Grilovaný lilek

Anja Kuchař:

Grilování 16 názorů

56

Suroviny

Lilek
olej
česnek
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek oloupeme, nakrájíme na kolečka asi 1cm silná. Posolíme, necháme "vypotit", osušíme ubrouskem.

  2. V pánvi rozpálíme olivový olej a lilky okořeněné grilovacím kořením krátce opečeme. Vložíme pod gril a necháme ještě chvíli grilovat.

  3. Oloupeme česnek a hotové lilky potíráme krátce před podáváním česnekem.

Poznámka

Příloha - brambory, rýže, ale i chléb a zelenina.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 173 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaný lilek

  • Maca Maca(neregistrovaná)

    Jaruna18: výborný je trochu olivovy oleje zampiony na platky lilek na kosky ,pulku cukety též na kosky druhou půlku nastrouhat na jemno na zahusteni osolit opeprit .Jist jen tak nebo na topinkach vypnikajici.

    Odpovědět

  • Maca Maca(neregistrovaná)

    Jaruna18: výborný je trochu olivovy oleje zampiony na platky lilek na kosky ,pulku cukety též na kosky druhou půlku nastrouhat na jemno na zahusteni osolit opeprit .Jist jen tak nebo na topinkach vypnikajici.

    Odpovědět

  • Jana M. Jana M.(neregistrovaný)

    Lilek můžu jen v podobě grilované :). Váš recept skvěle vypadá i chutná, dnes jsme si ho dali jako přílohu ke grilovanému masíčku. Když je lilku hodně a už se přejídá, jsou dobré i závitky: http://www.grilykrby.cz/grilovana-zelenina/grilova.... Také jednoduché, rychlé a moc dobré.

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Hm, vypadá to lákavě. Lilek z duše nenávidím, manža mi ho domů pořád nosí a já nevím, co s ním. Radši si dávám na gril jinou zeleninu, třeba kukuřici nebo rajčata, inspiraci hledám na http://receptynagrilovani.cz. Ale lilek takhle určitě zkusím, minimálně reakce pod receptem mě fakt navnadily :))

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Tohle jídlo jsme jedli v Bulharsku, tam ještě na grilovaný (nebo taky naprudko usmažený) lilek dávají bílý jogurt s česnekem a jako přílohu opečený toust. Je to velká bašta, začali jsme to dělat i doma jako rychlou večeři.:yes:

    Odpovědět

  • pavla pavla(neregistrovaná)

    Tak to jsem zvědavá, děkuju všem za inspiraci. Zítra podám zprávu :):-)

    Odpovědět

  • Verush.ka Verush.ka(neregistrovaná)

    Já jsem jednou nepotila důkladně (nebo nevím, čím to bylo) a ten lilek byl pak takový štiplavý a nedalo se to jíst :-/

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Verush.ka:když už potíš, tak zhruba 15-20 min. Já nepotím, připadá mi, že se připravuju o minerály ;-);-):-p

    Odpovědět

  • Verush.ka Verush.ka

    Jak dlouho se má ten lilek potit?

    Odpovědět

  • JAN JAN(neregistrovaný)

    GRILOVANÝ S ČESNEKEM JE OPRAVDOVé POŠUŠNÁNÍ!!!!!!:-p

    Odpovědět

  • Hannika Hannika(neregistrovaná)

    bája: Také dělám už jen se slupkou. Lilek je prostě mňaminka.
    Dobrý je i zapečený s rajčetem a nastrouhanou :-pnivou.

    Odpovědět

  • bája bája(neregistrovaná)

    Já dělám lilek i se slupkou...nevím, jestli se to nemá, ale je moc dobré. Je naprosto výborný, škoda, že jsem ho "objevila" až teď :-D

    Odpovědět

  • barbra barbra

    Já krájím lilek na co nejtenčeji,udělám bez tuku,poleju kapkou oleje a namažu česnekem ale jiank taky dobry:yes:

    Odpovědět

  • Olga Olga(neregistrovaná)

    Grilovaný lilek s česnekem a olivovým olejem nemá skutečně chybu !!!!:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Tak tohle vyzkouším! A nemáš ještě nějaký racept s lilkem? Posílám bodík.:yes::yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo