Strapačky se zelím

www.toprecepty.cz Kuchař:

Bezmasá jídla 11 názorů

519

Suroviny

800 g syrových brambor
250 g hladké mouky
1 vejce
sůl
30 g sádla
100 g špeku
200 g cibule
500 g kysaného zelí
hrst čerstvé petrželky
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme. Dobře vypracované těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct), aby šlo dobře propasírovat skrz "nokové" síto.

  2. Halušky zaváříme do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou na povrch, krátce (3 minuty) povaříme, scedíme a promícháme s trochou sádla.

  3. Špek nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky. Špek vypečeme, osmahneme na něm cibuli, přidáme pokrájené kysané zelí, prohřejeme a nakonec smícháme s vařenými noky a jemně sekanou petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 434 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Strapačky se zelím

  • Miluše Miluše(neregistrovaný)

    výborné<3

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Zuzana Burešová: Jsme také "Kytkožrouti" a dáváme k haluškam okořeněné tofu. Je to skvělé.:yes:

    Odpovědět

  • jakeline jakeline(neregistrovaný)

    Halušky s balkánským sýrem vyškvařenou slaninou mnam!:-K:-D:-))

    Odpovědět

  • bou bou bou bou(neregistrovaný)

    br. halušky po vyjmutí z vody / hodně rychle, žádné crcání / se nepromívají vodou, ale okamžitě polejí právě rozškvařenou slaninou / špekem- né anglickou !!!!!!!! aby se zatáhli! Já je miluji posypané balkánským sýrem a nakydnutou kysanou smetanou---a nebo s brynzou--- a jdu na ně!!!!!!!!!!!!!!;-)

    Odpovědět

  • baruska_l baruska_l

    Já dělam halušky 1:2 brambory : mouka (napr. 400g syrovejch brambor : 200g hladke mouky) a jen pridam sul a hážu to přes cedník do vody a jsou taky výborný

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jedno z mojich obľúbených jedál...pridala som foto. Máličko inak robím, z polohrubej múky, kyslú kapustu podusím na cibuli cca 30 min., pridávam čierne korenie a rascu (pretože do suda tlačíme kapustu bez korenín).

    Odpovědět

  • Zuzana Burešová Zuzana Burešová(neregistrovaný)

    Protože je tam sádlo a špek, tak to není bezmasé jídlo a patří do jné kategorie. I když asi chutná výborně:-)

    Odpovědět

  • nenan nenan

    strapačky-moje láska:-Dbodík už je tam:-p

    Odpovědět

  • Marsí Marsí(neregistrovaný)

    koukám, že jsou tady sami staří známí:-)a střapačky to já můžu v jakémkoliv množství:-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    To je moje parketa. +bodík

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tohle jídlo dělám dost často, máme ho moc rádi, ale poprvé jsem ho dělala s kyselým zelím a bylo to moc dobréé!:-p:yes: Přidávám foto a plusík!;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo