Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 148 kJ / 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,89 g |
Tuky | 3,64 g |
Vláknina | 19,81 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,79 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bazalku můžeme samozřejmě použít i čerstvou ;-)
Stejný recept jsem tu nenašla, ale do podobných přidávám jak jinak než jeden trochu podobný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 5. 2015 10:39
danielle72:no fakt je,že kdyby se neřeklo,že je to z lilku,tak se to hned nepozná
5. 5. 2015 09:45
Simona Kucerova: Díky, Simonko Je pravda, že i v restauraci byl tento recept hodně oblíbený, dávali si jej nejen vegani a vegetariáni.
Když jsem se chtěla trošku pobavit, rozdávala jsem jej jako vzoreček - "amuse bouche" (tedy takovou chuťovku) před jídlem. A i silní chlapi, kteří by se jinak lilku vzpírali (ale když to dostali darem, přišlo jim nezdvořilé alespoň neochutnat ), nakonec okoštovali - a pak na něj zvali své známé. Jeden z nich, typický masožravec a odpůrce zeleniny, prý dokonce uvedl manželku do mdlob, když přidal lilek do nákupního vozíku
Když jsem se chtěla trošku pobavit, rozdávala jsem jej jako vzoreček - "amuse bouche" (tedy takovou chuťovku) před jídlem. A i silní chlapi, kteří by se jinak lilku vzpírali (ale když to dostali darem, přišlo jim nezdvořilé alespoň neochutnat ), nakonec okoštovali - a pak na něj zvali své známé. Jeden z nich, typický masožravec a odpůrce zeleniny, prý dokonce uvedl manželku do mdlob, když přidal lilek do nákupního vozíku
5. 5. 2015 09:05
Musím ještě jednou pochválit receptík,udělala jsem tataráček, jen jsem neměla bazalku,tak jsem na radu autorky dala majoránku,nemělo to cbybu,moc nám chutnalo.,ale vyzkouším i s tou bazalkou,zas to bude jiné
2. 5. 2015 23:33
Simona Kucerova: Jé, děkuji za pochvalu, to mám velkou radost Určitě se Ti podařil, to je jednoduchý recept
2. 5. 2015 20:40
2. 5. 2015 17:58
Tento receptík jsem měla možnost ochutnat přímo od autorkymusím říci,že to nemá chybičku!!!Zkusím sama udělat a doufám,že se mi podaří tak jako DanielceNeváhejte a zkuste jako super svačinku a nebo lehčí večeři,je to mňamkabodík dávám,neb je zasloužený
29. 6. 2014 11:16
Dávám bodík
29. 6. 2014 10:50
Hezké, určitě i dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 17 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 19 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 21 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 4 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 5 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 6 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 7 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 7 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 7 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 8 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 8 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 9 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zkusili jsme připravit majonézu z cizrnového nálevu: Veganská náhražka chutná skoro jako klasická majonéza a snáze se dělá
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: opečený lilek amuse-bouche recept vypocení lilku lilek jako tatarák amuse bouche recepty tatarák z lilků amuse bouche amuse bouche recept dobroty z lilku baklažan recept peceny lilkovy tatarak lilkový tatarák, lilkový kaviár tataráček ze zeleniny lilek recepty recept tatarák z lilku lilek opeceny recepty - tatarák z lilku amuse-bouche recepty vegetarián amous bouche baklazany
Suroviny: lilek, sůl, citron, česnek, sušená bazalka, olej olivový
Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YBqK
8 názorů