

Pečené brambory s lilkovo cuketovou náplní
Doba přípravy: 70 minut Bramborová jídla 8 názorů
Suroviny
- velké pěkné brambory
- lilek
- cuketa
- rajčata
- česnek
- provensálské koření
- olej
- sůl
- pepř
- strouhaný sýr
Postup přípravy receptu
Brambory napůl uvaříme i se slupkou, rozkrojíme a částečně vydlabeme.
Cuketu a lilek nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, osolíme, opepříme a ochutíme rozmačkaným česnekem a bylinkami.
Naplníme vydlabané brambory, poklademe plátky rajčat, posypeme sýrem a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C dočervena.
Poznámka
Vydlabané zbytky brambor použijeme na polévku, třeba česnečku. Nebo jimi nastavíme náplň, pak nám na celý plech brambor stačí po 1 kusu zeleniny.
Lilky se nemusí nechat vypotit, pokud máme čerstvé pevné plody.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Pečené brambory s lilkovo cuketovou náplní
-
Hezký a zdravý recept. +
-
Chutný recept zejména pro ty, co chtěji nějaké kilo shodit. Pánvičku jenom vymažu olejem a sýr používám co nejmíň tučný. Maximálně 30 %. Člověk se může pořádně najíst, je blažený z dobrého jídla
a kg jdou pomalu dolu.
Bodíkuji.
-
Zdeni, v soutěži šlo o to, kdo víc, ne o to, kdo kvalitněji
Taky zdravím a díky
-
Jaruško, škoda, že jsi tady tak dlouho nebyla, Tvoje recepty jsou balzám po tom, co se tady po dobu soutěže někdy objevovalo. A určitě bys v soutěži uspěla.Zdravím Zdeňka
-
Jani, nemusí, pěkné pevné plody nejsou hořké
-
-
Moc hezký recept, ale ten lilek by se měl "vypotit" ne? Jinak je pak nahořklý, aspoň jsem to někde četla
-