Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak

Vepřové maso Doba přípravy: Asi hodinka 18 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: Asi hodinka 18 názorů

Suroviny 6 porcí

1 kg brambor
hrubá mouka
hladká mouka (půl na půl. Množství podle potřeby) Dneska každá váží jinak .
2 ks Vejce
sádlo na omaštění
cukr do zelí
Sůl
trochu pepře
1 ks velké cibule
20 dkg slaniny (špeku)
vařené uzené maso ( bok, krkovička ..)
0,5 kg kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouhejte brambory do misky a nechte chvilku odstát. Slijte polovinu vody a zamíchejte vejce, osolte, přidejte pepř a mouku, aby vzniklo vláčné těsto.

  2. A teď ta finta. Do kastrolu s vařící osolenou vodou dělejte z těsta lžící velké noky asi jako polovina vajíčka. Uvařené poznáte, jak vyplavou, tak přidejte 5 minut a je hotovo. Vyberte postupně sítem a omaštěte sádlem.

  3. Zelí uvařte opravdu jenom s trochou cukru. Slaninu opečte s cibulkou na přelití. Maso nakrájejte na plátky a dejte zvlášť na talíř strapačky, zelí a maso. Strapačky přelijte cibulkou se slaninou.

Poznámka od kuchařky

Rebečko přidej foto pokud máš. Jinak může přidati kdokoliv.

Komentáře k receptu Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak

  • zujali zujali

    Strapačky miluju

    Odpovědět

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

    u nás jsou oblíbené v každé podobě , tahle jsou i krásné :yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-K:-Kkrasavica střapačka:yes::yes:skvělá kombinace ....zelí a uzené a k tomu ty knedlíčky:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Prostě u nás chlupačky.

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    To byla bašta:-p:yes:.

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    To vypadá dost jedle, určitě vyzkouším, v mražáku mám kus uzenýho boku;-).

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jan.alois::-8:-D:-D:-D ale pošmákli jsme si:-p díky za recept:-):yes:

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    rebeka:Díky za pěkné fotečky. Vím komu svěřovat zodpovědné úkoly. :-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jan.alois: co jsem slíbila, to jsem splnila;-):-D
    pochutnali jsme si velice, nacpali si bříška, spláchli to plzeňskou 12tkou;-):-p
    dělala jsem přesně podle rcp, systém přiměřeně, přiměřeně je zde namístě:-8:-D;-):yes:
    vytasila jsem zelí z bečky, překrájela, přidala bobek a nové koření, trochu soli a cukr.. jak píšeš;-)a domácí uzená krkovička se jen rozsýpala:-8:-8:-p:-p
    akorát.. to bych nebyla já, abych něco nezmastila.. měla jsem máo vody a ňoky, jak jim miláček říkal, nechtěly plavat, mršky:-//:-D
    takže, pokud budete někdo dělat, což doporučuju:yes:, dejte na vaření střapaček hoooodně vody.. a ještě víc:-8:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jan.alois: no, nedělej si nadějm já taky nejsem žádný profík.. a taky to můžu zmastit.. kapiš to:-O:-?:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    rebeka: Ty vyfotíš a přidáš. Já neumím fotit:-*:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    zítra asi spáchám;-) jestli to klapne, máš tam mít foto;-):-D

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    Bibinka: Bibi ,když jsou jenom ze syrových brambor a jsou velké tak tomu naše babička říkávala bosáky. A pokud byli půl vařených a půl syrovích ,tak to byli chlupaté knedle.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    jan.alois: Álois, pod tímto jménem to neznám, neb v Jižních čechách se tomu říká- Halušky;-) a dělám je také větší, aby jedna byla jako sousto a taky lžící je hážu do osolené vody;-) Patří to u nás k nej...receptům a proto dávám 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jan.alois: udělám, dlouho jsme je neměli, ale až po neděli, dřív to nestihnu:-// nevadí:-8:-?;-):-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: moravské střapačky noky se zelím a uzeným bosáky se zelím chlupačky s uzeným domácí strapačky střapačky se zelím bosáky s uzeným chlupačky se zelím noky s uzeným a zelím střapačky z vařených brambor bosáky od babičky strapace se zelim střapačka chlupacky s uzenym a zelim recept na chlupate knedlíky strapace chlupačky s uzeným masem strapačky strapacky recept chlupačky videorecept co jsou strapačky