 7. 2011 18:39
Ivana79:Jsem ráda, že chutnala! Já ji taky zrovna vařila, včera.
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
27. 5. 2011 13:16
Nám zostalo ešte trochu duseného hovädzieho a táto omáčka bola len taká rychlovka na dnešný obed,ale páčilo sa mi na tomto recepte,že korenie sa scedí a neprekáža potom v omáčke
Inak robievam rovnako,ale z domácej rejčinovej šťavy alebo pretlaku![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
+6
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
9. 1. 2011 20:47
Jo s rajskou se zavděčím pokaždé.
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 14 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 7 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 9 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rajská omáčka rajská omáčka recept jak se vaří rajská omáčka recept rajská omáčka rajská recept rajská recept na rajskou omáčku recept na rajskou rajská omáčka top recepty rajská omáčka s hovězím top recepty rajská omáčka rajska hovezi pecene rajska omacka recepty rajská omáčka v papiňáku recepty rajská omáčka jednoduchy recept na rajskou omacku jednoduchá rajská omáčka rajska omacka jednoduchy recept rajská omáčkajednoducha hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Suroviny: maso hovězí, voda, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, zelenina kořenová, cibule, olej, mouka hladká, protlak rajčatový, bobkový list, koření hřebíček, koření nové koření, skořice celá, sůl, cukr
Rajská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jgo
21 názorů