Pravá Jihočeská bramborajda
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 222 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,74 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 21,59 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 229 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 51,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Do polévky můžeme přidat sezónní zeleninu, dobrá je kedlubna,brokolda ap.,mohou být i čerstvé houby, ale tradičnější jsou sušené, zrovna tak jako třeba do kulajdy. U nás nejlepší bramborová polévka a že je jich plno!
Špagetka a jiní si mohou do polévky dát libeček....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 6. 2010 20:12
Bibinkozítra děláma tobě dnes posílám bodík+1
18. 6. 2010 20:10
JANI,,,,slintám tady jak berrnardýn..jak já jí miluju..dělám jí skoro stejně
8. 2. 2010 11:22
Ahojky jsem z moravy a rozhodla jsem se udelat tu vasi pravou Jihoceskou....verim ze i mym detem bude chutnat
7. 4. 2009 20:46
Tak jsem včera vařila. Vynechala jsem houby (to už asi u mně nikoho nepřekvapím) a přidala jsem hrst krup, hrst lámané pohanky a hrst jáhel. Polévka se pak nemusí zahušťovat jíškou a z pohanky se do ní vylouhuje RUTIN - látka moc důležitá pro naše cévy (kdo má křečové žíly nebo hemoroidy tak ví o čem mluvím). Dávám bodík
7. 4. 2009 15:17
Bibinko, tak na téhle bramboračce jsem vyrostla a úspěšně s ní pokračuju :, občas přidávám kroupy a někdy slavnostně do ní přidám kousíček nakrájeného uzeného. Posílám další jihočeský bodík
7. 4. 2009 10:58
Bibi, to je přesně ona, ta naše pravá jihočeská, tu máme nejradši zasloužila by si víc těch bodíků, ale můžu jenom jeden
7. 4. 2009 07:43
To teda čučím. Pravá jihočeská invaze. To je super.Zdravím VÁS všechny dzungilu, babinku,zkrátka všechny jihočešky a jihočechy, ale samozřejmě že mám rád i ostatní z těchto stránek, ale to víte rodina je rodina a krajánci jsou krajánci. Buďte moc zdrávi a ať vám chutná, OSTATNÍ JE PUTNA.Váš Václav.
6. 4. 2009 23:32
Bibinko - já se tomu receptu vyhýbala už od odpoledne, no a vidíš - stejně mě dostal Jendo - takhle to popisovat a takhle pozdě???? To je přímo mučení - Bibinko, to víš že libeček tam jde,ale jinak - a už jdu spát - tady na těch stránkách by se Pavlov vyřádil při výzkumu reflexů, kdyby ty možnosti měl a ani by nepotřeboval pejsky
6. 4. 2009 23:03
Jaňulko, já jsem dělával "dolnobečvjansku" bramboračku, nedával jsem do ní mletou papriku a zasmažku (jíšku) jsem dělal na domácím špeku s polohrubou moukou. Mylím si, že u bramboračky je důležité koření kmín, česnek, majoránka a ovoní ji sušené houby. A abych nezapomněl, do vývaru jsem vkládal svazek libečku. Posílám bodík!
6. 4. 2009 20:51
Nejsem z jihu, jsem ze severu, ale tuhle bramboračku dělám úplně stejně, jen nedávám tu papriku. Houby si předem namočím do studené vody a vařím všechno dohromady.
6. 4. 2009 18:57
magdalenko, děkuji za postřeh, už je opraveno.
6. 4. 2009 18:52
Z postupu Ti vypadli huby, aj keď je jasné, že sa varia v tom prvom hrnci...
6. 4. 2009 15:46
Bibi, super!
6. 4. 2009 15:21
Bibinko, jsem taky z jihu a touhle polívečkou mě krmila od mala babička, takže jí taky důvěrně znám... Koukám na sušený houby, co tu mám ve sklenici a myslím, že zítřejší polévka je jasná. Bodík na cestě!
6. 4. 2009 14:45
Vašku,směju se jak blázen a něco ti pošeptám-já zase tu hotovou jíšku jím lžičkou, strašně mi chutná a tak jí vždy udělám raději víc, protože se znám a jednou jsem si pěkně popálila jazyk, jak už jsem to cpala do té pusy vařící, to jsem se poučila.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 21 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 59 minutami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 2 hodinami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 3 hodinami
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 3 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 3 hodinami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upražit kešu oříšky a loupané arašídy? Vyzkoušejte je na pánvi nebo na plechu. Poradíme s postupem
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Další recepty
Tématické fráze: jihoceska bramboracka pravá česká bramboračka recept pravá bramborová polévka pravá bramboračka jihočeská cmunda jihočeská cmunda prava jihočeská bramboracka jihočeská bramborová polévka jihoceska bramboracka recept prava bamborova polevka prava bamborova polevka jioceska bramboračka recept jihočeské mám ráda recepty pravá bramborová polévka recept prava bramboracka recept pravá česnečka recept ceska bramboracka recept jihočeská bramboračka prava jihočeska bramborova polevka jihočeské recepty
Suroviny: brambory, celer, mrkev, houby sušené, česnek, cibule, paprika sušená sladká, květák, sádlo, mouka hladká, majoránka, kmín celý, petrželka, libeček, pepř, sůl, vegeta
Pravá Jihočeská bramborajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r09p
16 názorů