Ryba zapečená podle trampů
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj receptu – rybářský časopis Kajman.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2015 11:24
Jiri V.: nevím, jestli vyzkouším i při jiné úpravě než smažením, ale díky za vysvétlení
2. 2. 2015 09:06
cathleen - Kuchař pan Petr Stupka píše ......Jakoby zázrakem kosti zmizí, když je hustými řezy vedenými těsně nad kůži prořežete a tím zkrátíte na kousky 2 – 3 milimetry dlouhé, či spíše krátké. Takové kostičky pak už při konzumaci v ústech nerozeznáte a snadno bez rizika polknete. V žaludku se během několika minut rozpustí.....
Zkoušel jsem prořezat i cejna vcelku ( co by z cejna po filetování zbylo )v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/35359-cejni-s-bram... a zůstaly jen velké kosti. Ty malé kostičky, co u drobných či kostnatých ryb tak vadí, přestaly být problémem.
U receptu http://www.toprecepty.cz/recept/38026-rybi-skvarky... se rybí kousky neprořezávají, ale praží do křupava. Kostičky pak již nevadí, rozpadají se. Tak se dají - tepelnou úpravou - kostičky rozrušit a pokud jsou malé - krátké, tak nevadí vůbec....rozpadnou se. Zde je i recept na kapra bez kostí bez prořezávání - http://www.toprecepty.cz/recept/9178-nevykosteny-k... Nezkoušel jsem jej. Příprava trvá moc dlouho
Důležité je při běžných časech přípravy pokrmu právě to prořezání kostiček na délku 2 -3 mm.
Pak již na způsobu další úpravy, pokud jde o kostičky, nezálaží.
Nezbude než odzkoušet prořezání při různých úpravách ryb
Zkoušel jsem prořezat i cejna vcelku ( co by z cejna po filetování zbylo )v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/35359-cejni-s-bram... a zůstaly jen velké kosti. Ty malé kostičky, co u drobných či kostnatých ryb tak vadí, přestaly být problémem.
U receptu http://www.toprecepty.cz/recept/38026-rybi-skvarky... se rybí kousky neprořezávají, ale praží do křupava. Kostičky pak již nevadí, rozpadají se. Tak se dají - tepelnou úpravou - kostičky rozrušit a pokud jsou malé - krátké, tak nevadí vůbec....rozpadnou se. Zde je i recept na kapra bez kostí bez prořezávání - http://www.toprecepty.cz/recept/9178-nevykosteny-k... Nezkoušel jsem jej. Příprava trvá moc dlouho
Důležité je při běžných časech přípravy pokrmu právě to prořezání kostiček na délku 2 -3 mm.
Pak již na způsobu další úpravy, pokud jde o kostičky, nezálaží.
Nezbude než odzkoušet prořezání při různých úpravách ryb
2. 2. 2015 08:25
Zeptala bych se - proč se tady kostičky prořezávají?
Znám to z kuchařek M. Štépničky, který to dělá zcela stejně, ale pak rybu SMAŽÍ - smažením ve vroucím oleji ty kousinky kostiček zkřehnou nebo se i úplné ztratí. Vánočního kapra už léta neděláme jiank.
Tady je technologie jiná a myslím si, že tímhle nařezáním v kapřim mase (a následným pečením v alobalu) z ypsilonkových kosticek vzniknou kousky, kousíčky pichlavých kostí. Nebo si to představuji špatně?
Znám to z kuchařek M. Štépničky, který to dělá zcela stejně, ale pak rybu SMAŽÍ - smažením ve vroucím oleji ty kousinky kostiček zkřehnou nebo se i úplné ztratí. Vánočního kapra už léta neděláme jiank.
Tady je technologie jiná a myslím si, že tímhle nařezáním v kapřim mase (a následným pečením v alobalu) z ypsilonkových kosticek vzniknou kousky, kousíčky pichlavých kostí. Nebo si to představuji špatně?
1. 2. 2015 21:16
Kajman taky je inspirací pěkný recept+
1. 2. 2015 18:48
Pěkná večeře, tak proč ne?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 55 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 18 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 8 minutami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 17 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 38 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 12 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Jak upéct nejlepší rybízové moučníky. Některé známe už od našich babiček, jiné překvapí svou skvělou chutí a rychlou přípravou
Vynikající houskové knedlíky: Nejdůležitější je pečivo a podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera se vám určitě povedou
Další recepty
Tématické fráze: zapečená ryba recepty zapečená ryba filetování cejna trampské recepty recept na zapečenou rybu zapekana ryba recept okouník v alobalu zapečená ryba recept filetování cejnů na salát recept zapečená ryba se zeleninou v alobalu zapečená ryba na grilu recepty na ryby zapečená ryba v pečené v alobalu rozpustí rybí kost v žaludku při filetování kapra vadí kostičky prořezávání kostí u kapra zapecene ryby uprava cejna recepty na zapecene ryby recept na cejna na grilu
Suroviny: filet z kapra, chléb, slanina, sýr tvrdý, paprika, cibule, kečup sladký, hořčice plnotučná, paprika sušená sladká, sůl, sádlo
Ryba zapečená podle trampů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R0XO
5 názorů