Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím

Strapačky (slovenské halušky) se připravují na mnoho způsobů, ale vždy se jedná o jídlo rychlé a syté. Pro svojí snadnou přípravu, kterou zvládne i začátečník, si i v dnešní době udržují svou oblibu.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

5. 10. 2015 14:49

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 363 kJ / 3 194 kcal
Bílkoviny137,46 g
Tuky95,39 g
Vláknina48,30 g
Cholesterol 1,47 g
Sodík 5,49 g
Sůl13,05 g
Sacharidy424,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept vařím z kuchařky Poklady klasické české kuchyně jejíž autorem je Roman Vaněk.

Strapačky často vařím pro rodiče, a bohatě stačí jídlo připravit ze čtvrtiny dávky. Používám asi dvě střední brambory, 1 vejce a mouku přidávám podle potřeby. Než těsto protlačuju do vařící vody, zkusím, zavařit lžičku těsta na zkoušku, jestli se nebude rozvářet.

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

6. 10. 2015 12:58

1974andrea: no - ať čtu jak čtu, tak vidím "chybu" - či spíše nepřesnost - u zdroje;-) (suroviny na strapačky - Vaněk má dtto)

spagetka spagetka

6. 10. 2015 12:46

1974andrea:super, aspoň máme jasno:yes:. nemá cenu se dohadovat o názvu.;-);-);-)

1974andrea 1974andrea

6. 10. 2015 12:44

Vzhledem k tomu, že knihy Romana Vaňka doma mám, nelenila jsem a stránku s receptem vám ofotila. Takže můžete porovnat a koumat, kde asi " soudruzi " udělali chybu :-D;-)

spagetka spagetka

6. 10. 2015 12:16

maris: název strapačky fakt není z čech, to sama víš. Chlupáče - to je taky trochu diskutabilní, protože kraj od kraje se to liší. A jinak s tou cibulí a uzeným s tebou naprosto souhlasím, škoda, že nemám tu kuchařku doma, nezdá se mi, že by to autor takhle "zplácal" spíš to bude inovace autorky.

maris maris

6. 10. 2015 12:10

No já nechci řešit, jestli jsou ze Slovenska nebo Čech - v Čechách se vařily " chlupaté knedlíky ",:-)) ale recept je docela zmatený, protože v Surovinách je uvedeno " Těsto " - a to jsou vlastně strapačky a jako strapačky jsou uvedené cibule, uzené maso, zelí atd. - což je samozřejmě nesmysl:no:

spagetka spagetka

6. 10. 2015 11:49

cecilka:tejaja: souhlasím s vámi :yes::yes:. Romana znám osobně a víte, co mi na ten název kdysi řekl? Že ten název změnil bez jeho vědomí nakladatel, protože to původně měl být jiný název nějak zahrnující kuchyně všeobecně, už si přesně nepamatuju jak. On s tím prý pak už nemohl nic dělat :-O:-O:-O:-O

cecilka

6. 10. 2015 11:35

...no a keď "brambory nastrouháme na jemném strouhadle a ještě trochu rozmixujeme" + pridáme múku, môže byť z toho tak akurát kuľaša ...alebo :-? ....a súhlasím s tejejou, rovnako ako bryndzové halušky, ani strapačky + ďalšie, nie sú z pokladov klasickej českej kuchyne. Rovnako ako vepřo-knedlo-zelo, moravský vrabec + iné české špeciality nie sú pokladmi klasickej slovenskej kuchyne. No a na doplnenie, napr. langose, gulas, rybacia polievka a pod.= maďarská kuchyňa.

tejaja tejaja

5. 10. 2015 18:28

Na halušky na kilo zemiakov 5 vajec ? :-O:-O To je ako na tortu...Do cesta na halušky neidú žiadne vajcia...niekto neverí, že to drží a pridá 1 vajce, ale 5 ? :-O:-O:-O
A ešte poznámka k zdroju : Nech mi prepáčia všerky české kamarátky a kuchárôčky, ale odkedy sú strapačky z klasickej českej kuchyne? Nie náhodou zo slovenskej? ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: strapacky se zelím a uzeným strapacky strapacky se zelim strapacky s uzeným bramborové noky se zelím a uzeným masem bramborové noky se zelím bramborové noky s uzeným masem noky se zelím a uzeným recept strapacky co uvařit z uzeného masa strapacky recept strapacky s uzenym a zelim strapacky se zelim recept noky s uzeným a zelím těsto na strapačky recept na strapacky strapačky se zelím a slaninou recept strapacky se zelím recepty noky s uzeným masem a zelím bramborové noky se zelím a uzeným

Suroviny: brambory, vejce, mouka polohrubá, cibule, uzené maso vařené, zelí kysané, sádlo, cukr krupice, sůl, pepř mletý, petrželka hladkolistá

TopRecepty.cz

Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/64Y9