Rajská omáčka

jitule Kuchařka:

Omáčky 17 názorů

56

Suroviny

1/2kg hovězího masa
hladká mouka
olej
bobkový list
nové koření
hřebíček
citrónová kůra
rajský protlak
cukr
sůl
citrónová šťáva
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si dopředu uvaříme v papiňáku hovězí maso s novým kořením a bobkovým listem.

  2. Na sporáku (el. sporák č. 4) si do hrnce nalijeme trochu oleje a zaprášíme moukou, aby vznikla jíška. Když je jíška zlatavá, tak jí zalijeme asi 0,5-1 litrem převařené vody, osolíme a přidáme asi 5-6 lístečků bobkového listu, asi 10 kuliček nového koření, 15-20 ks hřebíčku a citronové kůru. Vše povaříme asi 5-10 minut (koření musí být krásně cítit!).

  3. Potom jíšku zcedíme a do té zcezené jíšky přilijeme hovězí vývar, necháme chvilku povařit a přidáme 1 velký a 1 malý rajčatový protlak (klidně můžou být oba velké) a důkladně vše promícháme. Zase chvilku povaříme a zahustíme jíškou KNORR (obě - tmavá i světlá).

  4. Když se přeci jen udělají v omáčce z jíšky hrudky, tak ji ponorným mixérem rozmixujeme (je potom krásně hladká). Dochutíme cukrem, solí a citronovou šťávou.

Poznámka

Podáváme s tím, co má kdo rád (my nejradši kolínka).

http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajská omáčka

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Já zahuštuji nastrouhaným perníkem místo mouky,je to podle mojí babičky.Máme to moc rádi.

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Ano, souhlasím, maso v papiňáku - to ne! Musí se táhnout - lehce probublávat pěkně dlouho a je jedno, je-li to na polévku, guláš,svíčkovou, rajskou či jinou omáčku. Jenom tak získáte tu správnou sílu a chuť.;-)

    Odpovědět

  • marketule marketule

    povedla se. :-) mňam.

    Odpovědět

  • IVANE IVANE

    MÍSTO JÍŠKY POUŽÍVÁM PERNÍK NA STROUHÁNÍ,OBSAHUJE JAK CUKR,SKOŘICI I HŘEBÍČEK A SKVĚLE ZAHUSTÍ,MAM TO OD BABIČKY A JE TO MNAMKA!!!:-p

    Odpovědět

  • Žáňa Žáňa(neregistrovaná)

    Kopecký: Vy ste se dočista zbláznil! Víte vůbec, že se nacházíte v sekci RAJSKÁ OMÁČKA?:-O

    Odpovědět

  • Kopecký Kopecký(neregistrovaný)

    rajskou jedině pasírovanou základ mrkev celer:no:

    Odpovědět

  • pajánek pajánek(neregistrovaný)

    ...jitule jdu na ni a běda vám, běda vám jak se mi nepovede...mimo jiné výprask tou největší vařečkou, a podobně.zatím vám přeji hezký den a mě držte palce, a pomalu stahujte gatě, neb já jsem hrozné trdlo, a máčku připálím.pajánek:-D

    Odpovědět

  • sema sema(neregistrovaná)

    dneska moje premiéra s trochou vlastních mini úprav,ale jinak
    mňamka:-p:yes:

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    Ivana79:Jsem ráda, že chutnala! Já ji taky zrovna vařila, včera. :-p

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Nám zostalo ešte trochu duseného hovädzieho a táto omáčka bola len taká rychlovka na dnešný obed,ale páčilo sa mi na tomto recepte,že korenie sa scedí a neprekáža potom v omáčke:-)Inak robievam rovnako,ale z domácej rejčinovej šťavy alebo pretlaku:-p:yes:+6:yes:

    Odpovědět

  • Ivina Ivina

    Jo s rajskou se zavděčím pokaždé.:-K

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    Lenin.kiss: To jsem ráda!:yes:

    Odpovědět

  • Lenin.kiss Lenin.kiss

    výborná , moje první rajská a povedla se. ;-)

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    Jiří Cikán: No jo, každý má to své vychytané...;-)

    Odpovědět

  • Jiří Cikán Jiří Cikán(neregistrovaný)

    Vaření masa v papiňáku je sice rychlé, ale je to poměrně zvěrstvo. Osobně peču špekem prošpikované maso na rajskou i svíčkovou v troubě společně s kořenouvou zeleninou nakrájenou na kostičky, lehce posypat tymiánem, osolit, kousek másla, 3 lístky bobkového listu, asi 5 kuliček nového koření, z větší cibule oloupeme první hnědou slupku, další hnědou slupku ponecháme na cibuli, pak ji nakrájíme na čtvrtky a vložíme k masu. Pečeme asi 2 hodiny v přiklopeném pekáči při cca 180 st.C. Maso během pečení dvakrát obrátíme. Poslední půlhodinu pečeme odklopené. Výpek i s kořenovou zeleninou propasírujeme přes kovové síto do omáčky. Omáčku můžeme přisladit a ochutit skořicí, ev. přikyselit citrónem.

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rajská omáčka rajská omáčka recept jak se vaří rajská omáčka rajská recept recept rajská omáčka recept na rajskou rajská omáčka top recepty rajská top recepty rajská omáčka rajska hovezi pecene rajská omáčka v papiňáku jednoduchy recept na rajskou omacku rajská omáčkajednoducha jednoduchá rajská omáčka recepty rajská omáčka jednoduchá rajská omáčka recept hovězí pečeně s rajskou omáčkou rajská v papiňáku rajská omáčka pro začátečníky recept na rajskou omáčku

Zapomněl/a jsem heslo