Ryba zapečená podle trampů
Suroviny pro 2
2
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj receptu – rybářský časopis Kajman.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2015 11:24
Jiri V.: nevím, jestli vyzkouším i při jiné úpravě než smažením, ale díky za vysvétlení
2. 2. 2015 09:06
cathleen - Kuchař pan Petr Stupka píše ......Jakoby zázrakem kosti zmizí, když je hustými řezy vedenými těsně nad kůži prořežete a tím zkrátíte na kousky 2 – 3 milimetry dlouhé, či spíše krátké. Takové kostičky pak už při konzumaci v ústech nerozeznáte a snadno bez rizika polknete. V žaludku se během několika minut rozpustí.....
Zkoušel jsem prořezat i cejna vcelku ( co by z cejna po filetování zbylo )v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/35359-cejni-s-bram... a zůstaly jen velké kosti. Ty malé kostičky, co u drobných či kostnatých ryb tak vadí, přestaly být problémem.
U receptu http://www.toprecepty.cz/recept/38026-rybi-skvarky... se rybí kousky neprořezávají, ale praží do křupava. Kostičky pak již nevadí, rozpadají se. Tak se dají - tepelnou úpravou - kostičky rozrušit a pokud jsou malé - krátké, tak nevadí vůbec....rozpadnou se. Zde je i recept na kapra bez kostí bez prořezávání - http://www.toprecepty.cz/recept/9178-nevykosteny-k... Nezkoušel jsem jej. Příprava trvá moc dlouho
Důležité je při běžných časech přípravy pokrmu právě to prořezání kostiček na délku 2 -3 mm.
Pak již na způsobu další úpravy, pokud jde o kostičky, nezálaží.
Nezbude než odzkoušet prořezání při různých úpravách ryb
Zkoušel jsem prořezat i cejna vcelku ( co by z cejna po filetování zbylo )v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/35359-cejni-s-bram... a zůstaly jen velké kosti. Ty malé kostičky, co u drobných či kostnatých ryb tak vadí, přestaly být problémem.
U receptu http://www.toprecepty.cz/recept/38026-rybi-skvarky... se rybí kousky neprořezávají, ale praží do křupava. Kostičky pak již nevadí, rozpadají se. Tak se dají - tepelnou úpravou - kostičky rozrušit a pokud jsou malé - krátké, tak nevadí vůbec....rozpadnou se. Zde je i recept na kapra bez kostí bez prořezávání - http://www.toprecepty.cz/recept/9178-nevykosteny-k... Nezkoušel jsem jej. Příprava trvá moc dlouho
Důležité je při běžných časech přípravy pokrmu právě to prořezání kostiček na délku 2 -3 mm.
Pak již na způsobu další úpravy, pokud jde o kostičky, nezálaží.
Nezbude než odzkoušet prořezání při různých úpravách ryb
2. 2. 2015 08:25
Zeptala bych se - proč se tady kostičky prořezávají?
Znám to z kuchařek M. Štépničky, který to dělá zcela stejně, ale pak rybu SMAŽÍ - smažením ve vroucím oleji ty kousinky kostiček zkřehnou nebo se i úplné ztratí. Vánočního kapra už léta neděláme jiank.
Tady je technologie jiná a myslím si, že tímhle nařezáním v kapřim mase (a následným pečením v alobalu) z ypsilonkových kosticek vzniknou kousky, kousíčky pichlavých kostí. Nebo si to představuji špatně?
Znám to z kuchařek M. Štépničky, který to dělá zcela stejně, ale pak rybu SMAŽÍ - smažením ve vroucím oleji ty kousinky kostiček zkřehnou nebo se i úplné ztratí. Vánočního kapra už léta neděláme jiank.
Tady je technologie jiná a myslím si, že tímhle nařezáním v kapřim mase (a následným pečením v alobalu) z ypsilonkových kosticek vzniknou kousky, kousíčky pichlavých kostí. Nebo si to představuji špatně?
1. 2. 2015 21:16
Kajman taky je inspirací pěkný recept+
1. 2. 2015 18:48
Pěkná večeře, tak proč ne?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 47 minutami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Klobásy
Přidáno před 11 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 12 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 2 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 2 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 3 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 3 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 3 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 5 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 6 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 6 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 6 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct nejlepší rybízové moučníky. Některé známe už od našich babiček, jiné překvapí svou skvělou chutí a rychlou přípravou
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Vyzkoušeli jsme sušenky z Popeyes: Jedna domácí vyjde na pouhé 4 Kč. Jsou vláčné a nadýchané a chutnají lépe než originál
Další recepty
Tématické fráze: zapečená ryba recepty zapečená ryba filetování cejna trampské recepty recept na zapečenou rybu zapekana ryba recept okouník v alobalu zapečená ryba recept filetování cejnů na salát recept zapečená ryba se zeleninou v alobalu zapečená ryba na grilu recepty na ryby zapečená ryba v pečené v alobalu rozpustí rybí kost v žaludku při filetování kapra vadí kostičky prořezávání kostí u kapra zapecene ryby uprava cejna recepty na zapecene ryby recept na cejna na grilu
Suroviny: filet z kapra, chléb, slanina, sýr tvrdý, paprika, cibule, kečup sladký, hořčice plnotučná, paprika sušená sladká, sůl, sádlo
Ryba zapečená podle trampů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R0XO
5 názorů