Nevykostěný kapr bez kostí

simko.jit Kuchařka: simko.jit

Doba přípravy: velmi dlouhá Ryby 16 názorů

Suroviny

1 středně velký kapr
máslo
pepř
kari
paprika sladká
paprika pálivá
kmín
vegeta
česnek
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapra naporcujete na menší díly, osolíte, okořeníte a v pekáči podložíte i přikryjete plátky másla a dáte na 15 minut do trouby 250°C horké.

  2. Po této době se podíváte, zda jsou plátky ryby ponořeny ve šťávě. Když ne, dolijete vřelou vodou tak, aby byly. Vložíte zpět do trouby a stáhnete teplotu na 80-100°C.
    A pozor!!! Necháte v takto teplé troubě 10-12 hodin, nejlépe přes noc.

  3. A ráno máte kapra s úplně rozpuštěnými kostmi.
    Podává se s chlebem či bramborem a posype sekanou pažitkou.

Poznámka

Zdroj - soutěž časopisu Receptář

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nevykostěný kapr bez kostí

  • vlastimil motyka vlastimil motyka(neregistrovaná)

    vlastik:podle mne bude nejlepší využití v polévce

    Odpovědět

  • vlastik vlastik(neregistrovaný)

    půjdu na to protože veškeré živiny zůstanou v jídle

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    No nevím, nevím....jediné, co mám opravdu vyzkoušené je, že se kosti z ryb rozpustí v kyselém nálevu, jako je třeba na utopence ;-) aby se rozložily ty veliké, tak by to muselo být naložené minimálně měsíc:yes:

    Odpovědět

  • ladyzaba ladyzaba(neregistrovaná)

    My jsme to taky zkoušeli a výsledek nic moc - ryba, pravda byla chutná, jenže to nám chutná každá, a kosti tam byly jako kdykoli jiny, a to po 12-ti hodinách pomalého pečení :-(.

    Odpovědět

  • simko.jit simko.jit(autor receptu)

    super, vypadá to dobře. to je divné, že se nerozpustily. mně ty velké zůstaly, ale takové jako když jsou v sardinkách, že se uplně rozmáčkly, takže nepíchaly.
    náš kluk to taky jedl, myslel si jaké to dobré masíčko, než mu sestra řekla že je to ten kapr.:-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Ivano79,tak jsi to zvládla,taky mi to láká:yes:+1:-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Jitka,až dnes som sa k tomu dostla,vložila som fotky s postupom,pokiaľ nevadí;-)Bohužial,kosti tam aj po 11 hodinách boli:-(iba tie veľké sa oddelili.Ale na druhej strane,chuť toho kapra bola naprosto delikátna:-*:-pnám to pripomínalo udenáča alebo kúsky tuniaka z konzervy,mäsko bolo jemné,ružové ale vôbec nie rozpadnuté.Moc sme si pochutili,až na tie kosti...:-DA aby som nezabudla...vôbec to nebolo cítiť rybacinou,keby som nevedela že je to kapor,tak asi neuhádnem:-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Práve som vypla trúbu,ale vyzerá to že ano:-)Tá voda pri 100 st.vôbec nevrela,takže sa to naozaj môže nechať kludne aj cez noc.Veľké kosti sa oddelili asi po 2 hod.a tie malé...ešte neviem.Dám vedieť;-)

    Odpovědět

  • simko.jit simko.jit(autor receptu)

    Tak jak? Povedlo se?

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Dnes ho skúsim pripraviť k večeri,pečie sa od 7 takže okolo 18 by mal byť hotový:-)Asi som správne pochopila,že sa to už viac nepodlieva,keď sa to môže robiť v noci,len som zvedavá,či sa tá voda nevyparí:-SUž po 15 min.na 250 st.bola mäso mäkké,takdúfam že sa rozpadnú len kosti a nie celý kapor:-DNeskôr vložím fotku hotového jedla a prehodím ich;-)

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Možná by byl idelální pomalý hrnec.

    Odpovědět

  • simko.jit simko.jit(autor receptu)

    :-D:-D takže kdo má novou troubu - může recept vyzkoušet:-)):-)):-)) já vím, že jsem ho dělala brzo ráno - a jak se snížila teplota, tak jsem šla zase chrupat. Pak už jsem se vlastně v kuchyni pohybovala, tak jsem to hlídala.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Já bych ho zaručeně vytáhla z trouby jako kapra na černo:-!byl by zaručeně spálenej-trouba je prostě trouba a termostat si dělá co chce-už jsem tak jednou dopadla s husou, která se pekla 5 hodin, ale všechna zvířátka si u nás tehdy pochutnali:-D:-)):-D

    Odpovědět

  • simko.jit simko.jit(autor receptu)

    peče se to nepřiklopené, je to ponořené pod tou vodou. Já ho dělala zatím jen jednou a to až potom, co jsmě měli nový sporák, protože na starém by to dopadlo hrozně, ten si pekl - termostat netermostat. Ale opravdu se to kosti rozpustí, když uplně ne, to byly ty největší, tak to bylo - jako ty kostičky v sardinkách, že se to uplně rozpadlo.
    Nejmladší kluk si na tom pomlaskával do té doby, než mu dcera řekla, že je to kapr.:-O:-O on totiž zásadně prý nejí ryby.:-D:-D ale rybí prsty, to jo, ty může.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    10 až 12 hodin? Ty brďo, asi bych oka nezahmouřila, měla bych strach, že vyhoříme!:-)) Nicméně, ta možnost mít kapříka bez kostí, to by bylo super.;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kapr bez kostí kluci v akci jak na kapra příprava kapra kapr recept bez kostí kapr do trouby pečený kapr bez kostí kluci v akci kapr kapr bez kostí recept ryba bez kostí kluci v akci kapr na cerno kapr kosti kapr z trouby kapr pomaly hrnec pomalu peceny kapr kapr bez kosti video kapr v troube kapr v pomalém hrnci ryby bez kostí kapr na černo-kluci v akci recept kapr bez kostí