Lilek jako kaviár II

maris Kuchařka:

Doba přípravy: 45 min. PT0H45M Zeleninová jídla 5 názorů

43

Suroviny

1 střední lilek
3 rajčata
2 menší cibulky / nejlépe šalotky /
1 dcl olivového oleje
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme troubu na 200°C, lilek položíme na plech a pečeme dokud nezměkne.

  2. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno.

  3. Vychladlý lilek rozkrojíme, vydlabeme dužinu a vidličkou ji rozmělníme. Smícháme s nakrájenou cibulí a rajčaty, osolíme, opepříme a zašleháme olej, který přiléváme tenkým praménkem.

  4. Dáme vychladit a před podáváním posypeme čerstvě nakrájenou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme s tousty jako předkrm a také se výborně hodí ke grilovanému masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lilek jako kaviár II

  • maris maris(autorka receptu)

    Eli, díky za tip, určitě je to pikantnější a kapary máme moc rádi. Určitě vyzkouším. Děkuji za fotky:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Dělávám tento recept poslední dobou malinko jinak - co se týče poměru lilku a rajčat...na tři lilky dávám 2-3 rajčata, přidám utřený česnek, worchester, rozmixované kapari (asi 1 vrchovatou lžíci) a chilli omáčku.
    Plátky světlého toustového chleba potírám máslem, popráším směsí provensálských bylinek a česneku a peču při 200°C deset minut.
    Namažu vychladlou směs na horké topinky a říkáme tomu "tatarák z lilku".:-p Přikládám obrázky.:-K

    Odpovědět

  • Tammi Tammi(neregistrovaný)

    Eliza: S pravým kaviárem nemá nic společného, jde spíš o podobu slov kavjar a ajvar, což je právě toto. Osobně cibulku lehce osmažím a nacpu do toho utřený česnek, ovšem bezva je ajvar s jakoukoli variantou.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Eliza Eliza

    Kaviár nemusím, zato lilek rozhodně ano. Bude to báječné a krásné fotky to jen potvrzují...! Ukládám.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo