

Plněné řízky v alobalu
Suroviny
- 4 řízky z vepřové kýty
- 4 větší jablka
- 4 dkg slaniny
- 2 sterilované okurky
- sůl
- kmín
- 2 cibule
- hořčice
Postup přípravy receptu
Porce nakrájíme tak, abychom mohli do každé udělat kapsu. Tu naplníme plátkem slaniny, plátkem jablka a polovinou okurky. Osolíme a přidáme trošku hořčice.
Kapsy uzavřeme jehlou nebo zašijeme a okořeníme. Každou porci zabalíme samostatně do alobalu a ke každé přidáme ještě plátky jablek, cibule, slaniny, zakápneme vodou a potřeme hořčicí. Pečlivě zabalíme, aby nám neutekla šťáva.
Na pekáček nalijeme trochu vody, do ní položíme porce v alobalu a v horké troubě upečeme. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněné řízky v alobalu
-
Už podle fotky to vypadá báječně, mám na to chuť, takže to ihned dávám do oblíbených a co nejdříve zkusím.
-
Nemusíte dělat kapsu - stačí masíčko naklepané-je jedno jaké - vepřové, kuřecí - potom jen natřete např. hořčici, pokladu cibulí,dám kousek uzeniny - salám,špekáček
sýr cihla kousky (pokud není dám měkký sýr - snažím se rozetřít), a znovu dávám , jak se říká , co dům dal-já někdy i kyselé zelí , houby, jak říkám, co máme náhodou hned v lednici,zabalím a dám do trouby na plech - já dělám 4 balíčky (jeden z toho musí být dietní), jinak normální tj. se slaninou atd. Na plech nedávám vodu nic, jen ty "pytlíky" a nechám to na 180 stupňů cca 40 min., už nekontroluji, jen vytahuju k obědu a zatím to funguje už 20 let u nás.
-
A mäso pečené v alobale je vždy úžasne šťavnaté a mäkké.
-
Musím len potvrdiť,je to výborné
Ja som namiesto uhorie dala zaváranú kapiu,aby to na reze vyzeralo farebnejšie.Naozaj,tá kombinácia jablka,slaniny,cibule a sladko-kyslej uhorky alebo kapie je super.Dávam bodík
-
šoupla jsem to hned do oblíbených.
-
vies co ...stavy aj bez vytekania tam bolo vela....ale vies co, ak mas keramicky noz, tak sa ti podari ten otvor vyrezat. ja som mala akurat tu prvu kapsu taku akuratnu. neviem na ako si krajas maso na rezne, ale predpokladam, ze ich vyklepavas, tak ich nekrajas na uplne tenko...ja som tie ostatne mala tak normalne...no mozno o polcentaku hrubsie ako obycajne. dos mi pomohlo ze som sa rozhodla to narezat zvrchu a nie zboku...takze som to pchala do hlbky a nie do sirky. no a uhorky som mala koktejlove...to su tie malicke a tenucke. no skus to...pretoze to jedlo je bozie.
-
vybusna, vypada to fakt úžsně, hned bych do toho šla
Jenže!!! Já mám všechno maso už nakrájené v mrazáku a nevím, jestli bych tam vytvořila kapsu. Možná, že by to šlo jen zabalit-přeložit jedu půlku druhou půlkou a spojit? Asi by z toho vytekla ta šťáva víc do toho alobalu, že? Ale, vlastně by to nemuselo být na škodu.
-
jednym slovom vynikajuce a este raz vynikajuce. kapsy som robila z vykosteneho kare. a slaninu som mala len prerastanu a pokrajanu na kocky, takze preto vyzeraju hotove, akokeby boli *strapate* vonkoncom som netusila ako budu chutit jablka v kombinacii s teplou uhorkou, ale funguje to a nebojte sa toho...ja som tak vo vseobecnosti zistila, ze jablka mi v kombinacii s masom pridu take mdle, takze ta uhorka to tam pekne ozivila. jedina chybicka...mesiaciky jablk, ktore som vkladala uz len do alobalu som neosupala a supka , ako keby stvrdla...no poucila som sa.