Plněné řízky v alobalu

www.toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 8 názorů

59

Suroviny

4 řízky z vepřové kýty
4 větší jablka
4 dkg slaniny
2 sterilované okurky
sůl
kmín
2 cibule
hořčice
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce nakrájíme tak, abychom mohli do každé udělat kapsu. Tu naplníme plátkem slaniny, plátkem jablka a polovinou okurky. Osolíme a přidáme trošku hořčice.

  2. Kapsy uzavřeme jehlou nebo zašijeme a okořeníme. Každou porci zabalíme samostatně do alobalu a ke každé přidáme ještě plátky jablek, cibule, slaniny, zakápneme vodou a potřeme hořčicí. Pečlivě zabalíme, aby nám neutekla šťáva.

  3. Na pekáček nalijeme trochu vody, do ní položíme porce v alobalu a v horké troubě upečeme. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněné řízky v alobalu

  • Irrena Irrena

    Už podle fotky to vypadá báječně, mám na to chuť, takže to ihned dávám do oblíbených a co nejdříve zkusím.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Nemusíte dělat kapsu - stačí masíčko naklepané-je jedno jaké - vepřové, kuřecí - potom jen natřete např. hořčici, pokladu cibulí,dám kousek uzeniny - salám,špekáček :-?sýr cihla kousky (pokud není dám měkký sýr - snažím se rozetřít), a znovu dávám , jak se říká , co dům dal-já někdy i kyselé zelí , houby, jak říkám, co máme náhodou hned v lednici,zabalím a dám do trouby na plech - já dělám 4 balíčky (jeden z toho musí být dietní), jinak normální tj. se slaninou atd. Na plech nedávám vodu nic, jen ty "pytlíky" a nechám to na 180 stupňů cca 40 min., už nekontroluji, jen vytahuju k obědu a zatím to funguje už 20 let u nás.;-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    A mäso pečené v alobale je vždy úžasne šťavnaté a mäkké.

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Musím len potvrdiť,je to výborné :-pJa som namiesto uhorie dala zaváranú kapiu,aby to na reze vyzeralo farebnejšie.Naozaj,tá kombinácia jablka,slaniny,cibule a sladko-kyslej uhorky alebo kapie je super.Dávam bodík:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    šoupla jsem to hned do oblíbených. :-p

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    vies co ...stavy aj bez vytekania tam bolo vela....ale vies co, ak mas keramicky noz, tak sa ti podari ten otvor vyrezat. ja som mala akurat tu prvu kapsu taku akuratnu. neviem na ako si krajas maso na rezne, ale predpokladam, ze ich vyklepavas, tak ich nekrajas na uplne tenko...ja som tie ostatne mala tak normalne...no mozno o polcentaku hrubsie ako obycajne. dos mi pomohlo ze som sa rozhodla to narezat zvrchu a nie zboku...takze som to pchala do hlbky a nie do sirky. no a uhorky som mala koktejlove...to su tie malicke a tenucke. no skus to...pretoze to jedlo je bozie.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    vybusna, vypada to fakt úžsně, hned bych do toho šla:-) Jenže!!! Já mám všechno maso už nakrájené v mrazáku a nevím, jestli bych tam vytvořila kapsu. Možná, že by to šlo jen zabalit-přeložit jedu půlku druhou půlkou a spojit? Asi by z toho vytekla ta šťáva víc do toho alobalu, že? Ale, vlastně by to nemuselo být na škodu. ;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    jednym slovom vynikajuce a este raz vynikajuce. kapsy som robila z vykosteneho kare. a slaninu som mala len prerastanu a pokrajanu na kocky, takze preto vyzeraju hotove, akokeby boli *strapate* vonkoncom som netusila ako budu chutit jablka v kombinacii s teplou uhorkou, ale funguje to a nebojte sa toho...ja som tak vo vseobecnosti zistila, ze jablka mi v kombinacii s masom pridu take mdle, takze ta uhorka to tam pekne ozivila. jedina chybicka...mesiaciky jablk, ktore som vkladala uz len do alobalu som neosupala a supka , ako keby stvrdla...no poucila som sa.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo