

Lilek jako kaviár II
Doba přípravy: 45 min. Zeleninová jídla 5 názorů
Suroviny
- 1 střední lilek
- 3 rajčata
- 2 menší cibulky ( nejlépe šalotky )
- 1 dcl olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Rozehřejeme troubu na 200°C, lilek položíme na plech a pečeme dokud nezměkne.
Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno.
Vychladlý lilek rozkrojíme, vydlabeme dužinu a vidličkou ji rozmělníme. Smícháme s nakrájenou cibulí a rajčaty, osolíme, opepříme a zašleháme olej, který přiléváme tenkým praménkem.
Dáme vychladit a před podáváním posypeme čerstvě nakrájenou petrželkou.
Poznámka
Servírujeme s tousty jako předkrm a také se výborně hodí ke grilovanému masu.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Lilek jako kaviár II
-
Eli, díky za tip, určitě je to pikantnější a kapary máme moc rádi. Určitě vyzkouším. Děkuji za fotky
-
Dělávám tento recept poslední dobou malinko jinak - co se týče poměru lilku a rajčat...na tři lilky dávám 2-3 rajčata, přidám utřený česnek, worchester, rozmixované kapari (asi 1 vrchovatou lžíci) a chilli omáčku.
Plátky světlého toustového chleba potírám máslem, popráším směsí provensálských bylinek a česneku a peču při 200°C deset minut.
Namažu vychladlou směs na horké topinky a říkáme tomu "tatarák z lilku".Přikládám obrázky.
-
Eliza: S pravým kaviárem nemá nic společného, jde spíš o podobu slov kavjar a ajvar, což je právě toto. Osobně cibulku lehce osmažím a nacpu do toho utřený česnek, ovšem bezva je ajvar s jakoukoli variantou.
-
-
Kaviár nemusím, zato lilek rozhodně ano. Bude to báječné a krásné fotky to jen potvrzují...! Ukládám.