Vtipná majonéza- tatarka " fofrem "

lecinka Kuchařka: lecinka

Doba přípravy: celkově cca 5 min Omáčky 132 názorů

Suroviny

2,5 dl oleje (já dávám 2dl)
1 celé vejce (ano, i s bílkem)
1 lžíce hořčice
1 lžička cukru
1 lžička octa
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 116 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. VTIP je v tom, že se to všechno dá NAJEDNOU do úzké nádoby od tyčového mixéru. Ponorný je super, začneme odspoda táhnout a je to za pár vteřin.Důležité je, aby nádoba byla úzká, mixér se tam musí pohybovat jako píst. Tyč spustíme až na dno, zapneme a POOMAAALUU táhneme nahoru asi 5 sekund. A to je všechno!

  2. Tatarku děláme stejně, jen přidáme sladkokyselou okurku a cibuli.
    POZOR !!! cibuli a okurku dávejte jen nakrájenou do hotové majonézy,nedávejte společně s ingrediencemi do mixéru !!! - jen zamíchat k hotové majonéze !!!

Poznámka

Tento receptík jsem si našla na netu ,tak snad se nebude nikdo zlobit :))

Autorce receptu na stránkách Labužníka ''blueska'' ..moc děkuji za super recept a doufám,že se nebude zlobit,že jsem ho sem dala :))

Tento recept na rychlou tatarku mi tu chyběl :)

Hnedka jsem ho vyzkoušela na křidýlka a americký brambory a bylo to supeer :))

Vložila jsem fotečky s postupem....tak mrkněte :))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 630 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vtipná majonéza- tatarka " fofrem "

  • milda44 milda44

    Majonéza je vejce a olej -Na tatarku ještě přidávám (ať je ostrá )čl čili + zakys.smetanu

    Odpovědět

  • Bohunka.T Bohunka.T

    Děkuji za úžasný recept:yes:super:-K

    Odpovědět

  • langoska32 langoska32

    Zkusila jsem dnes. Obyčejný řepkový olej z kauflandu, dala jsem do pivního půllitru..nemůžu si pomoci ta majonéza je prostě skvělá. Je to hned hotové a drží jak blázen. Moc díky, ušetřeno dost penízků ..

    Odpovědět

  • ludena ludena

    :-K dělám takto řadu let

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Mám tu čest přidat stý bodík:yes:. Majonézu jsem zkoušela dělat podle jiných receptů, ale nikdy se mi nepovedla. Už jsem to vzdala a smířila se s tím, že holt budeme jíst kupovanou. Až vysoký počet kladných ohlasů u tvého receptu mě nahlodal, že se mám znovu pokusit. A ono se to podařilo:-D:yes:. Musím ale zmínit skutečnost, že mám nový tyčový mixér. I to by mohla být příčina neúspěchu - starý pomalý přístroj. V každém případě majonéza byla výborná a budu se k receptu nadále vracet.

    Odpovědět

  • martakv martakv

    maja f: robím majonézu takto už asi 30 rokov a ak sa stane, že ostane riedka, pridám ešte olej a znovu prešľahám. Ak je to veľmi olejnaté pridám aj ďalšie vajíčko alebo len žĺtok. Ak je treba, tak dochutím. Väčšinou to pomôže.:yes:

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Ozkoušeno - funguje to a chutná skvěle. Paráda :yes:

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Miquel: Recept na majonézu bez vajec : 100 ml oleje řepkový , 50 ml mléka, 1 Kl hořčice plnotučná. Vše dát do úzké nádoby a zamíchat tyčovým mixerem. Na tatarskou omáčku přidám do majonézy cibulku a kyselou okurku zamíchám ručně. Jinou majonézu již nedělám.:-)

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Přidal jsem jeden stroužek černého česneku. Vynechal jsem hořčici a cukr, místo octa citronová šťáva.

    Odpovědět

  • ivka ivka(neregistrovaná)

    Opravdu výborná,jednoduchá a dobrá:yes::yes:

    Odpovědět

  • lecinka lecinka(autorka receptu)

    Krasny den... Ja odpovídala, jen jsem si nevšimla, že nejsem přihlášena a tak je tu moje odpověď pod Dita ...
    Ale myslím,ze tu již bylo vše řečeno ... Proste takto jedine s tycovym!! jak je popsáno v receptu .. :-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Řekla bych, že z toho děláte příliš velkou vědu. Takhle se vyráběla dobrá domácí majonéza v 60. letech, když se v domácnostech objevily klasické mixéry ETA. Všechny ingredience (vajíčko, cukr, hořčice, sůl a ocet) se za pár vteřin rozmixovaly a pak se pomalu přiléval olej, až se dosáhlo požadované hustoty. Většinou nebylo žádné ale. :-p
    Je to opravdu super recept, pokud jste si jistí, že Vám nehrozí salmonela ze syrových vajíček.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    casino: "z moci úřední" jsem trošku upřesnila - recept je z roku 2010 a autorka sem zřejmě již nechodí;-), od března 2015 na komentáře nereagovala, tak snad promine:-)

    Odpovědět

  • maja f maja f

    cathleen
    Dekuji za info, ten zbytek ( horcice aspol ) se tam zasleha pak rucne nebo taky v tom mixeru?
    zizala
    Nic se nedeje :-) Uplatneni pro to mam.
    casino
    Ja mam mixer jako nastavec ke kuchynskemu robotu Profesor a tam prece jenom ten vykon neni buhvijak dobry, ale na omacku to staci :-)

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    No, především je bod 1) postupu blbě napsaný a z moci úřední by se sešlo ho přepsat s vyloučením všeho zavádějícího - psát výlučně o tyčovém mixeru:-)
    maja f:
    Než jsem koupil "tyčák", jsem toto prubnul v přestárlém mixeru ETA. Funguje to:yes: s jedním ALE: Kolem nožů se vytvořil jakýs knedlík a u stěn zůstal olej:no: ve kterém se knedlík převaloval. Když se "tomu" asi natřikrát pomohlo stěrkou, tak "to" posléze bylo jak políffka:no: Nápad s bábovkou je OK:yes: Já tehdy neznal ani koláčky z majonézy...

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5 7 9

Tématické fráze: majonéza za 5 vteřin domaci tatarka z majonezy majonéza recept domácí tatarka bez majonézy domácí tatarka tatarka recept recept na majonézu jak udělat majonézu blesková majonéza jak udelat tatarku recept na rychlou tatarku z celých vajec jak se dela tatarka jak dlouho vydrzi domaci majoneza tatarka jak vyrobit majonézu recept na tatarku domácí majonéza recept jak udělat domácí majonézu jak vyrobit tatarku blesková domácí majonéza