Opičí buchty
Suroviny
Porce: asi 35 - 40 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 13 863 kJ / 3 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,41 g |
Tuky | 116,73 g |
Vláknina | 20,25 g |
Cholesterol | 332 mg |
Sodík | 1,65 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 496,17 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud vám zbyde těsto, je možné ho zamrazit: vykynuté těsto zpracujeme do buchtiček, dáme na tácek aby se nedotýkaly, zamrazíme a pak sesypeme do sáčku a uchováme v mrazáku. Pak vyjmeme, necháme trochu rozmrazit (ne zcela) a pečeme.
Zdroj: Čarujeme.cz - upraveno
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 5. 2020 18:55
Proč opičí???
7. 12. 2014 15:37
a je to v oblíbených.
14. 9. 2014 20:02
Rychlé,technologicky jednoduché a chuťově překvapivé, ale moc dobré. Poctivě upečeno a už i snězeno
2. 9. 2014 16:37
zuzun: Taky jsem si toho receptu včera všimla, ale tenhle je jiný, tady není vejce, mléko, koření atd. Ale i tenhle recept se původně jmenuje Opičí chléb. To víš, pokud se ten polotovar prodává mražený, jeho využití bude mít spoustu variant.
1. 9. 2014 20:17
Juuuu vypadaji zrave! Na "Mamincinejch" je taky dnes recept na tyhle buchty, ale se skoricovym cukrem, postup je trochu jinej, obali se v tom cukru a pak se teprve pecou. Oboje jsou bozsky s citronovou prichuti mi to pripomina palacinky, ktery se tady jedi s citronem a cukrem. "Vlhky, teply, krupavy a mekky" taky muzem
1. 9. 2014 14:05
Že by to konzumenti rozchytali žhavo ako opice?
Helli, ukladám si, určite príde na ne rad.
Helli, ukladám si, určite príde na ne rad.
1. 9. 2014 09:28
Nakonec pocházíme z opic a své prapraprachutě holt nezapřeme
31. 8. 2014 23:18
Dobrý název Takže já jsem opice pak také Jinak recept prima +
31. 8. 2014 21:47
Hella:
31. 8. 2014 21:31
Danca: No to nevím, v původním receptu se píše o tom, že "... opice mají rády sladký a kyselý, vlhký a teplý, křupavý a měkký a to všechno dohromady a ty buchty takový jsou". V Americe jsou prý velmi oblíbené. Asi proto, že je tam prodávají mražené jako polotovary a posypat je cukrem zvládnou i Američanky
31. 8. 2014 20:59
Proč opičí??? Ale líbí se mi, mňam!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 1 hodinou
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 2 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 4 hodinami
Skořicové šneky s krémovou polevou
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 7 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 1 hodinou
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 2 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 2 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 2 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 4 hodinami
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 19 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 19 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 20 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 20 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: čarujeme recepty čarujeme.cz čarujeme opičí chléb opičí chleba www čarujeme čarujeme s papírem opičí koláč opičí chléb recept čarujeme cz opici maslo opičí řezy čarujeme. sk tipy buchty čarujeme .cz opičí chleba recept pečeme čarujeme opičí chléb, recept opičí carujeme nejlepší recepty
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr, sůl, droždí sušené, voda, cukr krupice, kůra citronová, cukr moučkový, šťáva citronová, máslo
Opičí buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2APW
11 názorů