Grilovaný lilek

Anja Kuchař:

Grilování 14 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

Lilek
olej
Nyní v akci
česnek
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek oloupeme, nakrájíme na kolečka asi 1cm silná. Posolíme, necháme "vypotit", osušíme ubrouskem.

  2. V pánvi rozpálíme olivový olej a lilky okořeněné grilovacím kořením krátce opečeme. Vložíme pod gril a necháme ještě chvíli grilovat.

  3. Oloupeme česnek a hotové lilky potíráme krátce před podáváním česnekem.

Poznámka

Příloha - brambory, rýže, ale i chléb a zelenina.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaný lilek

  • Jana M. Jana M.(neregistrovaný)

    Lilek můžu jen v podobě grilované :). Váš recept skvěle vypadá i chutná, dnes jsme si ho dali jako přílohu ke grilovanému masíčku. Když je lilku hodně a už se přejídá, jsou dobré i závitky: http://www.grilykrby.cz/grilovana-zelenina/grilova.... Také jednoduché, rychlé a moc dobré.

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Hm, vypadá to lákavě. Lilek z duše nenávidím, manža mi ho domů pořád nosí a já nevím, co s ním. Radši si dávám na gril jinou zeleninu, třeba kukuřici nebo rajčata, inspiraci hledám na http://receptynagrilovani.cz. Ale lilek takhle určitě zkusím, minimálně reakce pod receptem mě fakt navnadily :))

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Tohle jídlo jsme jedli v Bulharsku, tam ještě na grilovaný (nebo taky naprudko usmažený) lilek dávají bílý jogurt s česnekem a jako přílohu opečený toust. Je to velká bašta, začali jsme to dělat i doma jako rychlou večeři.:yes:

    Odpovědět

  • pavla pavla(neregistrovaná)

    Tak to jsem zvědavá, děkuju všem za inspiraci. Zítra podám zprávu :):-)

    Odpovědět

  • Verush.ka Verush.ka(neregistrovaná)

    Já jsem jednou nepotila důkladně (nebo nevím, čím to bylo) a ten lilek byl pak takový štiplavý a nedalo se to jíst :-/

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Verush.ka:když už potíš, tak zhruba 15-20 min. Já nepotím, připadá mi, že se připravuju o minerály ;-);-):-p

    Odpovědět

  • Verush.ka Verush.ka

    Jak dlouho se má ten lilek potit?

    Odpovědět

  • JAN JAN(neregistrovaný)

    GRILOVANÝ S ČESNEKEM JE OPRAVDOVé POŠUŠNÁNÍ!!!!!!:-p

    Odpovědět

  • Hannika Hannika(neregistrovaná)

    bája: Také dělám už jen se slupkou. Lilek je prostě mňaminka.
    Dobrý je i zapečený s rajčetem a nastrouhanou :-pnivou.

    Odpovědět

  • bája bája(neregistrovaná)

    Já dělám lilek i se slupkou...nevím, jestli se to nemá, ale je moc dobré. Je naprosto výborný, škoda, že jsem ho "objevila" až teď :-D

    Odpovědět

  • barbra barbra

    Já krájím lilek na co nejtenčeji,udělám bez tuku,poleju kapkou oleje a namažu česnekem ale jiank taky dobry:yes:

    Odpovědět

  • Olga Olga(neregistrovaná)

    Grilovaný lilek s česnekem a olivovým olejem nemá skutečně chybu !!!!:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Tak tohle vyzkouším! A nemáš ještě nějaký racept s lilkem? Posílám bodík.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Už se těším..o víkendu vyzkouším!:-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo