Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Vlajda Kuchař:

Bramborová jídla 72 názorů

557
Recept si zatím oblíbilo 57 kuchařů

Suroviny

6 středně velkých brambor
200g hrubé mouky (podle potřeby i víc)
50 g krupice
2 vejce
sůl
2 cibule
zelí hlavkové nebo kyselé
tuk
hl. mouka (na jíšku)
30 dkg uzeného masa (v celku)
Recept si zatím oblíbilo 57 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na struhadle na jemno. Přidáme vejce, sůl, krupici, zamícháme a přidáme hrubou mouku.

  2. Vytvoříme si těsto a děláme placky, na placky dáváme nastrouhaný na hrubo uvařené uzené. Asi tak 2 lžičky, podle toho také jak velké děláte knedlíky. Pak zabalíme a uděláme kuličky. Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut.

  3. Připravíme si také zelí, já jsme udělala hlávkového zelí. Zelí nakrájíme, přidáme kmín, sůl, vodu a uvaříme do měkka. Ke konci přidáváme jíšku, kterou jsme si udělali v kastrůlku (tuk + hladká mouka).

  4. Zahustíme, přidáme na dochucení cukr, sůl a trochu octa a ještě necháme tak 10 minut povařit. Nakonec opečeme na tuku nadrobno nakrájenou cibulku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 527 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Ahojky, zitra prijede manzel s prace na vikend, tak vim co vyborneho mu uvarim na obed. :-) Budou to tyto skvele knedliky se zelim, ktere tolik miluje <3 Dekuju moc za receptik, snad se mi ty Knedliky povedou.:yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Knedlicky chutnaly i u nas:-p:yes:49:yes:

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Výborný recept. Děkuji :-K:yes:

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Ahoj nevadí když tam nedam krupici? S testem teprve začínám :-(

    Odpovědět

  • petula petula(neregistrovaná)

    tak jsem udělala knedlíčky a jsou libový :) recept za jedna ;-):yes:

    Odpovědět

  • Tanishka Tanishka

    :yes: výborné...ráda se k tomuto receptu vracím

    Odpovědět

  • janavevi janavevi(neregistrovaný)

    spagetka: tak mě knedlíky opravdu prdí ;-)... když vezmu placku s náplní do rukou a dělám kuličku, tak musím zmáčknout tak, aby vyšel zvuk a bylo to slyšet - prostě si knedlík prdne, pak vím, že se mi neotevře :-D ... kdysi dávno, když jsem se učila vařit, tak jsem to někde četla a od té doby moje plněné knedlíky prdí :-D a fakt je, že se mi náplň nikdy neutekla ... když pominu, že jednou jsem měla v hrnci místo knedlíku plavající blebtanec z těsta a masa, ale to bylo špatnými bramborami :-O ... no možná i mozek a ruce udělaly kus své práce :-//

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Vzdycky jsem se knedliku bala,takze jsem je nezkousela. Tentokrat jsem se k nim odhodlala, sla koupit brambory typu C jak tady radila Bea a pustila se do prace. Brambory typu C jsou pry nelepive :-D Uz pri strouhani nesli ze struhadla jak se lepili,no nedala jsem se odradit a pokracovala dal. Prindala jsem suroviny a zacala delat testo... No dopadla jsem uplne stejne jako Sonca.:-// Nasypala jsem pul kila mouky a za boha jsem tu lepivou hmotu nemohla dostat z rukou. Takze jestli mi nekdy nekdo rekne,ze brambory typu C jsou nelepive,tak ho asi prastim. Jinak s knedliky jsem ponaucena a dalsich par desitek let je delat rozhodne nebudu :-// :-D :-D

    Odpovědět

  • Denisa Denisa(neregistrovaná)

    Jsem ve Francii a chtela bych tyto knedliky udelat francouzum, ale nemam k dispozici hrubou mouku, mate tip jak bych ji mohla nahradit?:-(

    Odpovědět

  • janca janca(neregistrovaná)

    Perfektní! :-))

    Odpovědět

  • super mnau super mnau(neregistrovaný)

    moc dobrý recept ale lepí se mi to:-(:-(:-(:-(:-(:-( to opravdu nechápu:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8

    Odpovědět

  • bea bea(neregistrovaná)

    Sonča:Ahoj , aby si připravila dobré těsto, důležitý je správny výběr brambor. Prodávají se jako varný tap A,B,C. Typ "C" je nejvhodnejší na přípravu testa. Tyto brambory jsou moučné, nelepivé, rozrypavé. Držím palce.:-D

    Sonča:

    Odpovědět

  • Sonča Sonča(neregistrovaná)

    Ahoj, tak já teprv s vařením začínám a dnes sem zkusila tyto knedlíky poprvé, ale nevyšlo to:( Těsto se mi strašně lepí, už sem tam nasypala tolik hrubý mouky a krupice a pořád je to lepivý, placku z toho neudělám ani náhodou:(( Asi jsem hodně rozvařila brambory? nešli už moc dobře strouhat,rozpadali se. Tak z toho udělám takový chlupatý knedlíčky a uzený se zelím půjde na to;-) určitě to bude dobré i tak:)

    Odpovědět

  • monik66 monik66

    Já jsem dělala domácí těsto na knedlíky poprvé a SUPER, bez komplikací a dílo se velmi zdařilo. S tímto receptem v podstatě velmi jednoduché, díky za něj. Jen to zelí už vařím dvě hodiny a ještě nezměklo.:-)

    Odpovědět

  • malaneta malaneta

    dnes uvařeno a povedlo se :) zelí jsem dělala také hlávkové a spokojenost :yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo