Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlupaté knedlíky

Hodnocení receptu je 3,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 422 kJ /
340 kcal
Bílkoviny14,68 g
Tuky7,86 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 3,32 g
Sůl8,21 g
Sacharidy49,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veku z předchozího dne nakrájíme na kostičky. Krok 2: Přidáme k nim brambory nastrouhané na jemném struhadle, vajíčko a sůl. Krok 3: Z uvedených surovin zpracujeme těsto a utvoříme z něho tři knedlíky, které vaříme asi dvacet minut ve vroucí vodě. Krok 4: Knedlíky vyndáme z hrnce a nití oddělujeme jednotlivé plátky.

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlupaté knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vYL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlupaté knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vYL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Do chlupatých - frncochatých - knedlíků nepatří houska a dávají se do vroucí vody lžící.....jako noky.

Dobrý recept. Maminka dávala trochu hrubé mouky a housku nakrájenou na kostičky, je možno ji v pánvi nebo v troubě osušit, i bez omastku.
Toto jsou správné chlupaté knedlíky - tvarem,velikostí i konzistencí. Lžicí se dělají noky.

Dakujem za tento recept, kde nepotrebujem pridavat ziadnu muku! ;-) V Anglicku totiz nieje dostat hrubu ani polohrubu muku, myslela som ze poriadnu knedlu tu nikdy neurobim-aj cerstve drozdie nieje lahke zohnat,vacsinou len susene, toto mi velmi pomohlo a mozeme mat dnesnu pecenu kacicku s cervenou kapustou a knedlou. :-p

Jaruna18:
Ale to přece nejsou chlupaté knedlíky, do těch patří hrubá mouka, a ne žemle. S houskou je to lehčí, ale není to ono. A navíc, chlupaté knedlíky se dávaly do vařící vody lžicí, podobně jako noky, nevařily se jako šiška.

Marie : Ale je to ono! Nejsou to sice ty "pravé" chlupaté knedlíky, ale tzv. knedlíky chodské. Dělám je jako kouličky (5 větších brambor + usušené kostičky z 5 housek = 10 kulatých knedlíků, vejce není třeba - pokud dávám vejce, přidám 5 lžic polohrubé mouky) a vařím na páře. Jsou skvělé z čerstvých letních brambor, které mají hodně vody (housky je nasají). Úžasné s cuketovým zelím. Je to taková příjemná letní varianta české klasiky: knedlo, zelo, vepřo můžete přidat také - nebo chcete-li zůstat u lehčí varianty, pak doporučuji upéci krůtí stehno. <3

Moc dobré a rychlé.Dávám bodík a foto.:yes::yes:

Tématické fráze:
drbáky babica, chlupateknedliky, falešné drbáky, recepty-chlupate knedliky, drbáky se solamylem, falešné bosáky, bosáky od babičky, babicovychlupateknedliky, clupaty knedliky, recept-chlupate knedliky, clupaté knedlíky recept, chlupatý s houbama, strapate knedliky, knedlíky z cukety, chlupaté knedlíky s. vajíčky, clupatý knedlik, chlupaté knedlíky s houskou videorecept, nejlepsi bosaky, babiččiny bosáky, prave drbaky

Suroviny:
veka, brambory, sůl, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu