Kuřecí střapačky v bramborákovém těstě

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 30-40 min 2 porce Drůbeží maso 129 názorů

Suroviny

300 g kuřecích prsou (popřípadě vykostěná stehna)
sůl
hladká mouka na obalení
Bramborákové těsto:
5 středně velkých brambor
1 vajíčko
sůl
pepř
majoránka
česnek
hladká mouka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 128 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a osolíme je.

  2. Nachystáme bramborákové těsto, každý podle svého zvyku a chuti.

  3. Kousky masa obalujeme v hladké mouce a každý kousek pak obalíme v bramborákovém těstě. Smažíme na oleji dorůžova. Jako příloha se podává různá zelenina, podle chuti a zvyku.

Poznámka

V sobotu jsme byli s přítelem na večeři. On si dal nějaké krůtí maso a já tyhle střapačky. Rozhodně jsem nedělala naposledy. Ze 150 g masa na jednu porci budete mít plný talíř a určitě se s chutí najíte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 052 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí střapačky v bramborákovém těstě

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Martina246: děkuji :-)

    Odpovědět

  • Martina246 Martina246

    Taky tohle vařím je to výborné :-)

    Odpovědět

  • lenka12 lenka12

    majka: prosím, jak děláte ten salát z čínského zelí? děkuji Lenka :-p

    Odpovědět

  • majka: Já to moc neznala, ale teď dělávám docela často :-8

    Odpovědět

  • majka majka(neregistrovaná)

    Já tuhle mňamku už dělám léta...obaluji celé kuřecí plátky.Výborná je i vepřová kotleta.Jako doplněk salát z čínského zelí...mňam:-D

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    moc dobré<3

    Odpovědět

  • fijalka fijalka

    tento víkend mám kamarádky na návštěvě takže už vím co budu dělat !!!:-) díky za skvělý Tip:yes:

    Odpovědět

  • SKLAR SKLAR

    Moc dobré,plátky jsem ale všechny naložil do těsta a potom je smažil.Je to snažší než každý zvlášť namáčet.<3

    Odpovědět

  • SKLAR SKLAR

    To vyzkouším a přidám foto s hodnocením!

    Odpovědět

  • Honziiik::-p;-)

    Odpovědět

  • Honziiik Honziiik(neregistrovaný)

    Určitě je to výtečné jídlo,znám ho již řadu let,kdysi se dělal z vepř.masa(nejlépe kotlety bez kosti)jako Pelhřimovský řízek z dob kdy nebylo k dostání rozporcované kuře,ale po revoluci jakmile bylo všude dost kuřecího masa se začala dělat obdoba známá jako kuřecí prsa v bramboráku.Ale ať varianta ta,či ta je výborná... :-)

    Odpovědět

  • E.v.k.a.: To mám radost :-). Jassně, klidně i krůtí maso :-)

    Odpovědět

  • E.v.k.a. E.v.k.a.

    Tvořím střapačky dle Vašeho receptu, ale používám krůtí maso. Opravdu je to skvělá mňamka. Můj muž si je oblíbil a vždycky se celý rozzáří, když je vidí na talíři :-). Chutnají i celému okolí. Uděluji bod. :-)

    Odpovědět

  • pazderka83: Děkuji, mám radost :-)

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Podle kladnych komentaru jsem delala z dvojite davky a neprohloupila jsem.Jsou vynikajici :yes: :-*

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5 7 9

Tématické fráze: kuřecí maso v bramborákovém těstě bramborákové těsto maso v bramborákovém těstě střapačky kuřecí kousky v bramborákovém těstě řízky v bramborákovém těstě kuřecí v bramborákovém těstě kure v bramborakovem teste řízek v bramborákovém těstě kuřecí prsa v bramborákovém těstě kureci recepty kuřecí řízky v bramborákovém těstě střapačky recept pelhřimovský řízek kuřecí maso v bramborákovém těstíčku kuřecí ondráš kuřecí v bramboráku kuře na bramborákovém těstě kuřecí maso v bramborovém těstě střapačky s kuřecím masem

Zapomněl/a jsem heslo