Vtipná majonéza- tatarka " fofrem "

lecinka Kuchařka:

Doba přípravy: celkově cca 5 min PT0H05M Omáčky 126 názorů

595

Suroviny

2,5 dl oleje (já dávám 2dl)
1 celé vejce (ano, i s bílkem)
1 lžíce hořčice
1 lžička cukru
1 lžička octa
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 95 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. VTIP je v tom, že se to všechno dá NAJEDNOU do úzké nádoby od tyčového mixéru. Ponorný je super, začneme odspoda táhnout a je to za pár vteřin.Důležité je, aby nádoba byla úzká, mixér se tam musí pohybovat jako píst. Tyč spustíme až na dno, zapneme a POOMAAALUU táhneme nahoru asi 5 sekund. A to je všechno!

  2. Tatarku děláme stejně, jen přidáme sladkokyselou okurku a cibuli.
    POZOR !!! cibuli a okurku dávejte jen nakrájenou do hotové majonézy,nedávejte společně s ingrediencemi do mixéru !!! - jen zamíchat k hotové majonéze !!!

Poznámka

Tento receptík jsem si našla na netu ,tak snad se nebude nikdo zlobit :))

Autorce receptu na stránkách Labužníka ''blueska'' ..moc děkuji za super recept a doufám,že se nebude zlobit,že jsem ho sem dala :))

Tento recept na rychlou tatarku mi tu chyběl :)

Hnedka jsem ho vyzkoušela na křidýlka a americký brambory a bylo to supeer :))

Vložila jsem fotečky s postupem....tak mrkněte :))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vtipná majonéza- tatarka " fofrem "

  • mekkejla mekkejla

    Ozkoušeno - funguje to a chutná skvěle. Paráda :yes:

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Miquel: Recept na majonézu bez vajec : 100 ml oleje řepkový , 50 ml mléka, 1 Kl hořčice plnotučná. Vše dát do úzké nádoby a zamíchat tyčovým mixerem. Na tatarskou omáčku přidám do majonézy cibulku a kyselou okurku zamíchám ručně. Jinou majonézu již nedělám.:-)

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Přidal jsem jeden stroužek černého česneku. Vynechal jsem hořčici a cukr, místo octa citronová šťáva.

    Odpovědět

  • ivka ivka(neregistrovaná)

    Opravdu výborná,jednoduchá a dobrá:yes::yes:

    Odpovědět

  • lecinka lecinka(autorka receptu)

    Krasny den... Ja odpovídala, jen jsem si nevšimla, že nejsem přihlášena a tak je tu moje odpověď pod Dita ...
    Ale myslím,ze tu již bylo vše řečeno ... Proste takto jedine s tycovym!! jak je popsáno v receptu .. :-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Řekla bych, že z toho děláte příliš velkou vědu. Takhle se vyráběla dobrá domácí majonéza v 60. letech, když se v domácnostech objevily klasické mixéry ETA. Všechny ingredience (vajíčko, cukr, hořčice, sůl a ocet) se za pár vteřin rozmixovaly a pak se pomalu přiléval olej, až se dosáhlo požadované hustoty. Většinou nebylo žádné ale. :-p
    Je to opravdu super recept, pokud jste si jistí, že Vám nehrozí salmonela ze syrových vajíček.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    casino: "z moci úřední" jsem trošku upřesnila - recept je z roku 2010 a autorka sem zřejmě již nechodí;-), od března 2015 na komentáře nereagovala, tak snad promine:-)

    Odpovědět

  • maja f maja f

    cathleen
    Dekuji za info, ten zbytek ( horcice aspol ) se tam zasleha pak rucne nebo taky v tom mixeru?
    zizala
    Nic se nedeje :-) Uplatneni pro to mam.
    casino
    Ja mam mixer jako nastavec ke kuchynskemu robotu Profesor a tam prece jenom ten vykon neni buhvijak dobry, ale na omacku to staci :-)

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    No, především je bod 1) postupu blbě napsaný a z moci úřední by se sešlo ho přepsat s vyloučením všeho zavádějícího - psát výlučně o tyčovém mixeru:-)
    maja f:
    Než jsem koupil "tyčák", jsem toto prubnul v přestárlém mixeru ETA. Funguje to:yes: s jedním ALE: Kolem nožů se vytvořil jakýs knedlík a u stěn zůstal olej:no: ve kterém se knedlík převaloval. Když se "tomu" asi natřikrát pomohlo stěrkou, tak "to" posléze bylo jak políffka:no: Nápad s bábovkou je OK:yes: Já tehdy neznal ani koláčky z majonézy...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    maja f: Tak to se omlouvám, poradila jsem špatně :-(

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    maja f: to mě mrzí, že jsem nestihla napsat dříve....ale když mě maminka učila dělat majonézu, ještě ponorné mixéry nebyly a olej se do mixéru na vajíčka přiléval opravdu teninkým pramínkem, jinak majonéza nehoustla.
    Myslím, že výše popsaný postup, kdy se od počátku mixují vejce se vším olejem bude fungovat jen u ponorného mixéru, ne u klasiky.

    Odpovědět

  • maja f maja f

    Bohuzel se nepodarilo, asi mam slaby vykon mixeru. Je to tekute, tak zitra udelam babovku. Skoda.

    Odpovědět

  • dita dita(neregistrovaná)

    maja f: netusim..Vyzkoušejte... Tam jde o to jak se pomalu vytahuje vzhůru ta tyčka a dojde k tomu tlaku..ale třeba to půjde i tak :-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    maja f: Já bych to riskla, na nejvyšší výkon.

    Odpovědět

  • maja f maja f

    Dobrý den,

    je možno nahradit ten tyčový mixér klasickým mixérem, případně sekáčkem? Nedávno mi můj "tyčák" odešel :-(

    Díky a hezký den

    Odpovědět

1 2 3 5 7 9

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: majonéza za 5 vteřin domaci tatarka z majonezy majonéza recept domácí tatarka bez majonézy tatarka recept jak udělat majonézu domácí tatarka recept na majonézu jak udelat tatarku recept na rychlou tatarku z celých vajec blesková majonéza jak se dela tatarka jak dlouho vydrzi domaci majoneza jak vyrobit majonézu tatarka jak udělat domácí majonézu jak vyrobit tatarku domácí majonéza recept domácí tatarská omáčka za 5 vterin jak se dělá majonéza

Zapomněl/a jsem heslo