Vepřové maso ve vlastní šťávě
Do zásoby na zimu nebo třeba i s sebou na letní dovolenou. Zavařené maso můžeme využít na mnoho způsobů při různých příležitostech. Nejprve jej s kořením uvaříme v pomalém hrnci a poté, ve sklenicích, zavaříme.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 44 293 kJ / 10 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 516,28 g |
Tuky | 942,50 g |
Vláknina | 4,35 g |
Cholesterol | 1,73 g |
Sodík | 14,98 g |
Sůl | 35,25 g |
Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od kamarádky, upravila jsem si ho pro pomalý hrnec, všechny lžičky i lžíce jsou odměřovány zarovnané.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 1. 2022 14:47
Než jsem to dal do sklenic, tak se to sež... snědlo.
31. 10. 2020 15:10
Anna Kocikova: Pravda,kůže bejt nemusí a taky jsou vepřovky moc dobrý,přidávám i nedrcený kmín a je to fakt žůžo..
11. 12. 2016 10:01
Josef : ano, i tak se dá
V Poznámce píšeu, že děláváme z "dietnějšího", hodně masitého bůčku, který byl ale tentokrát tučnější....přesto není sklenice opravdu tak plná sádla, jak to na fotce vypadá. Hned jak budeme vařit znovu, vyfotím nějakou lepší., aby to tak neklamalo.
V Poznámce píšeu, že děláváme z "dietnějšího", hodně masitého bůčku, který byl ale tentokrát tučnější....přesto není sklenice opravdu tak plná sádla, jak to na fotce vypadá. Hned jak budeme vařit znovu, vyfotím nějakou lepší., aby to tak neklamalo.
11. 12. 2016 08:51
no neviem,zda se mi to dost mastne ale ja osobne,koupím,buček,plecko,na spodek sklenice dam kousek bučku s kožou posolím a dál vrstvím pleckom,které postupne jako dávam solím a na konec za PL čistej vody a zadelam víčkem .Dam sklenice do zavarovacího hrnce a zalijem vodou až nad víčka .Dve hodiny varím na 100 stupnu.Necham vychladnout. Takto to delali moji rodiče a starí rodiče a nemá to chybu.
9. 12. 2016 14:15
Ivi,uvařeno a ve sklenkách dva dny po sobě zavařenoZavařila jsem jen 4 sklenky,zbytek se postupně konzumuje a odhaduji,že v neděli už nebude Neměla jsem pragandu a kůže,ale i tak je tato vepřovka moc dobráDěkuji Ti za další verzi na chutné domácí vepřové maso,kde vím,co jím
27. 7. 2016 07:29
pavel adam: v případě všech hrnců rychlých doporučím vařit v tomto hrnci. Mírným varem, určitě 2 hodiny.
Pomalý hrnec je výborný v tom, že ho zapnu a celou dobu nemusím hlídat, míchat, nic....můžu dělat jinou práci, nemusím myslet na to, že mi někde něco vaří.....
Pomalý hrnec je výborný v tom, že ho zapnu a celou dobu nemusím hlídat, míchat, nic....můžu dělat jinou práci, nemusím myslet na to, že mi někde něco vaří.....
26. 7. 2016 21:10
cathleen: hm!? co dělat, když mám všechny hrnce rychlé!!!
19. 7. 2016 15:33
15. 7. 2016 18:59
martinice: předem vařené a teprve potom zavařené maso nám přijde chutnější a vařím ho v PH, protože ho mám a ráda ho nechávám pracovat
15. 7. 2016 15:02
Vlasta Dostálová: nemusíš mít PH,přečti si můj příspěvek.
15. 7. 2016 15:00
Proč,mám maso vařit na plotně nebo v PH ,léta zavařuji maso syrové,nakrájím na libovolné kousky dám do sklenic kdo chce proloží česnekem a dopolovičky zaleji osolenou vodou ,sterilizuji 2 hod. na 100stp. takto už léta zavářím a vydrží dlouho ,nemusí být v ledničce,mám jen ve špajzu.
15. 7. 2016 09:42
Vlasta Dostálová: není to jediný recpet na tzv."vepřovou konzervu" tady - ostatní jsou vařené na plotně.
Pokud budeš chtít zkusit tento recept, mělo by být uvařeno za 2-2,5 hodiny pomalým varem na plotně, ale budeš muset míchat.
V pomalém hrnci se nic nepřipálí, vaří se to opravdu pomaličku a na poměrně nízkou teplotu, starat se o to netřeba
Pokud budeš chtít zkusit tento recept, mělo by být uvařeno za 2-2,5 hodiny pomalým varem na plotně, ale budeš muset míchat.
V pomalém hrnci se nic nepřipálí, vaří se to opravdu pomaličku a na poměrně nízkou teplotu, starat se o to netřeba
15. 7. 2016 08:40
Vlasta Dostálová: cokoli co se dělá v pomalém hrnci, lze vařit v běžném hrnci na plotně, pouze přizpůsobit dobu vaření. Sama autorka v poznámce píše, odkud má recept a že si jej přizpůsobila PH
15. 7. 2016 08:24
Až na to, že nemám pomalý hrnec.
14. 7. 2016 19:03
Dobrý nápad
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 4 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 17 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 18 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 18 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Právě bylo uvařeno:
Španělské ptáčky z vepřového
TerezaD uvařila před 18 minutami
Makovo-kokosove rezy s kakaovo-rumovou polevou
Sibyla uvařila před 22 minutami
Kuřecí nudličky na kari
andrejkowa.nela uvařila před 30 minutami
Pudink s piškůtky
Merylas uvařila před 56 minutami
Kinder Paradiso
Babu1 uvařil před 57 minutami
Bezkonkurenční králík
Michak uvařila před 1 hodinou
Nejlepší vyprošťovací česnečka
broucekSylva uvařila před 1 hodinou
Vepřová kotleta - rychlá
bertidlo uvařila před 1 hodinou
Domácí houskový knedlík
Karoli uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
petrysek2307 uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřové maso na šťávě veprove ve vlastni stave recept veprove ve vlastni stave vepřové maso na šťávě recepty maso ve vlastní šťávě maso na šťávě maso na štávě recept vepřové ve vlastní šťávě recepty vepřové na šťávě recept na veprove ve vlastni stave vepřové maso v pomalém hrnci vepřové maso na šťávě recept domácí vepřové ve vlastní šťávě vepřové kostky na šťávě vepřové ve vlastní šťávě - recepty domaci maso ve vlastni stave maso ve vlastni stave recept veprovy ve vlastni stave vepřové kostky ve vlastní šťávě recepty z vepřového masa ve vlastni stave
Suroviny: bůček bez kosti, kůže vepřová, voda, vegeta, kmín drcený, praganda, sůl
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0QY
15 názorů